• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Japānas uzņēmēji Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.2004., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85773

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents tiekas ar ārvalstu vēstniekiem

Vēl šajā numurā

18.03.2004., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Japānas uzņēmēji Latvijā

JAPANI2.PNG (105992 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Šodien savu vizīti Rīgā beidz Japānas biznesa federācijas KEIDANREN delegācija, kura mūsu valstī viesojās kopš 16. marta. Federācijas locekļi pārstāv visā pasaulē plaši pazīstamos rūpniecības gigantus “Mitsubishi Corporation”, “Japan Airlines” “Japan Bank for International Cooperation”, kā arī citus nozīmīgus uzņēmumus. 15 biznesmeņu delegācijas brauciena maršrutā ietilpst visas trīs Baltijas valstis.
Tik ietekmīga biznesa delegācija Latviju apmeklēja pirmo reizi. Uzlecošās saules zemes uzņēmēju nolūks bija iepazīties ar biznesa un investīciju iespējām Latvijā. Šīs intereses pamatā, ir gaidāmā Latvijas pievienošanās Eiropas Savienībai, kas būtiski mainīs Latvijas pozīcijas starptautiskajā tirgū.
Vizītes laikā viesi apmeklēja vairākus mūsu valsts uzņēmumus – “Latvijas finieri” un “Hanzas elektroniku”. Vakar Japānas biznesmeņi tikās ar augstām Latvijas valsts un pašvaldību amatpersonām – Ministru prezidenta biedru Aināru Šleseru un ekonomikas ministru Juri Lujānu, kurš Japānas pusei pateicās par izrādīto godu un augstu novērtēja Japānas uzņēmēju interesi par Latviju. Ministrs uzsvēra, ka Latvija ir atvērta dialogam un sekmīgai sadarbībai ar ārvalstu partneriem un ir spējīga piedāvāt kvalificētu darbaspēku, kā arī varētu būt atraktīvs un iecienīts japāņu tūristu ceļojumu mērķis. Ekonomikas ministrijas speciālisti viesiem sniedza priekšstatu par mūsu valsts ekonomisko attīstību un pārmaiņām, ko tautsaimniecībai nesīs iestāšanās ES, bet Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktora vietnieks Andris Ozols pastāstīja par biznesa un investīciju iespējām Latvijā. Japānas biznesa delegācija apskatīja arī Rīgas brīvostu un tikās ar pilsētas mēru Gundaru Bojāru. Pilsētas galva, tiekoties ar ārvalsts uzņēmējiem, uzsvēra Latvijas tranzīta nozares priekšrocības un Latvijas starpnieka lomu tirdzniecībā un transportā starp Japānu un Eiropas valstīm.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!