• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas nostāju attiecībā uz Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijas 17.marta paziņojumu "Par jauniem latviešu fašistu heroizēšanas mēģinājumiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.03.2004., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85844

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2004.gada 16.marta sēdē

Vēl šajā numurā

19.03.2004., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Par Latvijas nostāju attiecībā uz Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijas 17.marta paziņojumu “Par jauniem latviešu fašistu heroizēšanas mēģinājumiem”

Vakar, 18.martā, uz Latvijas Ārlietu ministriju bija izsaukts Krievijas vēstniecības Latvijā pārstāvis, lai tiktu informēts par Latvijas nostāju attiecībā uz Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijas 17.marta paziņojumu “Par jauniem latviešu fašistu heroizēšanas mēģinājumiem”. Tika norādīts, ka paziņojumā apzināti nepatiesi atspoguļoti vēstures fakti, ieskaitot Nirnbergas tribunāla spriedumus. Paziņojums ir tendenciozs un neveicina labas attiecības.
Vēstniecības pārstāvim tika iesniegti Nirnbergas tribunāla materiāli, kurus KF Ārlietu ministrija ir citējusi selektīvi.
Krievijas pārstāvis atkārtoti tika informēts par Latvijas paveikto savas vēstures izvērtēšanā un Latvijas vēsturnieku komisijas, kurā ietilpst vairāku valstu, tai skaitā Krievijas pārstāvji, slēdzieniem.
Tika norādīts, ka Krievija joprojām nav izvērtējusi savu vēsturi un nav atzinusi Latvijas okupācijas faktu. Godīga vēstures izvērtēšana arī no Krievijas puses veicinātu savstarpējo sapratni un labākas kaimiņattiecības ar Latviju.
Tika norādīts uz rasisma, antisemītisma un nacionālās neiecietības izpausmēm Krievijā un izteikta cerība, ka Krievija adekvāti vērsīsies pret šīm negatīvajām parādībām savā valstī. Latvija norobežojas no jebkurām totalitārām ideoloģijām un politikām, izmeklē totalitāro režīmu pastrādātos noziegumus un sauc vainīgos pie atbildības. Latvija nekādā ziņā nemēģina reabilitēt kara noziedzniekus, taču nav pieļaujams, ka Otrā pasaules kara upuri politisku mērķu vārdā nepamatoti tiek pasludināti par noziedzniekiem.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!