• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vai strādāt kļūs drošāk. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2004., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85927

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 22. martā, valūtas tirgū

Vēl šajā numurā

23.03.2004., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vai strādāt kļūs drošāk

Ministru kabineta (MK) Komiteja vakar nolēma atbalstīt vienotās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksu likmes sociālajai apdrošināšanai pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām paaugstināšanu no 0,09 procentiem uz 0,1 procentu, sākot ar 2005.gadu.
Iepriekš MK sēdē pret likmes paaugstināšanu iebilda Latvijas Darba devēju konfederācija, neatbalstot nodokļu sloga palielināšanu uzņēmējiem.
Jau ziņots, ka likmi nepieciešams paaugstināt, jo darba negadījumu speciālā budžeta izdevumi pieaug straujāk nekā ieņēmumi. Izmaksas pieaugušas tādēļ, ka arodsaslimšanas gadījumu skaits pēdējos četros gados pieaudzis 2,5 reizes un darbspēju zaudējumu atlīdzības saņēmēju skaits palielinājies apmēram četras reizes.
Labklājības ministrijai (LM) uzdots sagatavot un līdz šā gada 1.decembrim iesniegt MK noteikumu projektu par valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu likmes sadalījumu pēc valsts sociālās apdrošināšanas veidiem 2005.gadam, ievērojot jauno iemaksu likmes apmēru – 0,1%.
LM aprēķinājusi, ka papildu izdevumi sakarā ar plānoto iemaksu likmes darba negadījumu apdrošināšanai paaugstinājumu par 0,01 procenta punktu ir nelieli – ņemot vērā pašreizējo darba samaksu, par katru valsts budžeta iestādē strādājošo papildus apmēram 0,023 lati mēnesī jeb 0,27 lati gadā, bet par katru pašvaldības iestādē strādājošo – papildus apmēram 0,017 lati mēnesī jeb 0,21 lats gadā. Tāpēc šos izdevumus iespējams segt, ņemot vērā uzņēmumu un iestāžu rīcībā esošos līdzekļus.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!