• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai neapsīktu ārvalstu studentu plūsma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2004., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85936

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pirmajā jubilejā izvērtē padarīto

Vēl šajā numurā

23.03.2004., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai neapsīktu ārvalstu studentu plūsma

Augstskolas ir ieinteresētas, lai tajās studētu ārvalstu studenti, taču mācītiesgribētājus var atbaidīt formalitāšu jūra. Proti, pašreizējā vīzas un uzturēšanās atļaujas iegūšanas kārtība ir uzskatāma par pārāk birokrātisku un prasa arī nepamatoti lielus finanšu līdzekļus, taču vienu no pirmajiem iespaidiem par valsti jebkurš ārvalstu students iegūst, saskaroties tieši ar vīzas un uzturēšanās atļaujas noformēšanu. Šo problēmu vēstulē Izglītības un zinātnes ministrijai, Ārlietu ministrijai un Iekšlietu ministrijai aktualizējusi Rektoru padome.
Iecerēts atvieglot ārvalstu studentu iespējas studēt Latvijas augstskolās. Šādai nepieciešamībai piekritis izglītības un zinātnes ministrs Juris Radzevičs, kas pēc tikšanās ar Latvijas augstskolu vadītājiem Rektoru padomes sēdē pagājušonedēļ atzinis: “Pašreiz likumā un valdības noteikumos paredzētā kārtība ir, maigi izsakoties, pietiekami sarežģīta, lai citu valstu jaunieši vispār atmestu ar roku studijām Latvijā un izvēlētos studēt citur. Tas ir valsts prestiža jautājums, cik ārvalstu studentu vēlas mācīties Latvijā un ko mēs darām, lai sekmētu viņu skaita palielināšanu.”
Pēc Rektoru padomes iniciatīvas J.Radzevičs ierosinās valdībai veikt grozījumus Imigrācijas likumā, kā arī divos Ministru kabineta noteikumos, skaidro izglītības un zinātnes ministra padomnieks Edgars Vaikulis, norādot, ka ministrs lūdzis augstskolu pārstāvjiem sagatavot konkrētus priekšlikumus izmaiņām likumā un valdības noteikumos. Grozījumu mērķis – vienkāršot termiņuzturēšanās atļauju saņemšanas procedūru un samazināt procedūras izmaksas ārvalstu studentiem, kuri vēlas apgūt bakalaura un maģistra programmas Latvijas augstākajās mācību iestādēs vai kuri mūsu augstskolās studē apmaiņas programmu ietvaros.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!