• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra piedalīšanos ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2004., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85938

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas un ES ziemeļu valstu premjerministru tikšanos

Vēl šajā numurā

23.03.2004., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Par ārlietu ministra piedalīšanos ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomē

Ārlietu ministrs Rihards Pīks vakar, 22.martā, piedalījās ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmē. ES ārlietu ministri tikšanās laikā apsprieda divus galvenos jautājumus, kas būs ceturtdienas un piektdienas ES valstu un valdību vadītāju sanāksmes dienas kārtībā, – Lisabonas stratēģiju un cīņu pret terorismu.
Pēc Madridē notikušajiem sprādzieniem ES iekšlietu ministri pagājušajā nedēļā pulcējās ārkārtas sanāksmē, lai diskutētu par ciešāku ES dalībvalstu sadarbību un partnerību ar trešajām valstīm starptautiskā terorisma apkarošanā. ES dalībvalstis pašlaik turpina sagatavot plašu deklarāciju par cīņu pret terorismu, kuru ceturtdien un piektdien Briselē apstiprinās ES valstu un valdību vadītāji. Paredzēts, ka līdz ar šā dokumenta apstiprināšanu ES dalībvalstis vienosies par stingrākiem pasākumiem terorisma novēršanā un apkarošanā, tostarp par pretterorisma koordinatora iecelšanu un Eiropas valstu izlūkdienestu sadarbības nostiprināšanu.
Diskutējot par starptautiskajām aktualitātēm, ES ārlietu ministri vakar nosodīja palestīniešu kaujinieku grupējuma “Hamas” garīgā līdera šeiha Ahmeda Jasina nogalināšanu. Ministri arī apsprieda situāciju Irānā, Rietumbalkānos un ES stratēģisko partnerību ar Vidusjūras un Tuvo Austrumu valstīm.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!