• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties valdību vadītāju Bratislavas konferencē "Pretī plašākai Eiropai: jaunā dienas kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2004., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85942

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot Alfredu Jaunušanu 85 gadu jubilejā

Vēl šajā numurā

23.03.2004., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Piedaloties valdību vadītāju Bratislavas konferencē “Pretī plašākai Eiropai: jaunā dienas kārtība”

Ministru prezidents Indulis Emsis 18. un 19.martā piedalījās premjerministru konferencē Bratislavā (Slovākijā) “Pretī plašākai Eiropai: jaunā dienas kārtība”, kurā tikās un apmainījās ar viedokļiem premjerministri, prezidenti un citas augstas amatpersonas no gandrīz 30 valstīm.
19.martā konferences atklāšanas runā Slovākijas premjerministrs Mikulašs Dzurinda uzsvēra, ka daudzu klātesošo konferences viesu sapņi ir piepildījušies un nākamās ES dalībvalstis pievienosies valstu savienībai, kurai tās jutās piederīgas jau sen, tomēr ar to valstu atbildība nebeidzas, jo nākotnes attīstības redzējums vēl ir kopīgi jārada. Konference deva ieguldījumu kopīgās vīzijas par sadarbību paplašinātajā Eiropā veidošanā.
Konferencē ar runu uzstājās Latvijas Ministru prezidents Indulis Emsis. Savā runā I.Emsis uzsvēra nepieciešamību atbalstīt demokrātiju, palielināt drošību un stabilitāti paplašinātās Eiropas Savienības (ES) un NATO kaimiņu reģionos. Ministru prezidents atzīmēja, ka ES un NATO paplašināšanās ir lielākais drošības un stabilitātes projekts nesenajā vēsturē, kā arī pauda Latvijas gatavību veidot stabilu un konstruktīvu sadarbību ar kaimiņvalstīm. Līdz ar I.Emsi paneļdiskusijā uzstājās arī Igaunijas un Lietuvas premjerministri.
Pasākumā savu viedokli pauda Eiropas Komisijas par paplašināšanos atbildīgais komisārs Ginters Ferhoigens, NATO ģenerālsekretārs Jāps de Hops Shefers, ASV senators Trents Lots, kā arī citas amatpersonas. Uz konferenci bija ieradies Gruzijas jaunais prezidents Mihails Sākašvili.
Konferences ietvaros Ministru prezidents I.Emsis tikās ar Horvātijas premjerministru Ivo Sanaderu. Premjerministri pārrunāja Horvātijas centienus integrēties ES un vēlmi pievienoties NATO. I.Sanaders uzaicināja Latvijas Ministru prezidentu apmeklēt Horvātiju, un I.Emsis savukārt uzaicināja I.Sanaderu apmeklēt Latviju.
Konferences laikā I.Emsis sniedza intervijas Slovākijas Republikas Preses aģentūrai, kā arī Slovākijas Informācijas un preses aģentūrai.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!