• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2004. gada 11. marta likums "Grozījumi likumā "Par kompensāciju izmaksas atjaunošanu administratīvi nepamatoti izsūtītajām personām un šīm personām piešķirto īpašuma kompensācijas sertifikātu dzēšanu"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.03.2004., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86100

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi likumā "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem"

Vēl šajā numurā

25.03.2004., Nr. 47

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 11.03.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi likumā “Par kompensāciju izmaksas atjaunošanu administratīvi nepamatoti izsūtītajām personām un šīm personām piešķirto īpašuma kompensācijas sertifikātu dzēšanu”

Izdarīt likumā “Par kompensāciju izmaksas atjaunošanu administratīvi nepamatoti izsūtītajām personām un šīm personām piešķirto īpašuma kompensācijas sertifikātu dzēšanu” (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1998, 21.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 1. un 2.pantu šādā redakcijā:

1.pants. Šis likums nosaka kārtību, kādā atjaunojama kompensāciju izmaksa un dzēšami īpašuma kompensācijas sertifikāti, kas saskaņā ar Ministru kabineta 1996.gada 23.aprīļa noteikumiem nr.148 “Kārtība, kādā atdodama manta vai atlīdzināma tās vērtība personām, kuru administratīvā izsūtīšana no Latvijas PSR vai KPFSR sastāvā iekļautās Latvijas PSR teritorijas daļas atzīta par nepamatotu”, kuri ar Satversmes tiesas 1998.gada 10.jūnija spriedumu atzīti par spēkā neesošiem no to pieņemšanas brīža, piešķirti administratīvi nepamatoti izsūtītajām personām, kā arī citām politiski represētajām personām, kuras atbilst likumam “Par politiski represētās personas statusa noteikšanu komunistiskajā un nacistiskajā režīmā cietušajiem”, par naudā neizmaksāto politiskajās represijās atņemtās mantas vērtības daļu (izņemot nacionalizēto mantu, nenovākto ražu, augļu kokus un ogulājus).

2.pants. Rajonu padomes un republikas pilsētu domes (turpmāk — pašvaldības) pārskata tos lēmumus par īpašuma kompensācijas sertifikātu (turpmāk — sertifikāti) piešķiršanu administratīvi nepamatoti izsūtītajām personām un citām politiski represētajām personām (ja persona ir mirusi — tās mantiniekiem) par atņemto mantu, kuri saskaņā ar Ministru kabineta 1996.gada 23.aprīļa noteikumiem nr.148 “Kārtība, kādā atdodama manta vai atlīdzināma tās vērtība personām, kuru administratīvā izsūtīšana no Latvijas PSR vai KPFSR sastāvā iekļautās Latvijas PSR teritorijas daļas atzīta par nepamatotu” pieņemti laikposmā no 1996.gada 2.maija līdz 1998.gada 10.jūnijam un kuros noteikts, ka minētajām personām ir tiesības dzēst piešķirtos sertifikātus šajā likumā paredzētajā kārtībā.”

2. Izteikt 4.pantu šādā redakcijā:

4.pants. Pašvaldības pārskata laikposmā no 1996.gada 2.maija līdz 1998.gada 10.jūnijam pieņemtos lēmumus par atteikšanos pieņemt administratīvi nepamatoti izsūtīto personu un citu politiski represēto personu (to mantinieku) pieteikumus sakarā ar pieteikumu iesniegšanas termiņa (1996.gada 1.marts) izbeigšanos, kā arī lēmumus par kompensācijas aprēķināšanu administratīvi nepamatoti izsūtītajām personām un citām politiski represētajām personām (to mantiniekiem), ja minētās personas par atņemto mantu nevēlas saņemt atlīdzību sertifikātos, un pieņem attiecīgus lēmumus.”

3. Izteikt 6.pantu šādā redakcijā:

6.pants. Pašvaldības ne vēlāk kā līdz 2004.gada 31.decembrim saskaņā ar šā likuma pielikumu iesniedz Ministru kabineta noteiktā institūcijā (turpmāk — Informācijas centrs) to personu sarakstus, kurām dzēšami sertifikāti (turpmāk — saraksts).”

4. Papildināt 10.pantu ar otro teikumu šādā redakcijā:

“Informācijas centrs neiekļauj sarakstā personas, kurām tiesības dzēst sertifikātus piešķirtas nepamatoti.”

5. Aizstāt 11.pantā vārdu “uzaicinājumu” ar vārdu “piedāvājumu”.

6. Papildināt 13.pantu ar 3.punktu šādā redakcijā:

“3) dzēst mazāku sertifikātu skaitu.”

7. Izteikt 14.pantu šādā redakcijā:

14.pants. Pēc pārskaitījumu apliecinošo dokumentu saņemšanas Ministru kabineta noteiktā institūcija pārskaita valsts īpašuma privatizācijas līdzekļus kompensācijas saņēmēja atvērtajā norēķinu kontā tajā kredītiestādē, kurā atvērts kompensācijas saņēmēja privatizācijas sertifikātu konts.”

8. Izteikt 16.pantu šādā redakcijā:

16.pants. Kompensāciju izmaksa, dzēšot sertifikātus, notiek Ministru kabineta noteiktajā kārtībā.”

9. Izslēgt 17.pantā vārdus “vai garantija turpina pastāvēt līdz 1999.gada 31.decembrim”.

10. Papildināt pārejas noteikumus ar 2.punktu šādā redakcijā:

“2. Ministru kabinets līdz 2004.gada 1.maijam nosaka attiecīgo šā likuma 6. un 14.pantā minēto institūciju, kā arī izdara atbilstošus grozījumus ar šo likumu saistītajos Ministru kabineta noteikumos.”

Likums Saeimā pieņemts 2004.gada 11.martā.

Valsts prezidente V.Vīķe-Freiberga

Rīgā 2004.gada 25.martā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!