• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lūdz atbrīvot aizturēto arhitektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.03.2004., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86112

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 25. martā

Vēl šajā numurā

25.03.2004., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lūdz atbrīvot aizturēto arhitektu

Vairāk nekā 60 radošo profesiju pārstāvju vakar ar iesniegumu vērsušies pie ģenerālprokurora Jāņa Maizīša, lūdzot atbrīvot no ieslodzījuma par kukuļņemšanu aizturēto arhitektu, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas priekšnieka vietnieku Jāni Lejnieku.
Iesniegumā teikts, ka J.Lejnieka personība, paveiktais pilsētbūvniecībā, nodarbinātība Arhitektu savienībā, Kultūrkapitāla un Nacionālās bibliotēkas Atbalsta fondu vadībā, Rīgas kultūras mantojuma attīstības koordinācijas padomē un vairākās citās organizācijās ir apliecinājums viņa lojalitātei pret tiesisko kārtību un pilsoniskas sabiedrības kopvērtībām, kā arī pamats drošības līdzekļa maiņai. Pirmdien tiesa nolēma J.Lejnieku apcietinājumā paturēt līdz 1.aprīlim.
Lūgumā norādīts, ka Kriminālprocesa kodekss paredz, izvēloties drošības līdzekli, ņemt vērā apsūdzētā personību, nodarbošanos un citus apstākļus, kā arī pieļauj dot personisku galvojumu. J.Lejnieks tiek turēts aizdomās par 1000 latu kukuļa ņemšanu saistībā ar kāda būvprojekta apstiprināšanu.

Guntars Laganovskis, “LV”
guntars.laganovskis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!