• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Eiropadomes sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.03.2004., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86117

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Amerikas Savienoto Valstu vēstnieku

Vēl šajā numurā

25.03.2004., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Piedaloties Eiropadomes sanāksmē

Ministru prezidents Indulis Emsis 25. un 26.martā Briselē piedalīsies Eiropadomes sēdē.
Sēdes darba kārtībā ir iekļauti jautājumi par terorisma apkarošanu, Starpvaldību konferences turpmāko darbu saistībā ar ES konstitucionālā līguma projektu un Lisabonas stratēģiju. Pēc nepieciešamības sanāksmē tiks pārrunāta starptautiskā situācija un citi aktuāli jautājumi.
Latvijas valdība 23.martā apstiprināja Latvijas nacionālo pozīciju Eiropadomes sanāksmei un noteica Latvijas delegācijas sastāvu Ministru prezidenta I.Emša vadībā. Delegācijā iekļauts ārlietu ministrs Rihards Pīks, ekonomikas ministrs Juris Lujāns, Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks pie ES Andris Ķesteris un citi augsta ranga Latvijas diplomāti un ierēdņi.
Ministru prezidents I.Emsis Eiropadomes sēdē paudīs Latvijas nostāju darba kārtības jautājumos. Latvija atbalsta Īrijas ES prezidentūras pieeju – koncentrēšanos uz atsevišķām Lisabonas stratēģijas prioritātēm, ilgtspējīgas izaugsmes un nodarbinātības veicināšanu – un piekrīt prezidentūras sagatavotajam Eiropadomes secinājumu projektam. Latvijas prioritātes Lisabonas stratēģijas ieviešanā ir makroekonomiskās stabilitātes nodrošināšana, konkurētspējas, nodarbinātības un sociālās iekļaušanas veicināšana, kā arī ilgtspējīga attīstība.
Latvijas nostāja Starpvaldību konferences būtiskajos jautājumos paliek nemainīga: katrai ES dalībvalstij jābūt pārstāvētai Eiropas Komisijā ar vienu balsstiesīgu komisāru, mazākajai valsts pārstāvniecībai Eiropas Parlamentā jābūt ne mazāk kā pieciem deputātiem, kā arī tiek atbalstīta dubultā vairākuma principa noteikšana lēmumu pieņemšanā ES Padomē.
Apzinoties starptautiskā terorisma draudus, Latvijas valdība atbalsta ES prezidentūras priekšlikumu pieņemt ES deklarāciju par terorisma apkarošanu un pretterorisma koordinatora amata izveidošanu ES, precīzi definējot tā pilnvaras, kā arī atzīst nepieciešamību veicināt ES sadarbību ar NATO un ASV.
Starptautisko attiecību jomā Latvija uzskata, ka atbalstāmas ir iniciatīvas, kas vērstas uz miera un stabilitātes nodrošināšanu Tuvo Austrumu reģionā ar dialoga palīdzību, un pamiera panākšana starp Izraēlu un Palestīnas autonomiju būtu reāls pamats miera procesa uzsākšanai.
Latvijā Ministru prezidents I.Emsis atgriezīsies 26.marta vakarā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!