• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dodoties vizītē uz Vašingtonu, lai piedalītos NATO paplašināšanās ceremonijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.03.2004., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86183

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojums

Par A.Kamparu

Vēl šajā numurā

26.03.2004., Nr. 48

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Dodoties vizītē uz Vašingtonu, lai piedalītos NATO paplašināšanās ceremonijā

Rīt, 27.martā, Ministru prezidents Indulis Emsis dosies vizītē uz Vašingtonu (ASV), lai piedalītos NATO paplašināšanās ceremonijā. Līdz ar I.Emsi uz ASV dosies aizsardzības ministrs Atis Slakteris, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš un citas amatpersonas.
29.martā I.Emsis līdz ar pārējo jauno NATO dalībvalstu premjerministriem iesniegs ASV Valsts departamentā Ziemeļatlantijas līguma ratifikācijas dokumentus, kas pabeigs Latvijas pievienošanās aliansei juridisko procedūru.
Atzīmējot NATO paplašināšanos, ASV prezidents Džordžs Bušs Baltajā namā tiksies ar Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Bulgārijas, Rumānijas un Slovākijas premjerministriem. Pasākumā piedalīsies arī NATO ģenerālsekretārs Jāps de Hops Shefers.
Ministru prezidents piedalīsies arī pusdienās, kuras pasākumam par godu rīkos ASV valsts sekretārs Kolins Pauels.
Programmas ietvaros Baltā nama Dienvidu zālienā paredzēta svētku ceremonija, kuras laikā ASV prezidents Dž.Bušs un NATO ģenerālsekretārs J.H.Shefers apsveiks jauno NATO dalībvalstu premjerministrus ar uzņemšanu aliansē. Ceremonijas noslēgumā paredzēta septiņu jauno dalībvalstu premjerministru preses konference. Pēc ceremonijas jauno alianses valstu vēstnieki rīkos pieņemšanu par godu NATO paplašināšanai.
29.martā paredzēta Latvijas un pārējo jauno alianses dalībvalstu premjeru tikšanās ar ASV senatoriem.
Vizītes ietvaros Ministru prezidentam I.Emsim plānota tikšanās ar Pasaules brīvo latviešu apvienības priekšsēdētāju Jāni Kukaini un Vašingtonas Latvijas evaņģēliski luteriskās draudzes skolas vecāko klašu skolēniem. Indulis Emsis piedalīsies ASV NATO komitejas organizētā pieņemšanā par godu NATO jauno dalībvalstu premjerministru vizītei Vašingtonā.
Latvijā Ministru prezidents atgriezīsies 31.martā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departamentsa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!