• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots NBS karavīriem 2004.gada 29.martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2004., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86245

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta dalību Eiropadomes sanāksmē

Vēl šajā numurā

30.03.2004., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots NBS karavīriem 2004.gada 29.martā

Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku karavīri!
Kopš pirmās NATO militārpersonas vizītes Latvijā, 1992. gada februārī, pagājuši 12 gadi. Tikpat ilgs laiks pagājis, kopš iesākās mūsu mērķtiecīgais darbs virzībā uz iestāšanos Ziemeļatlantijas aliansē. Darbs 12 gadu garumā vainagojies ar šo dienu - 2004. gada 29. martu, kad esam kļuvuši par pilntiesīgiem alianses dalībniekiem.
Gribu uzrunāt ikvienu Latvijas karavīru un pateikt paldies par Jūsu personīgo ieguldījumu šajā procesā, jo politiķu veikums ir viena lieta, bet Jūsu darbi - dalība miera misijās un operācijās, veiksmīgas mācības, ikdienas dienesta pienākumu nevainojama izpilde - ir saplūduši vienā lielā Nacionālo bruņoto spēku panākumā, spējā iekļauties milzīgā, noregulētā sistēmā. Apsveicot Jūs šajā vēsturiskajā dienā, izsaku pateicību ne tikai Jums, bet arī Jūsu ģimenēm un Jūsu tuviniekiem, kas, atbalstot Jūs ar savu mīlestību un sapratni, ir devuši arī savu ieguldījumu Latvijas Bruņoto spēku ceļā uz NATO.
Par mūsu valsts uzņemšanu aliansē sava veida atzinība jāizsaka arī tiem, kuri tieši vai netieši uzstājās pret Latvijas dalību NATO. Tas lika mums vērīgāk analizēt mūsu kļūdas un meklēt iespējas pārvarēt pretestību un pierādīt mūsu varēšanu, kā arī deva jaunu sparu ķerties pie darba.
Daudz ir padarīts, bet, sākot ar rītdienu, no mums tiks prasīts vēl vairāk. Iekļaušanās NATO nes sev līdz ne tikai drošības sajūtu, bet arī saistības un atbildību par savām spējām iekļauties kolektīvajā drošības sistēmā.
Godprātīgi strādāsim, uzcītīgi mācīsimies un visi kopā - godam kalposim Latvijai!

Viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!