• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iecerētie darbi eksporta uzplaukumam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2004., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86260

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izmaiņas RFB un LCD vadībā

Vēl šajā numurā

30.03.2004., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iecerētie darbi eksporta uzplaukumam

LUJANS.PNG (111783 bytes)
Juris Lujāns uzskata, ka eksporta veicināšanas pamatnostādnes ir mērķtiecīgs valsts naudas ieguldījums ārējās tirdzniecības sekmēšanai
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

Vakar, 29.martā, Ministru kabineta Komitejas sēdē tika atbalstīts Latvijas eksporta veicināšanas politikas pamatnostādņu projekts. Pamatnostādņu mērķis ir aktīvi veicināt Latvijas uzņēmumu starptautisko konkurētspēju, sekmēt jaunu tirgu apgūšanu, kā arī nostiprināšanos pašreizējos.
Pamatnostādnes komentē ekonomikas ministrs Juris Lujāns: “Eksporta veicināšanas pamatnostādnes ir risinājums, kā izskaust līdzšinējos vājos posmus eksporta administrēšanā kā procesā, proti, līdzšinējie eksporta veicināšanas instrumenti bija izkaisīti pēc administratīvās piederības, kas savukārt mazināja informācijas pieejamību par iespējām, procesu pārraudzību un darbotiesspējas efektivitāti. Līdz ar jaunajām pamatnostādnēm, kas ir pamats konkrēta rīcības plāna izveidei, eksporta un konkurētspējas stratēģiskās atbalsta programmas, uzdevumi un atbalsta lielums tiek iekļauti vienotā, saistītā un pārskatāmā dokumentā. Pamatnostādnes kā Latvijas uzņēmumu starptautiskās konkurētspējas sekmējošs dokuments, mērķtiecīgi veicinot jaunu tirgu apgūšanu un nostiprinot jau esošās pozīcijas, īpaši būtiskas ir Eiropas Savienības kontekstā. Īstenojot Ekonomikas ministrijas iecerētos pasākumus, plānots katru gadu atvērt vismaz trīs jaunas ekonomiskās pārstāvniecības ārvalstīs, sekmēt preču un pakalpojumu ar augstu pievienoto vērtību īpatsvara pieaugumu kopējā eksporta apgrozījumā vidēji par 5 procentiem gadā.”
Ekonomikas ministrijai līdz 1.jūlijam jāiesniedz Ministru kabinetā Pamatnostādņu īstenošanas programmas “Latvijas eksporta veicināšanas programma no 2005. līdz 2009.gadam” projekts.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!