• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kavējas veterinārās robežkontroles punktu iekārtošana. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2004., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86318

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lūdz pārskatīt kompensējamo medikamentu sarakstu

Vēl šajā numurā

31.03.2004., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kavējas veterinārās robežkontroles punktu iekārtošana

ROZE.PNG (111579 bytes)
Mārtiņš Roze
Foto: Boriss Koļesņikovs, A.F.I.

Tas nav pārkāpums, tā ir mūsu interese

Viens no aktuālākajiem jautājumiem eirointegrācijas kontekstā ir veterinārās robežkontroles punktu trūkums. Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze saka: “Eiropas Savienība (ES) neuzskata par pārkāpumu to, ka Latvijā nav robežpunktu. Ja šie punkti nav sakārtoti atbilstoši ES prasībām, caur tiem nenotiek kustība. Mūsu pašu interesēs ir, lai šie punkti būtu un lai Eiropa būtu tos atzinusi.”
M.Roze norāda, ka Zemkopības ministrija pirmo reizi par muitas punktu sakārtošanu runājusi jau 1998. gada rudenī, rosinot šo jautājumu izskatīt Ostu padomē. “Manuprāt, reāli veterinārās robežkontroles punktu jautājumā esam nokavējuši divus gadus. Tikai pēc Pārtikas un veterinārā dienesta un Zemkopības ministrijas iejaukšanās šis jautājums tika aktualizēts, citādi tas vispār būtu nerisināto lokā. Pašlaik tas ir nokavēts. To esmu teicis arī pagājušajā Ministru kabineta sēdē, tādējādi slāpējot optimismu, ka punkti būs gatavi jau 31. maijā. Tik ātri nebūs. Iespējams, ka kaut ko var panākt atsevišķu punktu sakārtošanā, piemēram, Ventspilī. Tur ar darbiem ir tikuši vistālāk. Savukārt Rīgas brīvostā pašlaik rit tikai zemesdarbi. Tāpēc runāt par pabeigtu muitas punktu pēc diviem mēnešiem laikam tomēr nav nopietni.”

Meklējam atkāpes

M. Roze norādīja: “Bieži dzirdēti pārmetumi par to, ka Latvijā normatīvajos aktos iestrādātas stingrākas prasības nekā citās ES valstīs. Tomēr es gribu uzsvērt, ka sadarbībai un izpratnei starp uzņēmumu un kontrolējošām institūcijām ir primārā loma. Tāpat jāatzīmē, ka mēs turpināsim strādāt, lai Latvijas uzņēmējiem būtu vienkāršāk darboties un tie būtu konkurētspējīgāki. Cenšamies likumdošanā iestrādāt iespējamo atlaižu pielietošanu Latvijas uzņēmumiem. Tās nav nekādas atlaides no Eiropas prasībām, jo pašas atlaides ir Savienības likumdošanas sastāvdaļa.”

Ilze Sedliņa, “LV”

ilze.sedlina@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!