• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 25. marta noteikumi Nr. 167 "Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2004., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86339

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.172

Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 21.oktobra noteikumos Nr.584 "Kases operāciju uzskaites noteikumi"

Vēl šajā numurā

31.03.2004., Nr. 50

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 167

Pieņemts: 25.03.2004.

RĪKI
Tiesību aktu un oficiālo paziņojumu oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā. Piedāvājam lejuplādēt digitalizētā laidiena saturu (no Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājuma).
Ministru kabineta noteikumi Nr.167

Rīgā 2004.gada 25.martā (prot. Nr.16 19.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos"
Izdoti saskaņā ar Augu aizsardzības likuma 5.panta 4.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 119.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 1.punktu šādā redakcijā:

"1. Noteikumi nosaka maksimāli pieļaujamo pesticīdu atlieku (arī augu aizsardzības līdzekļu atlieku) (turpmāk - pesticīdu atliekas) daudzumu šo noteikumu 1., 2., 3. un 4.pielikumā minētajos augu valsts izcelsmes produktos (turpmāk - produkti) un kārtību, kādā veicama pesticīdu atlieku kontrole, sākot ar brīdi, kad produkti tiek iekļauti pārtikas apritē."

2. Svītrot 1.pielikuma II nodaļas 4.punktu.

3. Izteikt 2.pielikuma II nodaļas 61.punktu šādā redakcijā:

"61.

Heksakonazols

0,10 - miežiem un kviešiem 0,02* - pārējiem"

4. Papildināt 2.pielikuma II nodaļas 107.punktu aiz vārda "miežiem" ar vārdu "rīsiem".

5. Papildināt 2.pielikuma II nodaļu ar 125., 126., 127., 128., 129., 130., 131., 132., 133., 134., 135., 136., 137., 138., 139., 140., 141., 142., 143., 144. un 145.punktu šādā redakcijā:

"125.

Etilcinidons (etilcinidona un tā E izomēru summa)

0,1*p

126.

Butilcihalofops (butilcihalofopa un tā brīvo skābju summa)

0,02*p

127.

Famoksadons

0,20 p - miežiem

0,02*p - kukurūzai

0,02*p - rīsiem

0,10 p - pārējiem graudaugiem

128.

Florasulams

0,01*

129.

Flumioksazīns

0,05*p

130.

M-metalaksils

0,02*p

131.

Pikolinafēns

0,05*p

132.

Iprovalikarbs

0,05*p

133.

Prosulfurons

0,02*p

134.

Sulfosulfurons

0,05*p

135.

Fenheksamīds

0,05*p

136.

S-metilacibenzolārs

0,05*p

137.

Ciklanilīds

0,05*p

138.

Etilpiraflufēns

0,02*p

139.

Amitrols

0,01*p

140.

Dikvāts

10 p - miežiem

1 p - kukurūzai

1 p - prosai

2 p - auzām

0,05*p - pārējiem

141.

Izoproturons

0,05*p

142.

Etofumezāts (metānsulfonskābes (RS)-2etoksi-2,3-dihidro-3,3-dimetilbenzofurān-5-ilesteris)

0,05*p

143.

Hlorfenapirs

0,05*

144.

Fentina acetāts

0,05*

145.

Fentina hidroksīds

0,05*"

6. Izteikt 2.pielikuma II nodaļas piezīmi šādā redakcijā:

"Piezīmes.

* Norāda analītiskās noteikšanas zemāko robežu.

p - stājas spēkā ar 2007.gada 14.jūliju."

7. Izteikt 3.pielikuma 2.5.apakšnodaļas 2.1. un 2.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,01*

0,02*

galda bietes

batātes

burkāni

0,2

jamss

kāļi

mārrutki

pastinaks

0,05*

plostbārdis

0,2

redīsi, rutki

2

sakņu pētersīļi

selerijas

0,2

topinambūrs

rāceņi

pārējie

0,05*

2.2.

sīpolu dārzeņi

0,01*

ķiploki

0,2

0,5

sīpoli

0,2

0,5

šalotes

0,2

0,5

vasaras sīpoli

1

pārējie

0,02*

0,05*"

8. Aizstāt 3.pielikuma 2.14.apakšnodaļas 1.3.apakšpunkta 3.ailē skaitli "0,5" ar skaitli un burtu "0,3 t".

9. Izteikt 3.pielikuma 2.15.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.15. Dikofols, azoksistrobīns un krezoksimmetils

Nr.
p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Dikofols

Azoksistrobīns

Krezoksimmetils

1

2

3

4

5

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

1.1.

citrusaugļi:

2

1

0,05*

apelsīni

citroni

greipfrūti

laimi

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

pampelmūzes

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,05*

0,1*

0,1*

Indijas rieksti

Brazīlijas rieksti

ciedru rieksti

kastaņi

kokosrieksti

lazdu rieksti

Makadamijas rieksti

mandeles

pekanrieksti

pistācijas

valrieksti

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

0,02*

0,05*

0,2

āboli

aivas

bumbieri

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

0,02*

0,05*

0,05*

aprikozes

ķirši

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

plūmes

pārējie

1.5.

ogas un sīkie augļi:

1.5.1.

vīnogas:

2

2

1

galda vīnogas

vīnogas pārstrādei

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

0,02*

2

1p

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

0,02*

0,05*

avenes

3

kazenes

3

Logana ogas

pārējās

0,05*

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

0,02*

0,05*

dzērvenes

mellenes

ērkšķogas

1

jāņogas (sarkanās un baltās)

1

upenes

1

pārējās

0,05*

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,02*

0,05*

0,05*

1.6.

dažādi augļi:

0,02*

ananasi

avokado

banāni

2

dateles

granāti

kivi augļi

kumkvats

līcijas

mango

olīvas

0,2

pasiflora

vīģes

pārējie

0,05*

0,05*

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,02*

0,05*

galda bietes

batātes

burkāni

0,2

jamss

kāļi

mārrutki

0,2

pastinaks

0,2

plostbārdis

0,2

redīsi, rutki

sakņu pētersīļi

0,2

selerijas

0,3

topinambūrs

rāceņi

pārējie

0,05*

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,02*

0,05*

ķiploki

sīpoli

šalotes

vasaras sīpoli

2

pārējie

0,05*

2.3.

augļu dārzeņi:

2.3.1.

nakteņu augi:

baklažāni

2

0,5

paprika

2

1

tomāti

1

2

0,5

pārējie

0,02*

0,05*

0,05*

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

0,2

1

0,05*

gurķi

korgetes

pipargurķīši

pārējie

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

0,5

0,5

0,2

arbūzi

melones

ķirbji

pārējie

2.3.4.

cukurkukurūza

0,02*

0,05*

0,05*

2.4.

krustziežu dārzeņi:

0,02*

0,05*

2.4.1.

ziedošie krustzieži:

sparģeļkāposti

ziedkāposti

0,5

pārējie

0,05*

2.4.2.

galviņu krustzieži:

rožu kāposti (Briseles)

galviņkāposti

0,3

pārējie

0,05*

2.4.3.

lapu krustzieži:

0,05*

Ķīnas kāposti

virziņkāposti (Savojas)

pārējie

2.4.4.

kolrābji

0,2

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

0,02*

0,05*

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

3

kreses

salāti

salātu baldriņi

endives

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

0,05*

spināti

biešu lapas (lapu bietes)

pārējie

2.5.3.

ūdenskreses

0,05*

2.5.4.

lapu cigoriņi

0,2

pārējie

2.5.5.

garšaugi:

3

kārveles

maurloki

pētersīļi

seleriju lapas

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,02*

0,05*

pupas (ar pākstīm)

1

pupas (bez pākstīm)

0,2

zirņi (ar pākstīm)

0,5

zirņi (bez pākstīm)

0,2

pārējie

0,05*

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,02*

0,05*

artišoki

fenhelis

puravi

0,1

rabarberi

selerijas

5

lapu artišoki

1

sparģeļi

pārējie

0,05*

2.8.

sēnes:

0,02*

0,05*

0,05*

kultivētās sēnes

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,02*

0,1

0,05*

lēcas

pupas

zirņi

pārējie

4.

Eļļas augi:

0,1*

kokvilnas sēklas

0,1

linsēklas

magoņu sēklas

rapšu sēklas

0,5

saulespuķu sēklas (nelobītas)

saulespuķu sēklas (izlobītas)

sezama sēklas

sojas pupas

0,5

zemesrieksti

pārējie

0,05*

0,05*

5.

Kartupeļi:

0,02*

0,05*

0,05*

agrie kartupeļi

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

20

0,1

0,1*

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

50

20

0,1*"

10. Izteikt 3.pielikuma 2.17.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.17. Lambdacihalotrīns un amitrāzs

Nr.
p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Lambdacihalotrīns

Amitrāzs *10

1

2

3

4

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

1.1.

citrusaugļi:

0,05*

apelsīni

0,1

citroni

0,2

greipfrūti

0,1

laimi

0,2

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

0,2

pampelmūzes

0,1

pārējie

0,02*

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,05*

0,05*

Indijas rieksti

Brazīlijas rieksti

ciedru rieksti

kastaņi

kokosrieksti

lazdu rieksti

Makadamijas rieksti

mandeles

pekanrieksti

pistācijas

valrieksti

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

0,1

0,5

āboli

aivas

bumbieri

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

0,05*

aprikozes

0,2

ķirši

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

0,2

plūmes

pārējie

0,1

1.5.

ogas un sīkie augļi:

0,05*

1.5.1.

vīnogas:

0,2

galda vīnogas

vīnogas pārstrādei

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

0,5

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

0,02*

avenes

kazenes

Logana ogas

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

dzērvenes

mellenes

ērkšķogas

0,1

jāņogas (sarkanās un baltās)

0,1

upenes

0,1

pārējās

0,02*

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,2

1.6.

dažādi augļi:

0,02*

0,05*

ananasi

avokado

banāni

dateles

granāti

kivi augļi

kumkvats

līcijas

mango

olīvas

pasiflora

vīģes

pārējie

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,05*

galda bietes

batātes

burkāni

jamss

kāļi

mārrutki

pastinaks

plostbārdis

redīsi, rutki

0,1

sakņu pētersīļi

selerijas

0,1

topinambūrs

rāceņi

pārējie

0,02*

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,05*

ķiploki

sīpoli

šalotes

vasaras sīpoli

0,05

pārējie

0,02*

2.3.

augļu dārzeņi:

2.3.1.

nakteņu augi:

baklažāni

0,5

0,5

paprika

0,1

tomāti

0,1

0,5

pārējie

0,02*

0,05*

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

0,1

0,05*

gurķi

korgetes

pipargurķīši

pārējie

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

0,05

0,05*

arbūzi

melones

ķirbji

pārējie

2.3.4.

cukurkukurūza

0,05

0,05*

2.4.

krustziežu dārzeņi:

0,05*

2.4.1.

ziedošie krustzieži:

0,1

sparģeļkāposti

ziedkāposti

pārējie

2.4.2.

galviņu krustzieži:

rožu kāposti (Briseles)

0,05

galviņkāposti

0,2

pārējie

0,02*

2.4.3.

lapu krustzieži:

1

Ķīnas kāposti

virziņkāposti (Savojas)

pārējie

2.4.4.

kolrābji

0,02*

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

0,05*

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

1

kreses

salāti

salātu baldriņi

endives

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

spināti

0,5

biešu lapas (lapu bietes)

pārējie

0,02*

2.5.3.

ūdenskreses

0,02*

2.5.4.

lapu cigoriņi

0,02*

pārējie

2.5.5.

garšaugi:

1

kārveles

maurloki

pētersīļi

seleriju lapas

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,05*

pupas (ar pākstīm)

0,2

pupas (bez pākstīm)

0,02*

zirņi (ar pākstīm)

0,2

zirņi (bez pākstīm)

0,2

pārējie

0,02*

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,05*

artišoki

fenhelis

puravi

0,3

rabarberi

selerijas

0,3

lapu artišoki

sparģeļi

pārējie

0,02*

2.8.

sēnes:

0,05*

kultivētās sēnes

0,02*

meža sēnes

0,5

3.

Pākšaugi:

0,02*

0,05*

lēcas

pupas

zirņi

pārējie

4.

Eļļas augi:

0,02*

kokvilnas sēklas

1

linsēklas

magoņu sēklas

rapšu sēklas

saulespuķu sēklas (nelobītas)

saulespuķu sēklas (izlobītas)

sezama sēklas

sojas pupas

zemesrieksti

pārējie

0,05*

5.

Kartupeļi:

0,02*

0,05*

agrie kartupeļi

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

1

0,1*

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

10

20

11. Izteikt 3.pielikuma 2.40.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.40. Bitertanols, brompropilāts un klofentezīns

Nr.
p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Bitertanols

Brompropilāts

Klofentezīns

1

2

3

4

5

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

0,05*

1.1.

citrusaugļi:

0,05*

0,5

apelsīni

citroni

greipfrūti

laimi

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

pampelmūzes

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,1*

0,05*

Indijas rieksti

Brazīlijas rieksti

ciedru rieksti

kastaņi

kokosrieksti

lazdu rieksti

Makadamijas rieksti

mandeles

pekanrieksti

pistācijas

valrieksti

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

2

0,5

āboli

aivas

bumbieri

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

aprikozes

1

ķirši

1

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

1

plūmes

2

0,2

pārējie

0,05*

0,02*

1.5.

ogas un sīkie augļi:

0,05*

1.5.1.

vīnogas:

galda vīnogas

0,02*

vīnogas pārstrādei

1

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

2

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

avenes

3

kazenes

3

Logana ogas

pārējās

0,3

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

dzērvenes

mellenes

ērkšķogas

jāņogas (sarkanās un baltās)

0,5

upenes

0,5

pārējās

0,02*

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,02*

1.6.

dažādi augļi:

0,02*

ananasi

avokado

banāni

3

dateles

granāti

kivi augļi

kumkvats

līcijas

mango

olīvas

pasiflora

vīģes

pārējie

0,05*

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

0,05*

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,05*

0,02*

galda bietes

batātes

burkāni

jamss

kāļi

mārrutki

pastinaks

plostbārdis

redīsi, rutki

sakņu pētersīļi

selerijas

topinambūrs

rāceņi

pārējie

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,05*

0,02*

ķiploki

sīpoli

šalotes

vasaras sīpoli

pārējie

2.3.

augļu dārzeņi:

2.3.1.

nakteņu augi:

baklažāni

paprika

tomāti

3

0,3

pārējie

0,05*

0,02*

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

0,5

0,02*

gurķi

korgetes

pipargurķīši

pārējie

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

0,05*

arbūzi

melones

0,1

ķirbji

pārējie

0,02*

2.3.4.

cukurkukurūza

0,05*

0,02*

2.4.

krustziežu dārzeņi:

0,05*

0,02*

2.4.1.

ziedošie krustzieži:

sparģeļkāposti

ziedkāposti

pārējie

2.4.2.

galviņu krustzieži:

rožu kāposti (Briseles)

galviņkāposti

pārējie

2.4.3.

lapu krustzieži:

Ķīnas kāposti

virziņkāposti (Savojas)

pārējie

2.4.4.

kolrābji

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

0,05*

0,02*

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

kreses

salāti

salātu baldriņi

endives

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

spināti

biešu lapas (lapu bietes)

pārējie

2.5.3.

ūdenskreses

2.5.4.

lapu cigoriņi

pārējie

2.5.5.

garšaugi:

kārveles

maurloki

pētersīļi

seleriju lapas

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,05*

0,02*

pupas (ar pākstīm)

pupas (bez pākstīm)

zirņi (ar pākstīm)

zirņi (bez pākstīm)

pārējie

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,05*

0,02*

artišoki

fenhelis

puravi

rabarberi

selerijas

lapu artišoki

sparģeļi

pārējie

2.8.

sēnes:

0,05*

0,02*

kultivētās sēnes

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,05*

0,05*

0,02*

lēcas

pupas

zirņi

pārējie

4.

Eļļas augi:

0,1*

0,1*

0,05*

kokvilnas sēklas

linsēklas

magoņu sēklas

rapšu sēklas

saulespuķu sēklas (nelobītas)

saulespuķu sēklas (izlobītas)

sezama sēklas

sojas pupas

zemesrieksti

pārējie

5.

Kartupeļi:

0,05*

0,05*

0,02*

agrie kartupeļi

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,1*

0,1*

0,05*

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,1*

0,1*

0,05*"

12. Izteikt 3.pielikuma 2.42.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.42. Heksakonazols, metakrifoss un miklobutanils

Nr.
p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Heksakonazols

Metakrifoss

Miklobutanils

1

2

3

4

5

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

0,05*

1.1.

citrusaugļi:

0,02*

3

apelsīni

citroni

greipfrūti

laimi

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

pampelmūzes

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,05*

0,05*

Indijas rieksti

Brazīlijas rieksti

ciedru rieksti

kastaņi

kokosrieksti

lazdu rieksti

Makadamijas rieksti

mandeles

pekanrieksti

pistācijas

valrieksti

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

0,5

āboli

0,1

aivas

0,1

bumbieri

pārējie

0,02*

1.4.

kauliņaugļi:

0,02*

aprikozes

0,3

ķirši

1

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

0,5

plūmes

0,5

pārējie

0,02*

1.5.

ogas un sīkie augļi:

1.5.1.

vīnogas:

0,1

1

galda vīnogas

vīnogas pārstrādei

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

0,2

1

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

0,02*

0,02*

avenes

kazenes

Logana ogas

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

0,02*

dzērvenes

mellenes

ērkšķogas

1

jāņogas (sarkanās un baltās)

1

upenes

1

pārējās

0,02*

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,02*

0,02*

1.6.

dažādi augļi:

ananasi

avokado

banāni

0,1

2

dateles

granāti

kivi augļi

kumkvats

līcijas

mango

olīvas

pasiflora

vīģes

pārējie

0,02*

0,02*

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

0,05*

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,02*

galda bietes

batātes

burkāni

0,2

jamss

kāļi

mārrutki

pastinaks

plostbārdis

redīsi, rutki

sakņu pētersīļi

selerijas

topinambūrs

rāceņi

pārējie

0,02*

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,02*

0,02*

ķiploki

sīpoli

šalotes

vasaras sīpoli

pārējie

2.3.

augļu dārzeņi:

2.3.1.

nakteņu augi:

baklažāni

0,3

paprika

0,5

tomāti

0,1

0,3

pārējie

0,02*

0,02*

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

0,02*

0,1

gurķi

korgetes

pipargurķīši

pārējie

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

0,02*

0,2

arbūzi

melones

ķirbji

pārējie

2.3.4.

cukurkukurūza

0,02*

0,02*

2.4.

krustziežu dārzeņi:

0,02*

0,02*

2.4.1.

ziedošie krustzieži:

sparģeļkāposti

ziedkāposti

pārējie

2.4.2.

galviņu krustzieži:

rožu kāposti (Briseles)

galviņkāposti

pārējie

2.4.3.

lapu krustzieži:

Ķīnas kāposti

virziņkāposti (Savojas)

pārējie

2.4.4.

kolrābji

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

0,02*

0,02*

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

kreses

salāti

salātu baldriņi

endives

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

spināti

biešu lapas (lapu bietes)

pārējie

2.5.3.

ūdenskreses

2.5.4.

lapu cigoriņi

pārējie

2.5.5.

garšaugi:

kārveles

maurloki

pētersīļi

seleriju lapas

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,02*

0,02*

pupas (ar pākstīm)

pupas (bez pākstīm)

zirņi (ar pākstīm)

zirņi (bez pākstīm)

pārējie

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,02*

artišoki

fenhelis

puravi

rabarberi

selerijas

lapu artišoki

0,5

sparģeļi

pārējie

0,02*

2.8.

sēnes:

0,02*

0,02*

kultivētās sēnes

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,02*

0,05*

0,02*

lēcas

pupas

zirņi

pārējie

4.

Eļļas augi:

0,05*

0,05*

0,05*

kokvilnas sēklas

linsēklas

magoņu sēklas

rapšu sēklas

saulespuķu sēklas (nelobītas)

saulespuķu sēklas (izlobītas)

sezama sēklas

sojas pupas

zemesrieksti

pārējie

5.

Kartupeļi:

0,02*

0,05*

0,02*

agrie kartupeļi

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,05*

0,1*

0,05*

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,05*

0,1*

2"

13. Papildināt 3.pielikumu ar 2.46., 2.47., 2.48., 2.49., 2.50., 2.51. un 2.52.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.46. Etil-cinidons, butil-cihalofops un famoksadons

Nr.
p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Etil-cinidons 30

Butil-cihalofops 31

Famoksadons

1

2

3

4

5

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

0,05*p

0,02*p

1.1.

citrusaugļi:

0,02*p

apelsīni

citroni

greipfrūti

laimi

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

pampelmūzes

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,02*p

Indijas rieksti

Brazīlijas rieksti

ciedru rieksti

kastaņi

kokosrieksti

lazdu rieksti

Makadamijas rieksti

mandeles

pekanrieksti

pistācijas

valrieksti

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

0,02*p

āboli

aivas

bumbieri

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

0,02*p

aprikozes

ķirši

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

plūmes

pārējie

1.5.

ogas un sīkie augļi:

1.5.1.

vīnogas:

2 p

galda vīnogas

vīnogas pārstrādei

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

0,02* p

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

0,02* p

avenes

kazenes

Logana ogas

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

0,02*p

dzērvenes

mellenes

ērkšķogas

jāņogas (sarkanās un baltās)

upenes

pārējās

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,02*p

1.6.

dažādi augļi:

0,02*p

ananasi

avokado

banāni

dateles

granāti

kivi augļi

kumkvats

līcijas

mango

olīvas

pasiflora

vīģes

pārējie

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

0,05*p

0,02*p

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,02*p

galda bietes

batātes

burkāni

jamss

kāļi

mārrutki

pastinaks

plostbārdis

redīsi, rutki

sakņu pētersīļi

selerijas

topinambūrs

rāceņi

pārējie

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,02*p

ķiploki

sīpoli

šalotes

vasaras sīpoli

pārējie

2.3.

augļu dārzeņi:

2.3.1.

nakteņu augi:

baklažāni

0,2 p

paprika

tomāti

0,2 p

pārējie

0,02* p

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

gurķi

0,2 p

korgetes

0,2 p

pipargurķīši

pārējie

0,02* p

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

arbūzi

melones

0,3 p

ķirbji

pārējie

0,02* p

2.3.4.

cukurkukurūza

0,02*p

2.4.

krustziežu dārzeņi:

0,02*p

2.4.1.

ziedošie krustzieži:

sparģeļkāposti

ziedkāposti

pārējie

2.4.2.

galviņu krustzieži:

rožu kāposti (Briseles)

galviņkāposti

pārējie

2.4.3.

lapu krustzieži:

Ķīnas kāposti

virziņkāposti (Savojas)

pārējie

2.4.4.

kolrābji

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

0,02*p

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

kreses

salāti

salātu baldriņi

endives

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

spināti

biešu lapas (lapu bietes)

pārējie

2.5.3.

ūdenskreses

2.5.4.

lapu cigoriņi

2.5.5.

garšaugi:

kārveles

maurloki

pētersīļi

seleriju lapas

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,02*p

pupas (ar pākstīm)

pupas (bez pākstīm)

zirņi (ar pākstīm)

zirņi (bez pākstīm)

pārējie

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,02*p

artišoki

fenhelis

puravi

rabarberi

selerijas

lapu artišoki

sparģeļi

pārējie

2.8.

sēnes:

0,02*p

kultivētās sēnes

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,05*p

0,02*p

0,02*p

lēcas

pupas

zirņi

pārējie

4.

Eļļas augi:

0,1*p

0,05*p

0,05*p

kokvilnas sēklas

linsēklas

magoņu sēklas

rapšu sēklas

saulespuķu sēklas (nelobītas)

saulespuķu sēklas (izlobītas)

sezama sēklas

sojas pupas

zemesrieksti

pārējie

5.

Kartupeļi:

0,05*p

0,02*p

0,02*p

agrie kartupeļi

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,1*p

0,05*p

0,05*p

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,1*p

0,05*p

0,05*p

2.47. Florasulams, flumioksazīns un M-metalaksils

Nr.
p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Florasulams

Flumioksazīns

M-metalaksils 32

1

2

3

4

5

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

0,05*p

1.1.

citrusaugļi:

0,01*p

0,5 p

apelsīni

citroni

greipfrūti

laimi

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

pampelmūzes

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,1*p

0,02*p

Indijas rieksti

Brazīlijas rieksti

ciedru rieksti

kastaņi

kokosrieksti

lazdu rieksti

Makadamijas rieksti

mandeles

pekanrieksti

pistācijas

valrieksti

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

0,01*p

0,02*p

āboli

aivas

bumbieri

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

0,01*p

0,02*p

aprikozes

ķirši

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

plūmes

pārējie

1.5.

ogas un sīkie augļi:

0,01*p

1.5.1.

vīnogas:

1 p

galda vīnogas

vīnogas pārstrādei

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

0,3 p

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

0,02*p

avenes

kazenes

Logana ogas

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

0,02*p

dzērvenes

mellenes

ērkšķogas

jāņogas (sarkanās un baltās)

upenes

pārējās

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,02*p

1.6.

dažādi augļi:

0,01*p

0,02*p

ananasi

avokado

banāni

dateles

granāti

kivi augļi

kumkvats

līcijas

mango

olīvas

pasiflora

vīģes

pārējie

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

0,01*p

0,05*p

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

galda bietes

batātes

burkāni

0,1 p

jamss

kāļi

mārrutki

pastinaks

plostbārdis

redīsi, rutki

sakņu pētersīļi

selerijas

topinambūrs

rāceņi

pārējie

0,02*p

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,02*p

ķiploki

sīpoli

šalotes

vasaras sīpoli

pārējie

2.3.

augļu dārzeņi:

2.3.1.

nakteņu augi:

baklažāni

paprika

0,5 p

tomāti

0,2 p

pārējie

0,02*p

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

gurķi

0,5 p

korgetes

pipargurķīši

pārējie

0,02*p

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

arbūzi

0,05 p

melones

0,05 p

ķirbji

pārējie

0,02*p

2.3.4.

cukurkukurūza

0,02*p

2.4.

krustziežu dārzeņi:

2.4.1.

ziedošie krustzieži:

sparģeļkāposti

0,05 p

ziedkāposti

0,05 p

pārējie

0,02*p

2.4.2.

galviņu krustzieži:

rožu kāposti (Briseles)

galviņkāposti

0,05 p

pārējie

0,02*p

2.4.3.

lapu krustzieži:

Ķīnas kāposti

virziņkāposti (Savojas)

0,2 p

pārējie

0,02*p

2.4.4.

kolrābji

0,02*p

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

kreses

salāti

2 p

salātu baldriņi

endives

pārējie

0,02*p

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

spināti

0,05 p

biešu lapas (lapu bietes)

pārējie

0,02*p

2.5.3.

ūdenskreses

0,02*p

2.5.4.

lapu cigoriņi

0,3 p

pārējie

2.5.5.

garšaugi:

0,02*p

kārveles

maurloki

pētersīļi

seleriju lapas

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,02*p

pupas (ar pākstīm)

pupas (bez pākstīm)

zirņi (ar pākstīm)

zirņi (bez pākstīm)

pārējie

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,02*p

artišoki

fenhelis

puravi

rabarberi

selerijas

lapu artišoki

sparģeļi

pārējie

2.8.

sēnes:

0,02*p

kultivētās sēnes

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,01*p

0,05*p

0,02*p

lēcas

pupas

zirņi

pārējie

4.

Eļļas augi:

0,1*p

0,1*p

0,05*p

kokvilnas sēklas

linsēklas

magoņu sēklas

rapšu sēklas

saulespuķu sēklas (nelobītas)

saulespuķu sēklas (izlobītas)

sezama sēklas

sojas pupas

zemesrieksti

pārējie

5.

Kartupeļi:

0,01*p

0,05*p

0,02*p

agrie kartupeļi

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,1*p

0,1*p

0,05*p

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,1*p

0,1*p

10 p

2.48. Pikolinafēns, iprovalikarbs un prosulfurons

Nr.
p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Pikolinafēns

Iprovalikarbs

Prosulfurons

1

2

3

4

5

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

0,05*p

0,02*p

1.1.

citrusaugļi:

0,05*p

apelsīni

citroni

greipfrūti

laimi

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

pampelmūzes

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,05*p

Indijas rieksti

Brazīlijas rieksti

ciedru rieksti

kastaņi

kokosrieksti

lazdu rieksti

Makadamijas rieksti

mandeles

pekanrieksti

pistācijas

valrieksti

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

0,05*p

āboli

aivas

bumbieri

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

0,05*p

aprikozes

ķirši

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

plūmes

pārējie

1.5.

ogas un sīkie augļi:

1.5.1.

vīnogas:

2 p

galda vīnogas

vīnogas pārstrādei

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

0,05*p

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

0,05*p

avenes

kazenes

Logana ogas

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

0,05*p

dzērvenes

mellenes

ērkšķogas

jāņogas (sarkanās un baltās)

upenes

pārējās

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,05*p

1.6.

dažādi augļi:

0,05*p

ananasi

avokado

banāni

dateles

granāti

kivi augļi

kumkvats

līcijas

mango

olīvas

pasiflora

vīģes

pārējie

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

0,05*p

0,02*p

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

galda bietes

batātes

burkāni

jamss

kāļi

mārrutki

pastinaks

plostbārdis

redīsi, rutki

sakņu pētersīļi

selerijas

topinambūrs

rāceņi

pārējie

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,05*p

ķiploki

sīpoli

šalotes

vasaras sīpoli

pārējie

2.3.

augļu dārzeņi:

2.3.1.

nakteņu augi:

baklažāni

paprika

tomāti

1

pārējie

0,05*p

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

gurķi

0,1

korgetes

0,1

pipargurķīši

0,1

pārējie

0,05*p

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

arbūzi

0,1

melones

0,1

ķirbji

pārējie

0,05*p

2.3.4.

cukurkukurūza

0,05*p

2.4.

krustziežu dārzeņi:

0,05*p

2.4.1.

ziedošie krustzieži:

sparģeļkāposti

ziedkāposti

pārējie

2.4.2.

galviņu krustzieži:

rožu kāposti (Briseles)

galviņkāposti

pārējie

2.4.3.

lapu krustzieži:

Ķīnas kāposti

virziņkāposti (Savojas)

pārējie

2.4.4.

kolrābji

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

kreses

salāti

1 p

salātu baldriņi

1 p

endives

pārējie

0,05*p

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

0,05*p

spināti

biešu lapas (lapu bietes)

pārējie

2.5.3.

ūdenskreses

0,05*p

2.5.4.

lapu cigoriņi

0,05*p

pārējie

2.5.5.

garšaugi:

0,05*p

kārveles

maurloki

pētersīļi

seleriju lapas

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,05*p

pupas (ar pākstīm)

pupas (bez pākstīm)

zirņi (ar pākstīm)

zirņi (bez pākstīm)

pārējie

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,05*p

artišoki

fenhelis

puravi

rabarberi

selerijas

lapu artišoki

sparģeļi

pārējie

2.8.

sēnes:

0,05*p

kultivētās sēnes

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,05*p

0,05*p

0,05*p

lēcas

pupas

zirņi

pārējie

4.

Eļļas augi:

0,1*p

0,1*p

0,1*p

kokvilnas sēklas

linsēklas

magoņu sēklas

rapšu sēklas

saulespuķu sēklas (nelobītas)

saulespuķu sēklas (izlobītas)

sezama sēklas

sojas pupas

zemesrieksti

pārējie

5.

Kartupeļi:

0,05*p

0,05*p

0,02*p

agrie kartupeļi

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,1*p

0,1*p

0,1*p

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,1*p

0,1*p

0,1*p

2.49. Sulfosulfurons, fenheksamīds un metil-s-acibenzolārs

Nr.
p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Sulfosulfurons

Fenheksamīds

Metil-s-acibenzolārs

1

2

3

4

5

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

0,05*p

1.1.

citrusaugļi:

0,05*p

0,02*p

apelsīni

citroni

greipfrūti

laimi

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

pampelmūzes

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,05*p

Indijas rieksti

Brazīlijas rieksti

ciedru rieksti

kastaņi

kokosrieksti

lazdu rieksti

0,1*p

Makadamijas rieksti

mandeles

pekanrieksti

pistācijas

valrieksti

pārējie

0,02*p

1.3.

sulīgie augļi:

0,05*p

āboli

aivas

bumbieri

0,02*p

pārējie

0,02*p

1.4.

kauliņaugļi:

0,02*p

aprikozes

ķirši

5 p

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

plūmes

2 p

pārējie

0,05*p

1.5.

ogas un sīkie augļi:

0,02*p

1.5.1.

vīnogas:

5 p

galda vīnogas

vīnogas pārstrādei

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

5 p

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

10 p

avenes

kazenes

Logana ogas

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

dzērvenes

mellenes

5 p

ērkšķogas

5 p

jāņogas (sarkanās un baltās)

5 p

upenes

5 p

pārējās

0,05*p

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,05*p

1.6.

dažādi augļi:

ananasi

avokado

banāni

0,1 p

dateles

granāti

kivi augļi

10 p

kumkvats

līcijas

mango

0,5 p

olīvas

pasiflora

vīģes

pārējie

0,05*p

0,02*p

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

0,05*p

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,05*p

0,02*p

galda bietes

batātes

burkāni

jamss

kāļi

mārrutki

pastinaks

plostbārdis

redīsi, rutki

sakņu pētersīļi

selerijas

topinambūrs

rāceņi

pārējie

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,05*p

0,02*p

ķiploki

sīpoli

šalotes

vasaras sīpoli

pārējie

2.3.

augļu dārzeņi:

2.3.1.

nakteņu augi:

baklažāni

paprika

tomāti

1 p

1 p

pārējie

0,05*p

0,02*p

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

0,05*p

0,02*p

gurķi

korgetes

pipargurķīši

pārējie

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

0,05*p

0,02*p

arbūzi

melones

ķirbji

pārējie

2.3.4.

cukurkukurūza

0,05*p

0,02*p

2.4.

krustziežu dārzeņi:

0,05*p

0,02*p

2.4.1.

ziedošie krustzieži:

sparģeļkāposti

ziedkāposti

pārējie

2.4.2.

galviņu krustzieži:

rožu kāposti (Briseles)

galviņkāposti

pārējie

2.4.3.

lapu krustzieži:

Ķīnas kāposti

virziņkāposti (Savojas)

pārējie

2.4.4.

kolrābji

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi

0,05*p

0,02*p

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

kreses

salāti

salātu baldriņi

endives

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

spināti

biešu lapas (lapu bietes)

pārējie

2.5.3.

ūdenskreses

2.5.4.

lapu cigoriņi

pārējie

2.5.5.

garšaugi:

kārveles

maurloki

pētersīļi

seleriju lapas

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,05*p

0,02*p

pupas (ar pākstīm)

pupas (bez pākstīm)

zirņi (ar pākstīm)

zirņi (bez pākstīm)

pārējie

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,05*p

0,02*p

artišoki

fenhelis

puravi

rabarberi

selerijas

lapu artišoki

sparģeļi

pārējie

2.8.

sēnes:

0,05*p

0,02*p

kultivētās sēnes

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,05*p

0,05*p

0,02*p

lēcas

pupas

zirņi

pārējie

4.

Eļļas augi:

0,1*p

0,1*p

0,05*p

kokvilnas sēklas

linsēklas

magoņu sēklas

rapšu sēklas

saulespuķu sēklas (nelobītas)

saulespuķu sēklas (izlobītas)

sezama sēklas

sojas pupas

zemesrieksti

pārējie

5.

Kartupeļi:

0,05*p

0,05*p

0,02*p

agrie kartupeļi

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,1*p

0,1*p

0,05*p

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,1*p

0,1*p

0,05*p

2.50. Ciklanīds, etilpiraflufēns un amitrols

 Nr. 
p.k.

 Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

 Ciklanīds

 Etilpiraflufēns

 Amitrols

 1

 2

 3

 4

 5

 1.

 Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

 0,05*p

  

  

 1.1.

 citrusaugļi:

  

 0,02*p

 0,01*p

  

 apelsīni

  

 citroni

  

 greipfrūti

  

 laimi

  

 mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

  

 pampelmūzes

  

 pārējie

 1.2.

 koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

 0,1*p

 0,01*p

  

 Indijas rieksti

  

 Brazīlijas rieksti

  

 ciedru rieksti

  

 kastaņi

  

 kokosrieksti

  

 lazdu rieksti

  

 Makadamijas rieksti

  

 mandeles

  

 pekanrieksti

  

 pistācijas

  

 valrieksti

  

 pārējie

 1.3.

 sulīgie augļi:

 0,02*p

 0,01*p

  

 āboli

  

 aivas

  

 bumbieri

  

 pārējie

 1.4.

 kauliņaugļi:

 0,02*p

 0,01*p

  

 aprikozes

  

 ķirši

  

 persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

  

 plūmes

  

 pārējie

 1.5.

 ogas un sīkie augļi:

 0,02*p

 0,01*p

 1.5.1.

 vīnogas:

  

 galda vīnogas

  

 vīnogas pārstrādei

 1.5.2.

 zemenes (izņemot meža)

 1.5.3.

 ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

  

 avenes

  

 kazenes

  

 Logana ogas

  

 pārējās

 1.5.4.

 citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

  

 dzērvenes

  

 mellenes

  

 ērkšķogas

  

 jāņogas (sarkanās un baltās)

  

 upenes

  

 pārējās

 1.5.5.

 savvaļas ogas un augļi

 1.6.

 dažādi augļi:

 0,02*p

  

  

 ananasi

  

  

 avokado

  

  

 banāni

  

  

 dateles

  

  

 granāti

  

  

 kivi augļi

  

  

 kumkvats

  

  

 līcijas

  

  

 mango

  

  

 olīvas

 0,05p

  

 pasiflora

  

  

 vīģes

  

  

 pārējie

 0,01*p

 2.

 Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

 0,05*p

 0,02*p

 0,01*p

 2.1.

 sakņu un bumbuļu dārzeņi:

  

  

  

  

 galda bietes

  

 batātes

  

 burkāni

  

 jamss

  

 kāļi

  

 mārrutki

  

 pastinaks

  

 plostbārdis

  

 redīsi, rutki

  

 sakņu pētersīļi

  

 selerijas

  

 topinambūrs

  

 rāceņi

  

 pārējie

 2.2.

 sīpolu dārzeņi:

  

 ķiploki

  

 sīpoli

  

 šalotes

  

 vasaras sīpoli

  

 pārējie

 2.3.

 augļu dārzeņi:

 2.3.1.

 nakteņu augi:

  

 baklažāni

  

 paprika

  

 tomāti

  

 pārējie

 2.3.2.

 ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

  

 gurķi

  

 korgetes

  

 pipargurķīši

  

 pārējie

 2.3.3.

 ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

  

 arbūzi

  

 melones

  

 ķirbji

  

 pārējie

 2.3.4.

 cukurkukurūza

 2.4.

 krustziežu dārzeņi:

 2.4.1.

 ziedošie krustzieži:

  

 sparģeļkāposti

  

 ziedkāposti

  

 pārējie

 2.4.2.

 galviņu krustzieži:

  

 rožu kāposti (Briseles)

  

 galviņkāposti

  

 pārējie

 2.4.3.

 lapu krustzieži:

  

 Ķīnas kāposti

  

 virziņkāposti (Savojas)

  

 pārējie

 2.4.4.

 kolrābji

 2.5.

 lapu dārzeņi un garšaugi

 2.5.1.

 salāti un salātveidīgie:

  

 kreses

  

 salāti

  

 salātu baldriņi

  

 endives

  

 pārējie

 2.5.2.

 spināti un tiem līdzīgie:

  

 spināti

  

 biešu lapas (lapu bietes)

  

 pārējie

 2.5.3.

 ūdenskreses

 2.5.4.

 lapu cigoriņi

  

 pārējie

 2.5.5.

 garšaugi:

  

 kārveles

  

 maurloki

  

 pētersīļi

  

 seleriju lapas

  

 pārējie

 2.6.

 pākšaugu dārzeņi (svaigi):

  

 pupas (ar pākstīm)

  

 pupas (bez pākstīm)

  

 zirņi (ar pākstīm)

  

 zirņi (bez pākstīm)

  

 pārējie

 2.7.

 stublāju dārzeņi:

  

 artišoki

  

 fenhelis

  

 puravi

  

 rabarberi

  

 selerijas

  

 lapu artišoki

  

 sparģeļi

  

 pārējie

 2.8.

 sēnes:

  

 kultivētās sēnes

  

 meža sēnes

 3.

 Pākšaugi:

 0,05*p

 0,02*p

 0,01*p

  

 lēcas

  

 pupas

  

 zirņi

  

 pārējie

 4.

 Eļļas augi:

  

 0,05*p

 0,02*p

  

 kokvilnas sēklas

 0,2 p

  

 linsēklas

  

  

 magoņu sēklas

  

  

 rapšu sēklas

  

  

 saulespuķu sēklas (nelobītas)

  

  

 saulespuķu sēklas (izlobītas)

  

  

 sezama sēklas

  

  

 sojas pupas

  

  

 zemesrieksti

  

  

 pārējie

 0,05*p

 5.

 Kartupeļi:

 0,05*p

 0,02*p

 0,01*p

  

 agrie kartupeļi

  

 uzglabājamie kartupeļi

 6.

 Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

 0,1*p

 0,05*p

 0,02*p

 7.

 Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

 0,1*p

 0,05*p

 0,02*p

 

2.51. Dikvāts, izoproturons un etofumezāts

 Nr. 
p.k.

 Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

 Dikvāts

 Izoproturons

 Etofumezāts 33

 1

 2

 3

 4

 5

 1.

 Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

 0,05*p

 0,05*p

 0,05*p

 1.1.

 citrusaugļi:

  

  

  

  

 apelsīni

  

 citroni

  

 greipfrūti

  

 laimi

  

 mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

  

 pampelmūzes

  

 pārējie

 1.2.

 koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

  

 Indijas rieksti

  

 Brazīlijas rieksti

  

 ciedru rieksti

  

 kastaņi

  

 kokosrieksti

  

 lazdu rieksti

  

 Makadamijas rieksti

  

 mandeles

  

 pekanrieksti

  

 pistācijas

  

 valrieksti

  

 pārējie

 1.3.

 sulīgie augļi:

  

 āboli

  

 aivas

  

 bumbieri

  

 pārējie

 1.4.

 kauliņaugļi:

  

 aprikozes

  

 ķirši

  

 persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

  

 plūmes

  

 pārējie

 1.5.

 ogas un sīkie augļi:

 1.5.1.

 vīnogas:

  

 galda vīnogas

  

 vīnogas pārstrādei

 1.5.2.

 zemenes (izņemot meža)

 1.5.3.

 ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

  

 avenes

  

 kazenes

  

 Logana ogas

  

 pārējās

 1.5.4.

 citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

  

 dzērvenes

  

 mellenes

  

 ērkšķogas

  

 jāņogas (sarkanās un baltās)

  

 upenes

  

 pārējās

 1.5.5.

 savvaļas ogas un augļi

 1.6.

 dažādi augļi:

  

 ananasi

  

 avokado

  

 banāni

  

 dateles

  

 granāti

  

 kivi augļi

  

 kumkvats

  

 līcijas

  

 mango

  

 olīvas

  

 pasiflora

  

 vīģes

  

 pārējie

 2.

 Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

  

 0,05*p

 0,05*p

 2.1.

 sakņu un bumbuļu dārzeņi:

 0,05*p

  

  

  

 galda bietes

 0,1 p

  

 batātes

  

  

 burkāni

  

  

 jamss

  

  

 kāļi

  

  

 mārrutki

  

  

 pastinaks

  

  

 plostbārdis

  

  

 redīsi, rutki

  

  

 sakņu pētersīļi

  

  

 selerijas

  

  

 topinambūrs

  

  

 rāceņi

  

  

 pārējie

 0,05*p

 2.2.

 sīpolu dārzeņi:

 0,05*p

 0,05*p

  

 ķiploki

  

 sīpoli

  

 šalotes

  

 vasaras sīpoli

  

 pārējie

 2.3.

 augļu dārzeņi:

 0,05*p

 0,05*p

 2.3.1.

 nakteņu augi:

  

 baklažāni

  

 paprika

  

 tomāti

  

 pārējie

 2.3.2.

 ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

  

 gurķi

  

 korgetes

  

 pipargurķīši

  

 pārējie

 2.3.3.

 ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

  

 arbūzi

  

 melones

  

 ķirbji

  

 pārējie

 2.3.4.

 cukurkukurūza

 2.4.

 krustziežu dārzeņi:

 0,05*p

 0,05*p

 2.4.1.

 ziedošie krustzieži:

  

 sparģeļkāposti

  

 ziedkāposti

  

 pārējie

 2.4.2.

 galviņu krustzieži:

  

 rožu kāposti (Briseles)

  

 galviņkāposti

  

 pārējie

 2.4.3.

 lapu krustzieži:

  

 Ķīnas kāposti

  

 virziņkāposti (Savojas)

  

 pārējie

 2.4.4.

 kolrābji

 2.5.

 lapu dārzeņi un garšaugi:

 0,05*p

 0,05*p

 2.5.1.

 salāti un salātveidīgie:

  

 kreses

  

 salāti

  

 salātu baldriņi

  

 endives

  

 pārējie

 2.5.2.

 spināti un tiem līdzīgie:

  

 spināti

  

 biešu lapas (lapu bietes)

  

 pārējie

 2.5.3.

 ūdens kreses

 2.5.4.

 lapu cigoriņi

  

 pārējie

 2.5.5.

 garšaugi:

  

 kārveles

  

 maurloki

  

 pētersīļi

  

 seleriju lapas

  

 pārējie

 2.6.

 pākšaugu dārzeņi (svaigi):

 0,05*p

 0,05*p

  

 pupas (ar pākstīm)

  

 pupas (bez pākstīm)

  

 zirņi (ar pākstīm)

  

 zirņi (bez pākstīm)

  

 pārējie

 2.7.

 stublāju dārzeņi:

 0,05*p

 0,05*p

  

 artišoki

  

 fenhelis

  

 puravi

  

 rabarberi

  

 selerijas

  

 lapu artišoki

  

 sparģeļi

  

 pārējie

 2.8.

 sēnes:

 0,05*p

 0,05*p

  

 kultivētās sēnes

  

 meža sēnes

 3.

 Pākšaugi:

  

 0,05*p

 0,05*p

  

 lēcas

  

  

 pupas

 0,2 p

  

 zirņi

 0,2 p

  

 pārējie

 0,05*p

 4.

 Eļļas augi:

  

 0,1*p

 0,1*p

  

 kokvilnas sēklas

  

  

 linsēklas

 5 p

  

 magoņu sēklas

  

  

 rapšu sēklas

  

  

 saulespuķu sēklas (nelobītas)

  

  

 saulespuķu sēklas (izlobītas)

  

  

 sezama sēklas

  

  

 sojas pupas

 0,5 p

  

 zemesrieksti

  

  

 pārējie

 0,1*p

 5.

 Kartupeļi:

 0,05*p

 0,05*p

 0,05*p

  

 agrie kartupeļi

  

 uzglabājamie kartupeļi

 6.

 Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

 0,1*p

 0,1*p

 0,1*p

 7.

 Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

 0,1*p

 0,1*p

 0,1*p

2.52. Hlorfenapirs, fentina acetāts un fentina hidroksīds

Nr.
p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Hlorfenapirs

Fentina acetāts

Fentina hidroksīds

1

2

3

4

5

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

0,05*

0,05*

0,05*

1.1.

citrusaugļi:

apelsīni

citroni

greipfrūti

laimi

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

pampelmūzes

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

Indijas rieksti

Brazīlijas rieksti

ciedru rieksti

kastaņi

kokosrieksti

lazdu rieksti

Makadamijas rieksti

mandeles

pekanrieksti

pistācijas

valrieksti

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

āboli

aivas

bumbieri

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

aprikozes

ķirši

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

plūmes

pārējie

1.5.

ogas un sīkie augļi:

1.5.1.

vīnogas:

galda vīnogas

vīnogas pārstrādei

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

avenes

kazenes

Logana ogas

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

dzērvenes

mellenes

ērkšķogas

jāņogas (sarkanās un baltās)

upenes

pārējās

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

1.6.

dažādi augļi:

ananasi

avokado

banāni

dateles

granāti

kivi augļi

kumkvats

līcijas

mango

olīvas

pasiflora

vīģes

pārējie

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

0,05*

0,05*

0,05*

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

galda bietes

batātes

burkāni

jamss

kāļi

mārrutki

pastinaks

plostbārdis

redīsi, rutki

sakņu pētersīļi

selerijas

topinambūrs

rāceņi

pārējie

2.2.

sīpolu dārzeņi:

ķiploki

sīpoli

šalotes

vasaras sīpoli

pārējie

2.3.

augļu dārzeņi:

2.3.1.

nakteņu augi:

baklažāni

paprika

tomāti

pārējie

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

gurķi

korgetes

pipargurķīši

pārējie

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

arbūzi

melones

ķirbji

pārējie

2.3.4.

cukurkukurūza

2.4.

krustziežu dārzeņi:

2.4.1.

ziedošie krustzieži:

sparģeļkāposti

ziedkāposti

pārējie

2.4.2.

galviņu krustzieži:

rožu kāposti (Briseles)

galviņkāposti

pārējie

2.4.3.

lapu krustzieži:

Ķīnas kāposti

virziņkāposti (Savojas)

pārējie

2.4.4.

kolrābji

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

kreses

salāti

salātu baldriņi

endives

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

spināti

biešu lapas (lapu bietes)

pārējie

2.5.3.

ūdenskreses

2.5.4.

lapu cigoriņi

pārējie

2.5.5.

garšaugi:

kārveles

maurloki

pētersīļi

seleriju lapas

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

pupas (ar pākstīm)

pupas (bez pākstīm)

zirņi (ar pākstīm)

zirņi (bez pākstīm)

pārējie

2.7.

stublāju dārzeņi:

artišoki

fenhelis

puravi

rabarberi

selerijas

lapu artišoki

sparģeļi

pārējie

2.8.

sēnes:

kultivētās sēnes

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,05*

0,05*

0,05*

lēcas

pupas

zirņi

pārējie

4.

Eļļas augi:

0,1*p

0,1*p

0,1*p

kokvilnas sēklas

linsēklas

magoņu sēklas

rapšu sēklas

saulespuķu sēklas (nelobītas)

saulespuķu sēklas (izlobītas)

sezama sēklas

sojas pupas

zemesrieksti

pārējie

5.

Kartupeļi:

0,05*

0,05*

0,05*

agrie kartupeļi

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,1*

0,1*

0,1*

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,1*

0,1*

0,1*"

14. Papildināt 3.pielikuma piezīmes zem rindas "*Norāda analītiskās noteikšanas zemāko robežu" ar šāda satura tekstu:

"p - stājas spēkā ar 2007.gada 14.jūliju.

t - spēkā līdz 2006.gada 31.jūlijam."

15. Papildināt 3.pielikumu ar 30., 31., 32. un 33.piezīmi šādā redakcijā:

"30. Etilcinidona un tā E izomēra summa.

31. Butilcihalofopa un tā brīvo skābju summa.

32. Izomēru summa.

33. Etofumesāta un metānsulfonskābes (RS)-2etoksi-2,3-dihidro-3,3-dimetilbenzofurān-5-ilestera metabolītu summa, izteikta kā etofumesāts."

16. Izteikt 4.pielikuma II nodaļas 10.punktu šādā redakcijā:

"10.

Cikloksidims

2,00 - kartupeļiem, galviņkāpostiem, rapšu sēklām, zirņiem, linsēklām

0,05 - zemenēm

0,20 - cukurbietēm, lopbarības bietēm, burkāniem"

17. Izteikt 4.pielikuma II nodaļas 19.punktu šādā redakcijā:

"19.

Dikvāts

2,00L - rapšu sēklām, linsēklām"

18. Izteikt 4.pielikuma II nodaļas 27.punktu šādā redakcijā:

"27.

Etofumezāts

0,01L - galda bietēm

0,10L - cukurbietēm, lopbarības bietēm"

19. Svītrot 4.pielikuma II nodaļas 32.punktu.

20. Izteikt 4.pielikuma II nodaļas 43.punktu šādā redakcijā:

"43.

Izoproturons

0,10L - graudaugiem graudos"

21. Svītrot 4.pielikuma II nodaļas 65.punktu.

22. Svītrot 4.pielikuma II nodaļas 67.punktā aiz vārda "kāpostiem" vārdu "burkāniem".

23. Izteikt 4.pielikuma II nodaļas 72.punktu šādā redakcijā:

"72.

Sulfosulfurons

0,01L - kviešiem, tritikālei graudos"

24. Papildināt 4.pielikuma II nodaļu ar 88., 89., 90., 91., 92., 93., 94., 95., 96., 97. un 98.punktu šādā redakcijā:

"88.

Amonija glufosināts

0,05 - āboliem, bumbieriem, cidonijām, ķiršiem, plūmēm

0,50 - upenēm, jāņogām, ērkšķogām

0,10 - zemenēm, avenēm

89.

Azoksistrobīns

0,3 - kviešiem, miežiem, rudziem graudos

90.

Cimoksanils

0,05 - kartupeļiem

91.

Famoksadons

0,05L - kartupeļiem

92.

Fenamidons

0,02 - kartupeļiem

93.

Fenpropidīns

0,2 - kviešiem, miežiem, tritikālei graudos

94.

Flukvinkonazols

0,1 - graudaugiem graudos

95.

Hlorotalonils

0,01 - kartupeļiem

0,1 - kviešiem

3,0 - kāpostiem

96.

Metilmetsulfurons

0,05 - kviešiem, miežiem, rudziem, tritikālei graudos

97.

Na-propoksikarbazons

0,05 - kviešiem, rudziem, tritikālei graudos

98.

Piraklostrobīns

0,5 - graudaugiem graudos"

25. Papildināt 4.pielikuma II nodaļu aiz 98.punkta ar piezīmi šādā redakcijā:

"Piezīme.
L - spēkā līdz 2007.gada 14.jūlijam."

Ministru prezidenta vietā - aizsardzības ministrs A.Slakteris

Zemkopības ministrs M.Roze

Tiesību aktu un oficiālo paziņojumu oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!