• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nacionālajā preses namā Vašingtonā 2004.gada 29.martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2004., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86341

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

V-10 valdību vadītāju un ASV prezidenta Džordža Buša tikšanās laikā Baltā nama Ovālajā kabinetā 2004.gada 29.martā

Vēl šajā numurā

31.03.2004., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Nacionālajā preses namā Vašingtonā 2004.gada 29.martā

Cienījamās dāmas un godātie kungi! Draugi un kolēģi!
Šī ir liela diena mūsu valstīm. Ir pabeigtas visas juridiskās formalitātes, lai pievienotos NATO. Alianse piedzīvo lielāko paplašināšanos tās piecdesmit piecu gadu vēsturē.
Šobrīd, protams, ir vēlme ielūkoties mūsu vēsturē un atcerēties Latvijas tautas likteni, dzīvojot apspiestībā, bet nezaudējot cerību, ka kādreiz nāks brīvības un demokrātijas uzvara. Šodien es vēlos izteikt pateicību Amerikas Savienoto Valstu valdībai par atbalstu, ko mūsu tauta saņēma garajos padomju okupācijas gados. Bez jūsu atbalsta mēs nepiedzīvotu šo vēsturisko mirkli.
Taču vēl svarīgāk ir lūkoties nākotnē, mūsu kopīgajā nākotnē. Politiskās kartes var mainīties, taču pamatuzdevums paliek tas pats – veicināt brīvību, mieru un demokrātiju un rūpēties par drošību pasaulē, lai cilvēki varētu dzīvot mierā un labklājībā. Sākot ar šodienu, Latvija ir un būs uzticama NATO dalībniece. Mēs apzināmies priekšrocības, ko Latvijai sniedz alianse, bet mēs zinām arī savus pienākumus un uzdevumus.
Mums jābūt kopā gan labos, gan grūtos laikos. Šeit es pieskaros cīņai ar vislielāko mūsdienu draudu – starptautisko terorismu.
Mēs pilnībā apzināmies, ka terorismu nav iespējams apkarot pasīvi – pret to jācīnās aktīvi. Tāpēc Latvija atbalstīs Amerikas Savienotās Valstis un citus sabiedrotos starptautiskā terorisma apkarošanā. Mēs turpināsim aktīvi līdzdarboties operācijās Irākā, Afganistānā un citviet pasaulē. Un mēs esam apņēmušies attiecīgi attīstīt savas militārās spējas, lai nākotnē efektīvi piedalītos starptautiskajās operācijās.
Jau šodien mēs nodrošinām savus speciālistus dažās no tā sauktajām “nišas sfērām”. Šādi speciālisti ir liela vērtība. Un dalībvalstīm tas ir apliecinājums, ka katra valsts – maza vai liela – var sniegt savu ieguldījumu aliansē.
Šā gada 1.maijā Latvija kļūs arī par Eiropas Savienības dalībnieci. Esmu pārliecināts, ka Amerikai un Eiropai ir kopīgi mērķi un vērtības. Eiropas un Amerikas Savienoto Valstu solidaritātei ir izšķiroša nozīme. Tāpēc Latvija iestājas par stiprām transatlantiskām saiknēm. Tās garantēs lielāku drošību un labklājību eiroatlantiskajā telpā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!