• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2004. gada 24. martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2004., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86371

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2004. gada 31. martā

Vēl šajā numurā

01.04.2004., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu
2004. gada 24. martā
 

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumu, uz kuru tiks sniegta atbilde 2004.gada 24.martā plkst.17.00:
Dokuments, reģ. Nr.27. Deputātu A.Latkovska, L.Mūrnieces, V.Šiliņa, S.Bendrātes, I.Ostrovskas, R.Jurķa, P.Ontužāna, G.Bērziņa, E.Jaunupa, Dz.Zaķa un K.Strēļa jautājums satiksmes ministra pienākumu izpildītājam A.Šleseram
“Par gatavošanos tiesvedībai ar Kempmayer Media Limited (pilns jautājuma teksts pielikumā).
Rīgā 2004.gada 22.martā Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre


Pielikums

Par gatavošanos tiesvedībai ar Kempmayer Media Limited
Satiksmes ministrijas pārziņā ir vairāki uzņēmumi, kuru darbībā iepriekš konstatēti būtiski pārkāpumi. Šajā sakarā lūdzam Jūs sniegt atbildi uz sekojošiem sabiedrību un deputātus interesējošiem jautājumiem:
1. Kā virzās Latvijas puses gatavošanās tiesvedībai ar Kempmayer Media Limited?
2. Kāda ir Jūsu kā satiksmes ministra p.i. pozīcija digitālās TV “projekta” jautājumā, kas sabiedrībā zināma kā lielākā afēra un “valsts nozagšanas” mēģinājums?
3. Vai Jūs piekrītat iepriekšējās valdības laikā paustajai principiālajai nostājai par nepieciešamību objektīvi izmeklēt šo lietu un turpināt uzsākto starptautisko tiesvedību?
4. Līdz šim paustā Satiksmes ministrijas un BO VAS LVRTC padomes nostāja liecina, ka Latvijas pozīcijas starptautiskās tiesvedības procesā šobrīd ir pamatoti stipras un šis varētu būt viens no tiem starptautiskās tiesvedības procesiem, kur Latvijai pirmo reizi ir iespējas uzvarēt. Vai atbalstāt uzņēmuma padomes un ministrijas nostāju tiesvedības jautājumā?
5. Kādas ir izredzes panākt labus rezultātus šajā tiesvedībā?
6. Vai Jūs pieļaujat mierizlīguma iespēju ar
Kempmayer Media Limited? Vai, Jūsuprāt, iespējams iet uz kompromisiem ar iespējamiem afēristiem situācijā, kad tiesībsargājošās iestādes patlaban izmeklē šo krimināllietu?
7. Vai uzskatāt, ka Latvijas pusei nebūtu jāatgūst M.Paudera un G.Spundes laikā uz Maltas ārzonas uzņēmumiem aizskaitītā nauda digitālās afēras ietvaros?
8. Š.g. 15.martā Jūs intervijā Latvijas radio apgalvojāt, ka uzsāktā starptautiskās tiesvedības kontekstā būtu jārīkojas tā, lai rezultātā nāktos saskarties ar pēc iespējas mazākiem zaudējumiem. Ko konkrēti esat domājis, izsakot šādu apgalvojumu?
9. Ja ņem vērā, ka starptautiskās tiesvedības grafiku nosaka Stokholmas arbitrāža un ka šī ir viena no, iespējams, vissarežģītākajām krimināllietām Latvijas vēsturē kopš neatkarības atjaunošanas, ko Jūs bijāt domājis ar savu izteikumu (Latvijas radio š.g. 15.martā), ka “process ir pārāk lēns”?
10. Kādā veidā Jūs nodrošināsiet, lai Jūsu paustā pozīcija (par vienošanās iespējamību, pārāk lēns tiesvedības process, iespējamais zaudējums u.tml.) netiktu izmantota
Kempmayer Media Limited interesēs tiesvedībā Stokholmā?
11. Vai gatavošanās tiesvedībai pēc I.Emša valdības apstiprināšanas netiek kavēta/bremzēta?
12. Kādā veidā Jūs kā satiksmes ministra p.i. nodrošināsiet, ka nekādā veidā netiek kavēta uzsāktā tiesvedība ar
Kempmayer Media Limited?
Saeimas deputāti: A.Latkovskis, L.Mūrniece, V.Šiliņš, S.Bendrāte, I.Ostrovska, R.Jurķis, P.Ontužāns, G.Bērziņš, E.Jaunups, Dz.Zaķis, K.Strēlis


2004.gada 17.martā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!