• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vēl 13 grodi avotakas stiprumam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.04.2004., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86441

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Irākā drošība ienāk lēni

Vēl šajā numurā

02.04.2004., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vēl 13 grodi avotakas stiprumam

VERTEJUMI.PNG (12505 bytes)Mūsu laikraksta ārštata līdzstrādnieku pulkā jau daudzus gadus rosīgi darbojas tautsaimnieks Oļģerts Krastiņš. Viņa darbs arvien izceļas ar izklāsta skaidrību, ar kuplu un lokanu latviešu valodu un ar izkoptu raksta formu. Turklāt akadēmiķis prot pat sarežģītas norises iztirzāt neakadēmiski vienkārši un visiem saprotami. Kopš 1998. gada autors savas “Latvijas Vēstnesī” iespiestās apceres apkopo rakstu krājumos, kas izdoti nelielā metienā, tomēr speciālistiem ir pieejami.
Aizvadītajā mēnesī klajā nācis jau sestais krājums “Vērtējumi un pārdomas”, kur apkopoti Oļģerta Krastiņa un viņa līdzautoru grupas pērn “Latvijas Vēstnesī” publicētie 13 raksti. Iepriekšējie krājumi: “Dzīves apstākļi un dzīves līmenis Latvijā 1997.g.” (1998.), “Statistika un mēs” (2000.), “Statistika par mums pašiem” (2001.), “Statistika par problēmām” (2002.), “Mūsu problēmas: ar statistiku un bez tās” (2003.). Visi krājumi izdoti ar Latvijas Statistiķu asociācijas un Latvijas Statistikas institūta atbalstu.
Krājumu “Vērtējumi un pārdomas” ievada autora norāde: “Gandrīz visi raksti satur plašākus vai šaurākus statistikas materiālus. Parasti tie izstrādāti pēc oriģinālmetodikas, tādējādi papildinot CSP publikācijas. Šajā daļā tiem ir zinātnisks raksturs.
Taču mēdz teikt, ka skaitļi ir sausi. Tādēļ autori, kur tas ir lietderīgi, zinātnisko materiālu papildina ar publicistikas momentiem, mēģinot galvenās atziņas parādīt arī tēlaini, ja izdodas - emocionāli. Daži “Latvijas Vēstneša” lasītāji šādu pieeju ir vērtējuši atzinīgi. Rakstu moto varētu būt “Vērtējumi – ar skaitļiem, domas – cik augstu uzlido”.
No satura viedokļa raksti veido trīs lielākas grupas:
• Latvijas iedzīvotāji: kur mācās, vai strādā, kādās valodās runā;
• Latvijas pagastu un rajonu sociālekonomiskās īpatnības un to vērtēšana;
• valsts iedzīvotāju dzīves līmenis, noslāņošanās, patēriņš un citi mājsaimniecību budžeta jautājumi.
Raksti ņemti no “Latvijas Vēstneša” datorizdrukām, pārveidojot maketējumu.”
Lai “Vērtējumiem un pārdomām” daudz jaunu lasītāju, kas remdēs zināšanu slāpes no domu avotakas!

Andris Sproģis, “LV”

andris.sprogis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!