• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Darbā - Ejot - Laikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.04.2004., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86508

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dienu pēc dienas

Vēl šajā numurā

02.04.2004., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Darbā – Ejot – Laikā

Latvijas valsts oficiālais laikraksts 4 118 dienās un naktīs

GERTSO.PNG (107971 bytes)
Laikraksta “Latvijas Vēstnesis” galvenais redaktors Oskars Gerts
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Tas viss ir bijis Darbs. Šie vienpadsmitarpus gadi. Kopš 1992. gada 24. decembra. Dienas un naktis. Jo laikraksta doma strādā nepārtraukti un rūpe ikreiz iesniedzas aiz pusnakts.
Tikai tā, ar darbu, no nekā – no “mīnus nulles” – varēja dzimt un izveidoties dienas laikraksts. Valsts laikraksts. Oficiālais laikraksts.
Tikai tā varēja attaisnot un nepārtraukti pildīt Valdības uzstādījumu: “nodrošināt Latvijas Republikas likumu, lēmumu un citu normatīvo aktu, kā arī to skaidrojumu publicēšanu; valsts varas un pārvaldes institūciju un pašvaldību darbības atspoguļošanu, kā arī šo institūciju izdoto normatīvo aktu un paziņojumu, tieslietu iestāžu, privatizācijas un tiesu paziņojumu publicēšanu”. Uzstādījumu, kuru prakse konkretizēja ar nepieciešamību sniegt arī atjaunotās valsts hroniku – oficiālo valsts un diplomātisko, tautsaimniecības un kultūras, tiesisko un sabiedrisko informāciju.
Tā izaudzis “Latvijas Vēstneša” kultūrslānis: laikraksta gadu komplekts 1,5 metru augstumā; likumu, pārējo normatīvo aktu un līgumu burtnīcas 20 000 lielo lappušu biezumā; pielikumu lappušu tūkstoši; grāmatu desmiti.

Tā visa ir bijusi Iešana. Ar tieksmi augšup un plašumā. Jaunos elektroniskos piedāvājumos – kā pirmajam Latvijas laikrakstam jau ar 1996. gada 8. oktobra izdevumu no pirmā burta līdz pēdējam punktam, no pirmā raksta vai dokumenta līdz pēdējam sludinājumam, ar visu ilustratīvo materiālu ieejot pasaules interneta tīmeklī un tagad uzturot savus jaunus likumu un dokumentu portālus.

Tā bijusi sava ceļa meklēšana preses kopienā – būt oficiozam, ar kuru valsts uzrunā pilsoņus normatīvo aktu imperatīvā, un būt masmedijam, kurā valsts un sabiedrība satiekas, lai uzrādītu aktuālās problēmas, meklētu to risinājumus, apzinātos savas vērtības, gūtu objektīvu un nepastarpinātu informāciju.
Šī gaita un meklējumi ir atveduši redakciju arī līdz pašreizējam jaunajam modelim, kur A daļā zem valsts ģerboņa loģiski strukturēti kārtojas dokumenti, normatīvos aktos noteiktie sludinājumi, oficiālā informācija un kur redakcionālā B daļa nāk ar amatpersonu un profesionāļu domām, plāniem, darbiem, problēmu formulējumiem un risinājumiem.

Tas viss ir bijis mūsu Laiks. Bet, tā kā laikam nav ne sākuma, ne gala, viss šis arī ir un būs mūsu kopīgs laiks.

Tāpēc uzmanīgi klausāmies Jūs, mūsu laikraksta lasītāj un lietotāj, – ko vēlaties, kā Jums labāk. Tāpēc diendienā precizējam savas stratēģijas un koncepcijas, cenšamies kopt domu un meistarību.
Mēs vienmēr esam gribējuši, un arī turpmāk gribam, būt noderīgi Jums un valstij.

Jūsu Oskars Gerts,

“Latvijas Vēstneša” galvenais redaktors no 1. līdz šim, 3000. numuram

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!