• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nosoda Krievijas politiķa izteikumus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.2004., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86516

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pārrunājot Tabakas kontroles konvenciju

Vēl šajā numurā

05.04.2004., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nosoda Krievijas politiķa izteikumus

Sestdien, 3.aprīlī, Baltijas asamblejas prezidijs pieņēmis paziņojumu, kurā nosoda Krievijas Federācijas Valsts domes vicespīkera izteikumus.
Paziņojumā, kas tapis pēc Latvijas delegācijas iniciatīvas un apspriests Baltijas asamblejas Tieslietu un Drošības un ārlietu komitejā, norādīts uz pēdējā laikā vairākkārt izskanējušiem augsta līmeņa Krievijas politiķu, tostarp Krievijas Domes vicespīkera, izteikumiem. “Tie nevar tikt kvalificēti citādi kā pilnīga bezatbildība, jo satur atklātus aicinājumus uz teroru un rada saspīlējumu starpvalstu attiecībās”, norāda Baltijas asamblejas prezidijs.
Tā, piemēram, Domes vicespīkers V.Žirinovskis paziņojis, ka Krievijā sagatavoti nāvinieki, finansējums un “varoņi”, kas, pēc viņa apgalvojumiem, noteiktos apstākļos esot gatavi noslaucīt no zemes virsas Latviju ar visiem tās iedzīvotājiem, bombardēt Baltijas valstu galvaspilsētas utt.
Paziņojuma autori vērš uzmanību uz to, ka šādi paziņojumi izskanējuši arī agrāk, tāpēc likumsakarīgs ir jautājums – kāpēc uz šādiem izteikumiem nav reaģējusi ne Krievijas Valsts dome, ne arī Krievijas Federācijas Ārlietu ministrija.
“Demokrātiski domājoši politiķi, kas šodien apvienojušies cīņai pret terorismu visā pasaulē, ir tiesīgi sagaidīt no saviem Krievijas kolēģiem ne vien tādu paziņojumu nosodījumu, bet arī to, lai tie neatkārtotos. Ar to Krievijas Valsts dome arī darbos parādītu savu gatavību un nesamierināmu apņēmību cīnīties pret terorismu jebkurās tā izpausmēs,” teikts Baltijas asamblejas prezidija paziņojumā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!