• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Baltijas asamblejai jāmainās līdzi laikam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.2004., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86517

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lielākais pasta sūtījums Latvijas vēsturē

Vēl šajā numurā

05.04.2004., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Baltijas asamblejai jāmainās līdzi laikam

Triju Baltijas valstu parlamentu priekšsēdētāju

13.tikšanās reizi 2. un 3.aprīlī Latvijā iezīmēja
vairāki būtiski notikumi.

Pēc sarunām

Ingrīda Ūdre, Enne Ergmā un Artūrs Paulausks tikās ar Baltijas asamblejas prezidija pārstāvjiem, kā arī pārrunāja jautājumus saistībā ar iestāšanos NATO un ES, preses konferencē Baltijas valstu parlamentu vadītāji paziņoja par drīzu Baltijas asamblejas (BA) darba virzienu maiņu.
Tikšanās ar BA prezidija pārstāvjiem beigusies ar kopīgu atzinumu, ka asamblejas darbam saturiski jāmainās. Gadu gaitā izveidotā sadarbība jāturpina, BA darbam jākļūst efektīvam palīgam Latvijas, Lietuvas un Igaunijas mērķu virzībā ES un dalībai NATO. Ar Baltijas asamblejas reorganizācijas modeli iecerēts iepazīstināt jau šā gada novembrī. Tas būs izstrādāts atbilstoši jaunajiem Baltijas valstu mērķiem, līdzdarbojoties ES un NATO.

Patiess gandarījums

Ingrīda Ūdre atgādināja, ka arī iepriekšējā Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu vadītāju tikšanās notika Rīgā. Tolaik vēl tikšanās dalībnieki pārrunāja sadarbības virzienus, gatavojoties iestājai NATO un ES.
“Sapņi, kas pirms 12 gadiem mums šķita tuvi nereāliem, šodien ir īstenība. Tādēļ man ir prieks sveikt visus Baltijas valstu ļaudis sapulcējamies zem NATO jumta. Arī dienas līdz dalībvalsts statusam ES mūsu valstīm ir skaitāmas vairs divos desmitos,” atzina Igaunijas parlamenta priekšsēdētāja Enne Ergmā.
Līdzīgus vārdus par garo un grūto ceļu, kas bija jāmēro līdz izvirzīto mērķu sasniegšanai, teica arī Lietuvas Seima priekšsēdētājs Artūrs Paulausks.

Saskaņoti viedokļi

Pārrunājot vienotas politikas stratēģiju starptautiskās organizācijās, piemēram, Starpparlamentu savienībā, NATO Parlamentārajā asamblejā u.c., parlamentu vadītāji atzina, ka Latvijas, Lietuvas un Igaunijas delegātiem aktīvi jāpauž Baltijas valstu nostāja dažādos jautājumos. Kā apliecinājums vienotībai tiek izvirzīts pusēm svarīgu viedokļu atbalsts, piemēram, skaidrojot ES Latvijā notiekošo izglītības reformu.
Reģionālās sadarbības ietvaros apspriesta iespējamā Baltijas valstu parlamentu pārstāvju vizīte ASV, bet par starptautisko attiecību aktualitāti atzīta cīņa pret terorismu. Baltijas valstu darbība starptautiskajās organizācijās dos lielākas iespējas informācijas apritē.

Zaida Kalniņa,“LV”

zaida.kalnina@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!