• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tirgotāji - par sadarbību, inflāciju un neapliekamo minimumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.2004., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86523

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas drošībai tagad ir kvalitātes zīme

Vēl šajā numurā

05.04.2004., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tirgotāji – par sadarbību, inflāciju un neapliekamo minimumu

Ar optimistisku skatu nākotnē un konkrētiem pasākumiem uzņēmēju atbalstam uz desmit darba gadiem atskatās Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA).
Lai izvērtētu sava darba pirmo desmitgadi, LTA rīkoja konferenci, kurā aktīvi piedalījās virkne Latvijas uzņēmumu pārstāvju un vadītāju. Konferences ietvaros LTA pārstāvji tikās arī ar preses pārstāvjiem, īsumā izklāstot savu viedokli par tirgotāju komerciālās darbības problēmām, panākumiem un perspektīvām.
LTA valdes priekšsēdētājs Henriks Danusēvičs atcerējās organizācijas darbības pirmsākumus un vienu no toreiz svarīgākajiem uzdevumiem – cīņu par uzņēmējdarbības vides sakārtotību, pret nelegālu tirdzniecību, zemu tirdzniecības kultūru, kā arī pret valsts varas iestāžu un to darbinieku patvaļu. H. Danusēvičs kā spilgtu piemēru minēja 1995.gadā izveidojušos konfliktu ar atsevišķu politiķu grupu par alkohola tirdzniecības monopolizāciju, ar gandarījumu uzsvērdams šobrīd jau stabilās un konstruktīvās attiecības ar Saeimu un valdību.
Savukārt kancelejas preču tirgotājs Alfrēds Spigēns izteica nožēlu par būtisko asociācijas biedrus skaita samazināšanos, kurai par iemeslu ir daudzu komersantu nespēja turpināt uzņēmējdarbību sīvās konkurences apstākļos.
Organizācijā ietilpst arī tādi ļoti nozīmīgi uzņēmumi kā, piemēram, “Narvesen Baltija”, “RIMI Latvia” un “VP Market”. Taču LTA par savu uzdevumu uzskata arī Latvijas tirgū pārsvarā esošo mazo un mikrouzņēmumu interešu aizstāvību.

Arī Siguldas uzņēmēja Dace Meija atzina asociācijas panākto dialogu ar valsti un iespēju dalīties dienišķajās rūpēs un problēmās. H. Danusēvičs gan norādīja, ka izdzīvošanas iespējas būs vien tiem uzņēmumiem, kas vēlēsies un spēs sadarboties ar līdzīga mēroga komersantiem. Viņš uzsvēra, ka LTA, atšķirībā no daudzām citām organizācijām, biedra statusa iegūšanai neizvirza nedz etniskos, nedz tirdzniecības apgrozījuma, nedz politiskos kritērijus.
Valdes priekšsēdētājs arī izteica zināmus iebildumus valdības priekšstatiem par valsts optimālo monetāro politiku – pēc H. Danusēviča domām, inflācija šobrīd nav jāiegrožo, jo tā uzskatāma par iedzīvotāju pirktspēju, tātad arī par tirdzniecības apgrozījumu un ekonomisko rosību veicinošu faktoru. “Manuprāt, LTA aizstāv arī patērētāju intereses – mēs vēlamies, lai cilvēkiem būtu nauda,” uzsvēra H. Danusēvičs.
Vērts atzīmēt arī LTA pērnā gada decembrī uzsākto akciju “Atdodiet 57 latus!”, kuras mērķis ir panākt ar nodokļiem neapliekamā darba algas minimuma palielināšanu. Akcijas laikā tirgotāji aicina visus Latvijas uzņēmējus un uzņēmumus sūtīt Saeimas deputātiem vēstules ar prasību nekavējoties izdarīt nepieciešamos grozījumus nodokļu likumdošanā.

Juris Bārtulis, “LV”

juris.bartulis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!