• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
NATO karoga pacelšanas ceremonijā pie Rīgas pils 2004.gada 2.aprīlī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.2004., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86568

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Svinīgajās vakariņās Melngalvju namā 2004.gada 2.aprīlī par godu Latvijas uzņemšanai NATO

Vēl šajā numurā

05.04.2004., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

NATO karoga pacelšanas ceremonijā pie Rīgas pils 2004.gada 2.aprīlī

Ekselences! Dāmas un kungi! Dārgie tautieši un viesi!
Pēc dažiem brīžiem šeit, Rīgas sirdī un virs Rīgas pils, pacelsies zilibaltais NATO alianses karogs. Šai karogā baltais aplis simbolizē vienotību un sadarbību, kompass tā sirdī pārstāv mērķtiecību, mērķtiecību par stabilitāti un par mieru. Zem šā karoga Rietumeiropas un Ziemeļamerikas valstis kopš 1949.gada 4.aprīļa ir baudījušas ilgāko miera periodu Eiropas vēsturē, un arī Ziemeļamerikai te bijusi nopietna loma. Šobrīd, šim karogam paceļoties Rīgas sirdī, Latvija pievienojas šim drošības areālam, Latvijas teritorija kļūst par daļu no NATO apsargātās drošības teritorijas, Latvijas gaisa spēki ir iesaistīti kopā ar citiem mūsu gaisa telpas aizsardzībā, Latvijas jūras spēki sadarbojas ar citiem, rūpējoties par mūsu jūras robežu drošību, un mūsu sauszemes spēki sadarbojas ar citu alianses locekļu sauszemes spēkiem, bet katra valsts stāv par visām citām, par mieru un drošību gan savā teritorijā, gan arī citur, kur alianse būtu lēmusi, ka tas ir nepieciešams.
Mēs baudīsim drošības garantijas, bet Latvija kā valsts ar saviem resursiem un ar saviem bruņotajiem spēkiem piedalīsies šajā kopējā pasākumā, nāks arī pati ar savi vērtību un pienesumu. Visi mēs strādāsim kopā plecu pie pleca, lai valdītu miers ne tikai mūsu zemē, lai valdītu miers un drošība visās alianses zemēs, lai miers un drošība valdītu pēc iespējas lielākā pasaules daļā. Lai Dievs mums uz to palīdz un dod mums spēku pildīt savus pienākumus un darīt to, ko no mums prasa gan mūsu, gan mūsu sabiedroto drošība. Dievs, svētī Latviju!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!