• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar veselības ministru un medicīnas darbinieku akadēmisko aprindu pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.2004., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86659

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar zemkopības ministru

Vēl šajā numurā

06.04.2004., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Tiekoties ar veselības ministru un medicīnas darbinieku akadēmisko aprindu pārstāvjiem

Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre un parlamenta deputāti vakar, 5.aprīlī, tikās ar veselības ministru Rinaldu Muciņu un Latvijas medicīnas darbinieku akadēmisko aprindu pārstāvjiem.

Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre uzsvēra, ka tikšanās mērķis ir uzklausīt viedokļus par situāciju veselības aprūpē un kopīgi meklēt risinājumus tās sakārtošanai. Viņa arī akcentēja, ka tik plašā sastāvā medicīnas darbinieki Saeimā pulcējušies pirmoreiz – uz tikšanos bija aicināti un tajā piedalījās P.Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas, Rīgas Stradiņa universitātes, Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes, Latvijas Onkoloģijas centra, klīniskās slimnīcas “Gaiļezers” un citu medicīnas iestāžu vadošie speciālisti.

P.Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas galvenais ārsts Māris Pļaviņš kā galvenās problēmas minēja zemās pakalpojumu cenas, kvotas, niecīgās investīcijas un veselības politikas nekonsekvences. Viņš arī uzsvēra, ka vajadzīga politiskā griba palielināt finansējumu, jo veselības aprūpei atvēlētie 3–4 procenti no iekšzemes kopprodukta ir par maz. Rīgas Stradiņa universitātes rektors Jānis Vētra kā vēl vienu problēmu iezīmēja nepietiekamos cilvēku resursus. Savukārt slimnīcas “Linezers” galvenais ārsts Viesturs Boka aicināja izstrādāt ilgtermiņa nacionālo stratēģiju, kā arī norādīja uz nepieciešamību veikt izmaiņas algu politikā.

Viedokļu apmaiņas gaitā medicīnas darbinieki arī pieskārās jautājumiem, kas saistīti ar dzīves kvalitātes uzlabošanu, izglītības padziļināšanu, ģimenes ārstu institūcijas attīstīšanu, zāļu atlaižu sistēmas pilnveidošanu, pieejamību medicīnas pakalpojumiem un situāciju atsevišķās medicīnas nozarēs.

Veselības ministrs Rinalds Muciņš atzinīgi novērtēja diskusijas laikā iegūtās atziņas un izteica cerību, ka šādas tikšanās kļūs regulāras. Arī Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par auglīgo sarunu un rosināja šādas tikšanās rīkot reizi pusgadā, lai padziļināti pārrunātu konkrētas un aktuālas tēmas.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!