• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar zemkopības ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.2004., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86660

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

06.04.2004., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Tiekoties ar zemkopības ministru

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 5.aprīlī, Maikapara namā tikās ar zemkopības ministru Mārtiņu Rozi, lai pārrunātu jautājumus, kas skar Latvijas pilntiesīgu dalību Eiropas Savienībā (ES). Prezidente īpaši interesējās par to atlikušo likumdošanas aktu virzību, kuri jāpieņem līdz šā gada 1.maijam – pilntiesīgai Latvijas dalībai ES –, kā arī par Latvijas kā ES austrumu robežas valsts muitas punktu atbilstību ES normām. Ministrs informēja, ka situācija ar dažādu normatīvo aktu virzību šobrīd ir nopietna, bet vairs nav vērtējama kā kritiska, arī Eiropas Komisija tāpēc pārtraukusi procedūru, kas varēja novest līdz Latvijas preču importa aizliegumam uz ES.

Runājot par muitas punktu atbilstību, M.Roze atzīmēja, ka līdz 1.maijam tiks pieņemti visi nepieciešamie normatīvie akti, bet atsevišķu muitas punktu celtniecība un akreditācija var tikt pabeigta līdz šīs vasaras beigām.

Puses apspriedās par dažādu Latvijas zemkopības pozīciju aizstāvību Eiropas Savienības institūcijās. Ministrs arī informēja prezidenti par valdības lēmumu, kas ļauj izmaksāt zemniekiem paredzētos “Sapard” apjoma līdzekļus, lai novērstu problēmas, kas citādi varēja rasties, aizkavējoties “Sapard” līdzekļu izmaksai no Eiropas Komisijas. Pārrunāti arī citi ar ES saistīti aktuāli ministrijas atbildības jautājumi.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!