• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Spānijas vēstnieka atvadu vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2004., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86702

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2004.gada 6.aprīļa sēdē

Vēl šajā numurā

07.04.2004., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Spānijas vēstnieka atvadu vizītēm

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 5.aprīlī Maikapara namā atvadu vizītē pieņēma Spānijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Havjeru Garrigesu-Floresu.
Sveicot prezidenti sakarā ar Latvijas pilntiesīgu iesaisti NATO un drīzumā arī ES, vēstnieks ar gandarījumu atzīmēja, cik ļoti strauju attīstību pēdējos gadus baudījusi Latvija. Prezidente pateicās Spānijai par tās atbalstu Baltijas valstīm šo mērķu sasniegšanā, uzsverot, ka “šī ir Baltijas valstu uzvara, šī ir demokrātijas un vērtību uzvara, kuras augļus šobrīd varam baudīt līdz ar mūsu triju Baltijas valstu pilntiesīgu iekļaušanos ES un NATO”. Vēstnieks sacīja, ka Spānija ir gatava dalīties ar Latviju savā pilntiesīgas dalības pieredzē un arī kļūdās, ar kādām valstij nācies saskarties tūlīt pēc iestāšanās ES.
Pārrunājot mūsdienu drošības izaicinājumus pasaulē, V.Vīķe-Freiberga vēlreiz izteica Latvijas visdziļāko līdzjūtību Spānijas tautai saistībā ar traģisko teroraktu Madridē. Abas puses bija vienisprātis, ka tikai ar kopīgiem pūliņiem iespējams vairot stabilitāti un drošību pasaulē.
Vēstnieks ar gandarījumu uzsvēra, ka nākamajam viņa valsts diplomātiskajam pārstāvim pastāvīgā rezidence būs Rīgā.
5.aprīlī arī Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Spānijas vēstnieku Havjeru Garrigesu-Floresu, kurš bija ieradies atvadu vizītē.
Spānijas vēstnieks Latvijā uzsvēra, ka savu darbu mūsu valstī viņš pabeidz Latvijai vēsturiskās dienās – nupat esam kļuvuši par pilntiesīgu NATO dalībvalsti, un pēc nepilna mēneša kļūsim arī par ES dalībnieci.
Puses pauda gandarījumu par abu valstu sadarbības paplašināšanos, ko perspektīvā sekmēs arī Latvijas dalība ES un Ziemeļatlantijas aliansē. Vēstnieks sacīja, ka Latvijas trumpis ir zināšanas un pieredze attiecībās ar Krieviju, kas būs ļoti vērtīga un noderīga, arī darbojoties ES un NATO. Spānija uzmanīgi sekojusi līdzi notikumiem mūsu valstī, un Latvijas paveiktais ir acīmredzams.
Pārrunāti arī jautājumi, kas skar terorisma apkarošanas iespējas pasaulē. Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre norādīja uz pārmaiņām, kas notikušas starptautiskajā politikā, un viens no izaicinājumiem, pret ko jāstājas kopīgiem spēkiem, ir terorisms jebkurā tā izpausmē. Atgādinot traģiskos notikumus Madridē šā gada 11.martā, vēstnieks bija vienisprātis, ka terorisma apkarošana ir viens no svarīgākajiem un aktuālākajiem uzdevumiem.

Valsts prezidenta preses dienests, Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!