• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2004., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86705

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jauni vēstnieki Latvijā

Vēl šajā numurā

07.04.2004., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

ASV “Washington Post” spriež: “Nesenos sprādzienus Taškentā prezidents Islams Karimovs var izmantot sev par labu. Tuvāko nedēļu laikā ASV un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) grib pārskatīt savu politiku attiecībā iepretim Uzbekistānai un, iespējams, pārtraukt palīdzības sniegšanu, jo Uzbekistāna neesot pacentusies īstenot politiskās un ekonomiskās reformas. Karimovs var aizbildināties, ka terora akti padara neiespējamu ASV un ERAB prasību izpildi.

Vācu “Frankfurter Allgemeine Zeitung” publicē interviju ar Amandu Aizpurieti, kurā dzejniece stāsta, ko Latvijai nozīmē iestāšanās ES un kā tā varētu bagātināt Eiropu. Bez tam viņa pauž pārsteigumu par Vācijas Ebreju centrālās padomes priekšsēdētāja vietnieka Salomona Korna reakciju uz Sandras Kalnietes runu Leipcigas grāmatu tirgus atklāšanā. Viņa domā, ka Korna kungam ir kļūdains priekšstats par to, ko dažām tautām nozīmē komunisms. “Ārzemēs par latviešiem ir nepareizs priekšstats. Lielākā daļa no mums toreiz nebija nekādi antisemīti,” saka A.Aizpuriete.

Somu “Hufvudstadsbladet” apgalvo: “Ar lētu darbaspēku un nodokļu radītām priekšrocībām Igaunija ir pievilinājusi ieguldījumus, taču šai valstij pamazām nāksies konkurēt ar tādiem pašiem nosacījumiem kā pārējām ES dalībvalstīm.”

Francijas “Le Figaro” apgalvo: “Eiropas drošības dokumentā, kas tika pieņemts 2003. gadā, ir uzsvērts: “Labas valsts pārvaldes veicināšana pie Eiropas robežām ir Eiropas Savienības kopīgās interesēs, lai tai ar šo valstu saimi būtu labas attiecības, pamatotas uz ciešu sadarbību.””

Krievijas “Rian.ru”: “Uz Krievijas izteiktajām bažām par NATO lidmašīnu patrulēšanu Baltijā NATO atbild, ka tā uzskatāma par normālu praksi – alianse aizsargā savu teritoriju. Krievijas ārlietu ministrs Lavrovs izteicies – no kā gan NATO būtu jāaizsargājas? Krievijai jau licies, ka NATO pamazām transformējas par organizāciju, kas kopā ar partneriem, tai skaitā Krieviju, kopīgi meklē risinājumus jauniem draudiem un izaicinājumiem. Diemžēl tas nenotiek.”

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Lappusi sagatavoja
Jānis Ūdris, “LV”
janis.udris@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!