• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004.gada 6.aprīļa sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2004., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86726

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par darba grupu "Fortum Oil and Gas Oy/Shipping" lietā

Vēl šajā numurā

07.04.2004., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 2004.gada 6.aprīļa sēdē

Pieņemti “Noteikumi par dzīvnieku barībā un barības sastāvdaļās aizliegtajām vielām un barības nekaitīguma prasībām”.
Noteikumi nosaka dzīvnieku barībā un barības sastāvdaļās aizliegtās vielas un barības sastāvdaļu, premiksu, barības piedevu, barības un citu ēdināšanā izmantojamu produktu nekaitīguma prasības. Noteikumi izvirzīs tādas prasības kā aizliegumu produktīvo dzīvnieku barības ražošanā izmantot dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielas, noteiks dioksīnu maksimāli pieļaujamās normas un daudzus citus svarīgus kritērijus.
Noteikumu izpildi uzrauga un kontrolē Pārtikas un veterinārais dienests.
Pieņemts rīkojums “Par Ministru kabineta Apbalvošanas padomi”.
Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem “Ministru kabineta Atzinības raksta nolikums” apstiprināta Ministru kabineta Apbalvošanas padome. Par Apbalvošanas padomes priekšsēdētāju apstiprināts Ainārs Šlesers – Ministru prezidenta biedrs, par Apbalvošanas padomes priekšsēdētāja vietnieci apstiprināta Helēna Demakova – kultūras ministre, par Apbalvošanas padomes locekļiem apstiprināti: Elmārs Grēns – Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķis; Rihards Pīks – ārlietu ministrs; Juris Radzevičs – izglītības un zinātnes ministrs; Viesturs Silenieks – Ministru prezidenta biroja vadītājs; Gunta Veismane – Valsts kancelejas direktore.
Pieņemti noteikumi “Par Ziemeļatlantijas līguma dalībvalstu līgumu par informācijas drošību”.
Noteikumi sagatavoti saskaņā ar Reformu ieviešanas plānu dalībai NATO, kurā noteikts, ka Latvija sešu mēnešu laikā pēc pievienošanās NATO apstiprinās/pievienosies Ziemeļatlantijas līguma organizācijas darbību regulējošiem līgumiem, priekš kuriem uzaicināšana nav nepieciešama.
Viens no šādiem līgumiem ir Ziemeļatlantijas līguma dalībvalstu līgums par informācijas drošību, kas regulē NATO dalībvalstu savstarpējos pienākumus informācijas drošības jomā. Līguma mērķis ir noteikt NATO dalībvalstu pienākumus gan pret NATO, gan pret citu dalībvalstu izstrādāto klasificēto informāciju, kā arī noteikt, ka šī līguma puses ieviesīs drošības standartus, kas nodrošinās klasificētās informācijas aizsardzību vienādā līmenī visās šī līguma valstīs. Līgums nosaka, ka valstis nodrošina ne tikai visu to personu, kurām darba pienākumu dēļ ir jāstrādā ar klasificēto informāciju, dažādas atbilstošas pārbaudes, bet arī to, ka, veicot šīs pārbaudes, līguma pusē pēc pieprasījuma ir savstarpēji jāsadarbojas.
Pieņemti noteikumi “Kārtība, kādā alkoholiskie dzērieni un tabakas izstrādājumi marķējami ar akcīzes nodokļa markām”.
Noteikumi nosaka kārtību, kādā alkoholiskie dzērieni un tabakas izstrādājumi marķējami ar akcīzes nodokļa markām, tajā skaitā nosacījumus par pasūtāmo nodokļa marku daudzumu, to izsniegšanas termiņus un saņemšanas nosacījumus, kā arī prasības attiecībā uz informācijas sniegšanu par izlietotajām markām.
Alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu nodokļa markas izsniedz un uzskaita Valsts ieņēmumu dienests.
Importētājs, akcīzes preču noliktavas turētājs un nodokļa maksātāja pārstāvis (komersants) katru mēnesi līdz piecpadsmitajam datumam iesniedz Valsts ieņēmumu dienestā pārskatu par nodokļa marku apriti iepriekšējā mēnesī.
Komersants, kura valdījumā ir vairākas akcīzes preču noliktavas, iesniedz kopēju pārskatu par visām valdījumā esošajām akcīzes preču noliktavām.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!