• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jaunas iespējas sadarbības paplašināšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2004., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86768

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija ir vienīgā Ziemeļeiropas pārstāve Uzbekistānā

Vēl šajā numurā

08.04.2004., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jaunas iespējas sadarbības paplašināšanai

Kobiljons Nazarovs, Uzbekistānas vēstnieks Latvijā, – intervijā “Latvijas Vēstnesim”

– Jūsu viedoklis par Latvijas un Uzbekistānas līdzšinējām divpusējām attiecībām?
– Jau no savām pirmām neatkarības dienām Uzbekistānas valdība piešķir svarīgu lomu attiecībām ar Latvijas Republiku. Latvijas un Uzbekistānas attiecības attīstās daudzpusīgi un intensīvi. Mūsu valstis aktīvi sadarbojas politikā, kultūrā, tirdzniecībā, zinātnē un citās jomās. Uzbekistānas prezidents Latviju apmeklēja jau 1995. gadā, bet 1996. gada maijā Latvijas Valsts prezidents apmeklēja Uzbekistānu.
Uzbeku puse piešķir lielu nozīmi šai vizītei, tas ir svarīgs posms abu valstu attiecību nostiprināšanai un pilnveidošanai. Mēs ceram, ka tas liks pamatus turpmākai sadarbībai starp mūsu valstīm.
– Kā, jūsuprāt, Latvijas un Uzbekistānas divpusējās attiecības iespaidos mūsu valsts drīzā iestāšanās Eiropas Savienībā (ES)?
– Latvija ir viens no svarīgākiem tirdzniecības partneriem starp ES kandidātvalstīm. Mēs Uzbekistānā vērojam Latvijas sekmīgo integrāciju Eiropas Savienībā un citās starptautiskajās struktūrās, kā arī jūsu valsts lomas nostiprināšanos eiroatlantiskās sadarbības ietvaros. Mēs atbalstām Latvijas iestāšanos ES un Ziemeļatlantijas savienībā, ar kurām arī Uzbekistānai veidojas aizvien dziļāki sakari. Latvijas dalība šajās struktūrās pavērs jaunas iespējas arī Latvijas un Uzbekistānas sadarbības paplašināšanai reģionālā, Eiropas un arī globālā līmenī.
Pievēršot īpašu uzmanību mūsu valstu tirdzniecības un ekonomiskajām attiecībām, gribu uzsvērt, ka pastāv visi priekšnoteikumi, lai piešķirtu tām kvalitatīvi jaunu saturu. Īpaši šobrīd, kad līdz ar Latvijas iestāšanos ES jūsu valstij kļūs pieejams 450 miljonu patērētāju lielais Eiropas Savienības tirgus. Šajā sakarā iepriecina fakts, ka jau pērn padziļinājās Latvijas uzņēmēju sadarbība ar uzbeku partneriem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!