• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Dr. Jānis Alfrēds Šmits 2004.gada Lieldienās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2004., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86786

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas ārpus Latvijas arhibīskaps Elmārs Ernsts Rozītis 2004.gada Lieldienās

Vēl šajā numurā

08.04.2004., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Dr. Jānis Alfrēds Šmits 2004.gada Lieldienās

Divi lieli pagātnes notikumi ir cieši saistīti, proti, Lielā Piektdiena un Lieldienas.
Lielajā Piektdienā, dienu pirms jūdu galvenajiem svētkiem uz augstākās garīdzniecības un samusinātās tautas prasību Romas valsts prokonsuls Pilāts notiesāja Jēzu uz nāvi pie krusta. Jēzus pēc šausmīgajām ciešanām nomira kā noziedznieks starp diviem citiem pie krustiem piesistiem noziedzniekiem. Pēc šī vēsturiskā notikuma līdz mūsu dienām ir ļaudis, kas Jēzu ir atzinuši, viņam ticējuši, viņu pieņēmuši kā Glābēju, kas ir miris mūsu grēku dēļ mūsu vietā kā Upuris, kā Dieva Jērs, kas nes pasaules grēku. Bet vienmēr ir bijuši arī tādi, kas Viņu ir noraidījuši un nav ticējuši, ka šis nicinātais ebrejs ir Dieva sūtīts pasaules Pestītājs.
Ar sāpēm mēs, kristieši, pirms dažām dienām uzzinājām, ka Latvijas Valsts un Valdība ir nostājusies pret prasību iekļaut Eiropas Savienības Konstitūcijā pret vārdu “Dievs” un atsauci uz kristīgām vērtībām. Latvijas pārstāves balss šajā nozīmīgajā sanāksmē bija izšķirošā! Ar vienas balss pārsvaru šī visas Eiropas kristiešu prasība tika noraidīta. Mēs tautas vienīgo īsto cerību – Jēzu Kristu – atkal esam nodevuši un noraidījuši. Lielā Piektdiena! – lai Dievs mums piedod šo rīcību un turpina žēlot mūsu tautu, kā mēs to lūdzām 1991.gadā.
Pilāts pēc Jēzus nāves sprieduma pasludināšanas demonstratīvi mazgāja rokas un teica: Es esmu nevainīgs pie šī Taisnā asinīm. Tomēr viņš pats bija iezvanījis savas karjeras norietu un viņa gals bija baismīgs. Mēs varam pragmatiski skatīties uz balsojumiem un atrast tiem šķietamu pamatojumu, bet mums neizdosies ignorēt Dieva skatu uz mums – mēs visi esam atbildīgi Viņa priekšā par savu rīcību. Pilātam savu negribēto soli padarīt par nebijušu neizdevās.
Lielajā Piektdienā pirms 2000 gadiem Kristus mira mūsu grēku dēļ. Viņa nāves tiešie pieprasītāji un izpildītāji neapzinoties īstenoja Dieva nodomu. Dievs apliecināja Kristus upura nāves glābjošo efektivitāti – Kristus Lieldienu rītā augšāmcēlās. Gandrīz visu pasaules tautu valodās kristieši šodien sveicina viens otru ar vārdiem: Kristus ir augšāmcēlies! Un atbilde atskan: Viņš patiesi ir augšām cēlies! Bībelē rakstīts: Ja Kristus nav augšāmcēlies, tad mūsu ticība ir veltīga. Bet Viņš ir patiesi augšāmcēlies. Pēc augšāmcelšanās Viņš atkārtoti parādījās saviem mācekļiem, kādā gadījumā vienlaicīgi vairāk nekā 500 cilvēkiem. Gadsimtu gaitā Viņš ir garīgi atklājies ļaužu miljoniem kā Glābējs un Palīgs, kas atbrīvo no grēcīgās pagātnes un rakstura un kas dāvina mūžīgo dzīvību un mieru sirdij. Viņam pieder visa vara debesīs un virs zemes. Valdības nāk un iet, tās bieži pieviļ sev pakļautos, bet Augšāmcēlies Jēzus paliek ar saviem ticīgajiem vienmēr. Viņš ir ne tikai Augšāmcēlies, bet ir arī Klātesošs.
Novēlu visiem lasītājiem piedzīvot Viņa klātbūtni šajā skaistajā dienā un vienmēr! Viņš mūs mīl un meklē. Dzīve bez Dieva ir dzīve bez jēgas. Meklēsim Viņu, un Viņš mums atklāsies – mēs Viņu sastapsim.
Svētīgus Kristus Augšāmcelšanās svētkus!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!