• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2004. gada 31. marta lēmums Nr. 29 "Par tirgus dalībnieku apvienošanos". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2004., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86797

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.558

Par tipveida līgumu apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

08.04.2004., Nr. 56

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: lēmums

Numurs: 29

Pieņemts: 31.03.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Konkurences padomes lēmums Nr.29

Rīgā 2004.gada 31.martā (prot. Nr.20, 4.§)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr. 96k/04/06/1

Par “Finnkino Oy” un “AS V&K Holding” 06.02.2004. paziņojumu par apvienošanos

Konkurences padome 2004.gada 6.februārī saņēma paziņojumu par Somijas sabiedrības “Finnkino Oy” un Igaunijas sabiedrības “AS V&K Holding” apvienošanos (turpmāk — paziņojums). Paziņojuma noformēšanā nebija pilnībā izpildītas Ministru kabineta 20.01.2003. noteikumu Nr.22 “Kārtība, kādā iesniedzams un izskatāms ziņojums par tirgus dalībnieku apvienošanos” prasības. Papildus nepieciešamā informācija tika iesniegta 2004.gada 12.martā.

Izvērtējot paziņojumā ietverto un papildus iesniegto informāciju, kā arī Biroja iegūto informāciju, Konkurences padome

konstatēja:

1. “Finnkino Oy” ir sabiedrība ar ierobežotu atbildību, kas reģistrēta Somijas Republikā. “Finnkino Oy” ir 100% sabiedrības “Rautakirja Oy” meitasuzņēmums, savukārt “Rautakirja Oy” 100% pieder “SanomaWSOY Corparation”. “Finnkino Oy” darbības virzieni ir kinoteātru operatoru darbība, kinoteātru filmu izrādīšana un izplatīšana. Latvijā “Finnkino Oy” pieder 90% kapitāla daļu SIA “Baltic Cinema SIA”, kas ir reģistrēta LR Uzņēmumu reģistrā. SIA “Baltic Cinema SIA” darbības virzieni ir kinoteātru operatoru darbība, kinoteātru filmu izrādīšana un izplatīšana.

2. “AS V&K Holding” ir akciju sabiedrība, kas reģistrēta Igaunijas Republikā. “AS V&K Holding” pieder sabiedrībai “OÜ VK Food” (60%), “Baltic Investment Fund III C.V.” (6%) un “Baltic Investment Fund III L.P.” (34%). “AS V&K Holding” darbības virzieni ir video/DVD filmu izplatīšana un iznomāšana. Latvijā “AS V&K Holding” pieder 100% kapitāla daļu SIA “V&K Holding”, kas ir reģistrēts LR Uzņēmumu reģistrā. SIA “V&K Holding” darbības virzieni ir video/DVD filmu izplatīšana un iznomāšana.

3. (...)*

Saskaņā ar Konkurences likuma 15. panta pirmās daļas 3. punktā noteikto “Tirgus dalībnieku apvienošanās ir (..) tāds stāvoklis, kad viens vai vairāki tirgus dalībnieki iegūst izšķirošu ietekmi pār citu tirgus dalībnieku vai citiem tirgus dalībniekiem”. Tātad “AS V&K Holding” kapitāla daļu pirkums ir uzskatāms par apvienošanos šā likuma izpratnē, jo darījuma rezultātā “Finnkino Oy” iegūst izšķirošu ietekmi, t.i., iespēju, realizējot līdzdalību, kontrolēt lēmumu pieņemšanu sabiedrībā “AS V&K Holding” un netieši — arī SIA “V&K Holding”. “Finnkino Oy” un “AS V&K Holding” ir uzskatāmi par apvienošanās dalībniekiem.

4. Konkurences likuma 15. panta otrajā daļā noteikts, ka: “Tirgus dalībnieki, kuri nolēmuši apvienoties kādā no šā panta pirmajā daļā paredzētajiem veidiem, pirms apvienošanās iesniedz Konkurences padomei par to ziņojumu saskaņā ar šā likuma 16. pantu, ja pastāv viens no šādiem nosacījumiem:

1) apvienošanās dalībnieku kopējais apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā ir bijis ne mazāks kā 25 miljoni latu;

2) vismaz viens no apvienošanās dalībniekiem pirms apvienošanās atradies dominējošā stāvoklī konkrētajā tirgū.”

Apvienošanās dalībnieku kopējo apgrozījumu nosaka saskaņā ar 20.01.2003. Ministru kabineta noteikumu Nr.22 “Kārtība, kādā iesniedzams un izskatāms ziņojums par tirgus dalībnieku apvienošanos” IV sadaļu “Apgrozījuma aprēķināšana”. Tā kā dati par iepriekšējo 2003. finanšu gadu vēl nav pieejami, tiek ņemti vērā dati par 2002. finanšu gadu. “Finnkino Oy” komercdarbību Latvijā veic tikai caur savu meitasuzņēmumu SIA “Baltic Cinema SIA”, kuras apgrozījums 2002. finanšu gadā bija 1 390 374 lati. “AS V&K Holding” komercdarbību Latvijā veic tikai caur savu meitasuzņēmumu SIA “V&K Holding”, kuras apgrozījums 2002. finanšu gadā bija 186 424,38 lati. Tātad apvienošanās dalībnieku kopējais apgrozījums 2002. finanšu gadā bija 1 576 798,38 lati. Šajā summā neietilpst ārvalstu apvienošanās dalībnieku apgrozījums. Līdz ar to Konkurences likuma 15.panta otrās daļas 1.punktā minētais kritērijs neizpildās.

Saskaņā ar paziņojumā sniegto informāciju par konkrētajiem tirgiem un apvienošanās dalībnieku tirgus daļām atsevišķos tirgos apvienošanās dalībnieka “Finnkino Oy” meitasuzņēmums SIA “Baltic Cinema SIA” atrodas dominējošā stāvoklī kinoteātros izrādāmo filmu izplatīšanas tirgū, vērtējot gan pēc ieņēmumiem latos, gan filmu skaita un kinoteātros izrādāmo filmu demonstrēšanas tirgū, vērtējot pēc ieņēmumiem no pārdotajām biļetēm. Tātad apvienošanās rezultātā iespējama apvienotā tirgus dalībnieka dominējošā stāvokļa nostiprināšanās. Izvērtējot paziņojumā sniegto informāciju, Konkurences padome uzskata, ka minētās apvienošanās sakarā izpildās Konkurences likuma 15.panta otrās daļas 2.punktā minētais kritērijs.

Ņemot vērā minēto, Konkurences padome 12.03.2004. sēdē pieņēma lēmumu Nr.22k (prot. Nr.14, 5.§) atzīt “AS V&K Holding” kapitāla daļu pārdošanu “Finnkino Oy” par paziņojamu apvienošanos Konkurences likuma izpratnē un izskatīt “Finnkino Oy” un “AS V&K Holding” 06.02.2004. iesniegto paziņojumu saskaņā ar Konkurences likuma 16.pantu un Ministru kabineta 20.01.2003. noteikumiem Nr.22 “Kārtība, kādā iesniedzams un izskatāms ziņojums par tirgus dalībnieku apvienošanos”. Par pilnīga paziņojuma iesniegšanas datumu tika noteikts 2004. gada 12.marts.

5. Izvērtējot paziņojuma iesniedzēju un citu iegūto informāciju, Konkurences padome secināja, ka kā konkrētie tirgi Konkurences likuma 1.panta 4.punkta izpratnē nosakāmi:

1) kinoteātros izrādāmo filmu izplatīšanas tirgus;

2) kinoteātros izrādāmo filmu demonstrēšanas tirgus;

3) filmu ierakstu VHS/DVD formātā izplatīšanas (vairumtirdzniecības) tirgus;

4) filmu ierakstu VHS/DVD formātā mazumtirdzniecības tirgus;

5) filmu ierakstu VHS/DVD formātā nomas tirgus.

Kā konkrētais ģeogrāfiskais tirgus tiek noteikta Latvijas teritorija, pamatojot ar to, ka gan kinoteātros izrādāmo filmu izplatīšanas un demonstrēšanas licences, gan filmu ierakstu VHS/DVD formātā izplatīšanas licences tiek piešķirtas visai Latvijas teritorijai.

Konkrētās preces tirgus noteikšanas pamatā ir šādi argumenti:

— kinoteātros izrādāmās filmas iespējams izrādīt tikai un vienīgi, izmantojot profesionālu aprīkojumu, kāds pieejams kinoteātros, savukārt filmu ierakstu VHS/DVD formāts ir piemērots, lai to skatītos mājas apstākļos, izmantojot VHS/DVD atskaņotājus;

— kinoteātri piedāvā iespēju skatīties filmu pirmizrādes, savukārt filmu ieraksti VHS/DVD formātā (legāli tiražētie) ir pieejami tikai tad, kad filmas vairs neizrāda kinoteātros;

— kinoteātros izrādāmo filmu demonstrēšanas veidu (attēla lielums, atskaņošanas īpatnības) nevar salīdzināt ar mājas VHS/DVD piedāvātajām iespējām;

— pārorientēšanās no filmu ierakstu VHS/DVD formātā izplatīšanas uz darbību, kas saistīta ar kinoteātros izrādāmām filmām, vai otrādi, būtu ļoti sarežģīta un prasītu lielus ieguldījumus, faktiski tas nozīmētu uzsākt pilnīgi jaunu darbības veidu;

— vairumtirdzniecība (izplatīšana) un mazumtirdzniecība ir dažādi līmeņi ar atšķirīgiem piegādātājiem un patērētājiem.

5.1. Kinoteātros izrādāmo filmu izplatīšanas tirgus

Saskaņā ar paziņojumā sniegto informāciju apvienošanās dalībnieks, kas darbojas kinoteātros izrādāmo filmu izplatīšanas tirgū, ir SIA “Baltic Cinema SIA”.

SIA “Baltic Cinema SIA” tirgus daļa un nozīmīgākie konkurenti kinoteātros izrādāmo filmu izplatīšanas tirgū tika noteikti, pamatojoties uz Latvijas Nacionālā kinematogrāfijas centra (turpmāk LNKC) Filmu reģistra sniegto informāciju par uzņēmumu ieņēmumiem (latos) no filmu izplatīšanas un izplatīto filmu skaitu.

Uzņēmuma

Ieņēmumi

Izplatīto

Ieņēmumi

Izplatīto

Ieņēmumi

Izplatīto

nosaukums

latos

filmu skaits

latos

filmu skaits

latos

filmu skaits

2001.gads

2001.gads

2002.gads

2002.gads

2003.gads

2003.gads

SIA “Baltic

Cinema SIA”

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

Acme Plus

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

A4

nav

nav

nav

nav

infor-

infor-

infor-

infor-

mācijas

mācijas

mācijas

mācijas

(...)*

(...)*

Aleksander

nav

nav

Studio Group

infor-

infor-

mācijas

mācijas

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

BDG Filma

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

Kopā

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

Tātad SIA “Baltic Cinema SIA” tirgus daļa, aprēķinot pēc ieņēmumiem no filmu izplatīšanas 2003.gadā, bija (...)*, 2002.gadā — (...)*, 2001.gadā — (...)*, savukārt aprēķinot pēc izplatīto filmu skaita 2003.gadā — (...)*, 2002.gadā — (...)*, 2001.gadā — (...)*. Nākamā lielākā tirgus dalībnieka tirgus daļa ir vairākas reizes mazāka, līdz ar to jāsecina, ka SIA “Baltic Cinema SIA” jau ilgstoši atrodas dominējošā stāvoklī šajā tirgū. Saskaņā ar paziņojumā sniegto informāciju, ka SIA “V&K Holding” nedarbojas kinoteātros izrādāmo filmu izplatīšanas tirgū un arī neplāno veikt šādu darbību. Līdz ar to nav pamata uzskatīt, ka apvienošanās rezultātā palielināsies koncentrācija konkrētajā tirgū.

5.2. Kinoteātros izrādāmo filmu demonstrēšanas tirgus

Saskaņā ar paziņojumā sniegto informāciju apvienošanās dalībnieks, kas darbojas kinoteātros izrādāmo filmu demonstrēšanas tirgū, ir SIA “Baltic Cinema SIA”.

SIA “Baltic Cinema SIA” tirgus daļa un nozīmīgākie konkurenti kinoteātros izrādāmo filmu demonstrēšanas tirgū tika noteikti, pamatojoties uz LNKC Filmu reģistra sniegto informāciju par uzņēmumu ieņēmumiem (latos) no filmu demonstrēšanas un demonstrēto filmu skaitu.

Uzņēmuma

Ieņēmumi

Demonstrēto

Ieņēmumi

Demonstrēto

Ieņēmumi

Demonstrēto

nosaukums

latos

filmu skaits

latos

filmu skaits

latos

filmu skaits

2001.gads

2001.gads

2002.gads

2002.gads

2003.gads

2003.gads

SIA “Baltic

Cinema SIA”

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

RPBO SIA

“Kinoteātris Rīga”

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

SIA “Vesta

Elektronika”

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

SIA “Tirgonis”

nav

nav

nav

nav

infor-

infor-

infor-

infor-

mācijas

mācijas

mācijas

mācijas

(...)*

(...)*

IU “Tonītis”

nav

nav

infor-

infor-

mācijas

mācijas

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*(...)*

Kopā

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

Tātad SIA “Baltic Cinema” tirgus daļa, aprēķinot pēc ieņēmumiem no filmu demonstrēšanas 2003.gadā bija (...)*, 2002.gadā — (...)*, 2001.gadā — (...)*, savukārt nākamā lielākā tirgus dalībnieka tirgus daļa ir vairākas reizes mazāka. Aprēķinot tirgus daļas pēc demonstrēto filmu skaita, SIA “Baltic Cinema” ir otrs nozīmīgākais tirgus dalībnieks šajā tirgū. Ņemot vērā, ka objektīvāk reālo situāciju kinoteātros izrādāmo filmu demonstrēšanas tirgū raksturo nevis demonstrēto filmu skaits, bet gan ieņēmumi no filmu demonstrēšanas, jāsecina, ka SIA “Baltic Cinema” jau ilgstoši atrodas dominējošā stāvoklī šajā tirgū. Saskaņā ar paziņojumā sniegto informāciju, ka SIA “V&K Holding” nedarbojas kinoteātros izrādāmo filmu demonstrēšanas tirgū un arī neplāno veikt šādu darbību, līdz ar to nav pamata uzskatīt, ka apvienošanās rezultātā palielināsies koncentrācija konkrētajā tirgū.

5.3. Filmu ierakstu VHS/DVD formātā izplatīšanas (vairumtirdzniecības) tirgus

Saskaņā ar paziņojumā sniegto informāciju apvienošanās dalībnieks, kas darbojas filmu ierakstu VHS/DVD formātā izplatīšanas tirgū, ir SIA “V&K Holding”.

SIA “V&K Holding” tirgus daļa šajā tirgū tika noteikta pēc apgrozījuma (latos) un apjoma (vienībās), pamatojoties uz paziņojumā un iesniedzēju 08.03.2004. vēstulē Nr.209k papildus sniegto, kā arī nozīmīgāko konkurentu sniegto informāciju.

Uzņēmuma

Izplatīto

Apgrozījums

Izplatīto

Apgrozījums

Izplatīto

Apgrozījums

nosaukums

filmu

(latos) no

filmu

(latos) no

filmu

(latos) no

ierakstu

izplatītajiem

ierakstu

izplatītajiem

ierakstu

izplatītajiem

VHS/DVD

filmu

VHS/DVD

filmu

VHS/DVD

filmu

formātā

ierakstiem

formātā

ierakstiem

formātā

ierakstiem

apjoms

VHS/DVD

apjoms

VHS/DVD

apjoms

VHS/DVD

(vienībās)

formātā

(vienībās)

formātā

(vienībās)

formātā

2001.gads

2001.gads

2002.gads

2002.gads

2003.gads

2003.gads

SIA “V&K Holding”

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

SIA “Rimaida”

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

SIA “Daugava VF”

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

SIA “Taiments”

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

SIA “Andro

nav

nav

nav

nav

nav

nav

Media” *

infor-

infor-

infor-

infor-

infor-

infor-

mācijas

mācijas

mācijas

mācijas

mācijas

mācijas

* SIA “AndroMedia” uz Konkurences padomes pieprasījumu nav sniegusi konkrētu informāciju par izplatīto filmu ierakstu VHS/DVD formātā apjomu (vienībās) un apgrozījumu (latos) no izplatītajiem filmu ierakstiem VHS/DVD formātā, motivējot ar to, ka 2001., 2002. un 2003.gadā ierobežotas produkcijas pieejamības dēļ nopietni pārdošanas rezultāti netika sasniegti.

Ņemot vērā to, ka nav pieejama precīza informācija par kopējo Latvijā izplatīto filmu ierakstu VHS/DVD formātā apjomu (vienībās) vai kopējo apgrozījumu (latos) no Latvijā izplatītajiem filmu ierakstiem VHS/DVD formātā, konkrētas tirgus dalībnieku tirgus daļas precīzi noteikt nav iespējams. No rīcībā esošās informācijas secināms, ka SIA “V&K Holding” gan pēc izplatīto filmu ierakstu VHS/DVD formātā apjoma (vienībās), gan pēc apgrozījuma (latos) no izplatītajiem filmu ierakstiem VHS/DVD formātā neatrodas dominējošā stāvoklī filmu ierakstu VHS/DVD formātā izplatīšanas tirgū, jo tā tirgus daļa šajā tirgū ir mazāka par 40%, un tas nevar darboties neatkarīgi no konkurentiem, kuriem arī ir vērā ņemamas tirgus daļas.

Saskaņā ar paziņojumā sniegto informāciju, ka SIA “Baltic Cinema SIA” nedarbojas filmu ierakstu VHS/DVD formātā izplatīšanas tirgū un arī neplāno veikt šādu darbību, nav pamata uzskatīt, ka apvienošanās rezultātā apvienošanās dalībniekiem radīsies vai nostiprināsies dominējošs stāvoklis šajā tirgū.

5.4. Filmu ierakstu VHS/DVD formātā mazumtirdzniecības tirgus

Saskaņā ar paziņojumā sniegto informāciju apvienošanās dalībnieks, kas darbojas filmu ierakstu VHS/DVD formātā mazumtirdzniecības tirgū, ir SIA “V&K Holding”.

SIA “V&K Holding” tirgus daļa šajā tirgū tika noteikta pēc apgrozījuma (latos) un apjoma (vienībās), pamatojoties uz paziņojumā un iesniedzēju 08.03.2004. vēstulē Nr.209k papildus sniegto, kā arī LNKC Filmu reģistra sniegto informāciju.

Uzņēmuma

Izplatīto

Apgrozījums

Izplatīto

Apgrozījums

Izplatīto

Apgrozījums

nosaukums

filmu

(latos) no

filmu

(latos) no

filmu

(latos) no

ierakstu

izplatītajiem

ierakstu

izplatītajiem

ierakstu

izplatītajiem

VHS/DVD

filmu

VHS/DVD

filmu

VHS/DVD

filmu

formātā

ierakstiem

formātā

ierakstiem

formātā

ierakstiem

apjoms

VHS/DVD

apjoms

VHS/DVD

apjoms

VHS/DVD

(vienībās)

formātā

(vienībās)

formātā

(vienībās)

formātā

2001.gads

2001.gads

2002.gads

2002.gads

2003.gads

2003.gads

SIA “V&K Holding”

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

Kopā Latvijā

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

(...)*

Tātad SIA “V&K Holding” tirgus daļa, aprēķinot pēc apgrozījuma latos no filmu ierakstu VHS/DVD formātā izplatīšanas 2003.gadā, bija (...)*, 2002.gadā — (...)*, 2001.gadā — (...)*, savukārt aprēķinot pēc izplatīto filmu ierakstu VHS/DVD formātā kopiju skaita 2003.gadā — (...)*, 2002.gadā — (...)*, 2001.gadā — (...)*.

Ņemot vērā SIA “V&K Holding” nelielo tirgus daļu filmu ierakstu VHS/DVD formātā mazumtirdzniecības tirgū, kā arī paziņojumā sniegto informāciju, ka SIA “Baltic Cinema SIA” nedarbojas filmu ierakstu VHS/DVD formātā mazumtirdzniecības tirgū un arī neplāno veikt šādu darbību, nav pamata uzskatīt, ka apvienošanās rezultātā apvienošanās dalībniekiem radīsies vai nostiprināsies dominējošs stāvoklis šajā tirgū.

5.5. Filmu ierakstu VHS/DVD formātā nomas tirgus

Saskaņā ar paziņojumā sniegto informāciju apvienošanās dalībnieks, kas darbojas filmu ierakstu VHS/DVD formātā nomas tirgū, ir SIA “V&K Holding”. Pamatojoties uz 08.03.2004. vēstulē Nr.209k papildus sniegto informāciju, secināms, ka SIA “V&K Holding” minētajā tirgū darbojas tikai no 2003.gada un tās apgrozījums šajā gadā no filmu ierakstu VHS/DVD formātā nomas bija (...)* lati. Savukārt no LNKC Filmu reģistra sniegtās informācijas redzams, ka kopējais apgrozījums Latvijā 2003.gadā no filmu ierakstu VHS/DVD formātā nomas bija (...)* lati. Tātad SIA “V&K Holding” tirgus daļa, rēķinot pēc apgrozījuma latos 2003.gadā, bija mazāka par (...)*.

Ņemot vērā paziņojumā sniegto informāciju, ka SIA “Baltic Cinema SIA” nedarbojas filmu ierakstu VHS/DVD formātā nomas tirgū un arī neplāno veikt šādu darbību, nav pamata uzskatīt, ka apvienošanās rezultātā apvienošanās dalībniekiem radīsies vai nostiprināsies dominējošs stāvoklis šajā tirgū.

6. Paziņojumā arī minēts, ka apvienošanās mērķis ir ieguldīt “Finnkino Oy” pieejamos resursus, izmantojot “AS V&K Holding” vadības pieredzi un zināšanas. Apvienošanās dalībnieki uzskata, ka apvienošanās rezultātā spēs attīstīt grupā iesaistīto uzņēmumu atpazīstamību, kā arī nostiprināt grupas kā augstas kvalitātes pakalpojumu sniedzēja reputāciju Latvijā, pakāpeniski mainot patērētāju attieksmi pret nelicencētiem produktiem un pakalpojumiem, kā rezultātā samazināsies pirātiskās filmu produkcijas tirdzniecības tirgus daļa. Apvienošanās dalībnieki paredz peļņas pieaugumu kapitāla ieplūšanas rezultātā, kas savukārt dos ieguldījumu vispārējā tirgus attīstībā.

7. Noskaidrojot LNKC, kā arī vairāku apvienošanās dalībnieku konkurentu — SIA “Rimaida”, SIA “Taiments”, SIA “Daugava VF”, SIA “Focus Film” — viedokli par darījumu, kura rezultātā “Finnkino Oy” apvienojas ar “AS V&K Holding”, Konkurences padome secināja, ka LNKC un minētās uzņēmējsabiedrības nesaskata negatīvas sekas, ko varētu izraisīt “Finnkino Oy” un “AS V&K Holding” apvienošanās.

8. Izvērtējot paziņojumā un papildus sniegto informāciju, kā arī LNKC, apvienošanās dalībnieku konkurentu sniegto un citu iegūto informāciju, Konkurences padome secina, ka apvienošanās dalībnieks SIA “Baltic Cinema SIA” atrodas dominējošā stāvoklī divos konkrētajos tirgos — kinoteātros izrādāmo filmu izplatīšanas tirgū un kinoteātros izrādāmo filmu demonstrēšanas tirgū, savukārt SIA “V&K Holding” neatrodas dominējošā stāvoklī nevienā no konkrētajiem tirgiem, kuros tā veic savu darbību. Ņemot vērā, ka apvienošanās neparedz nekādas izmaiņas apvienošanās dalībnieku pašreizējā darbībā un apvienošanās dalībnieki neplāno iesaistīties jaunās darbības sfērās, Konkurences padome uzskata, ka netiks nostiprināts SIA “Baltic Cinema SIA” dominējošais stāvoklis konkrētajos tirgos, kuros tā veic darbību, kā arī netiks radīts SIA “V&K Holding” dominējošais stāvoklis nevienā no tirgiem, kuros tā veic darbību. Līdz ar to nevienā no konkrētajiem tirgiem apvienošanās rezultātā netiks ievērojami kavēta, ierobežota vai deformēta konkurence.

Ņemot vērā minēto un Konkurences likuma 6.panta otro daļu, 8.panta pirmās daļas 3.punktu, 16.panta trešo daļu, kā arī Ministru kabineta 20.01.2003. noteikumu Nr.22 “Kārtība, kādā iesniedzams un izskatāms ziņojums par tirgus dalībnieku apvienošanos” 6.punktu, Konkurences padome

nolēma:

Atļaut apvienošanos, kas paredzēta, “Finnkino Oy” iegūstot izšķirošo ietekmi “AS V&K Holding”.

Konkurences padomes lēmumu saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta otro daļu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā viena mēneša laikā no dienas, kad ieinteresētā persona uzzināja vai tai vajadzēja uzzināt par pieņemto lēmumu.

(...)* — Ierobežotas pieejamības informācija.

Konkurences padomes priekšsēdētājs P.Vilks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!