• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Augstākā līmeņa vizīte pasaules lielākajā valstī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.2004., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86894

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas un Ķīnas attiecības: hronoloģija, skaitļi un fakti

Vēl šajā numurā

13.04.2004., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Augstākā līmeņa vizīte pasaules lielākajā valstī

Pēc Ķīnas Tautas Republikas prezidenta Hu Dziņtao ielūguma Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga no 12. līdz 18. aprīlim uzturas Ķīnā valstsvizītē, kuras laikā apmeklēs Pekinu, Šanhaju, Sijaņu un Honkongu. Tiekoties ar Ķīnas amatpersonām, akadēmiskajām aprindām un uzņēmējiem, iezīmēsies Ķīnas un Latvijas kā Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts tālāko divpusējo attiecību perspektīva.

Valsts prezidenti vizītē pavada Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers, tieslietu ministre Vineta Muižniece, kultūras ministre Helēna Demakova, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš, Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs, Latvijas un Ķīnas Tautas Republikas sadraudzības grupas priekšsēde Saeimā Silva Golde, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja Inna Šteinbuka, aptuveni 50 Latvijas uzņēmēju no ostu, banku sektora, informācijas tehnoloģiju, būvniecības, nekustamo īpašumu, pārtikas rūpniecības, tūrisma jomām, kā arī reprezentabla žurnālistu grupa.
Vizītes laikā tiks parakstīti seši starpvalstu un starpvaldību līgumi: Latvijas Republikas valdības un Ķīnas Tautas Republikas valdības līgums par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību; Latvijas Republikas valdības un Ķīnas Tautas Republikas valdības ekonomiskās sadarbības līgums; Latvijas Republikas un Ķīnas Tautas Republikas līgums par savstarpējo tiesisko palīdzību krimināllietās; Latvijas Republikas valdības un Ķīnas Tautas Republikas nolīgums par jūras transportu; Latvijas Republikas Satiksmes ministrijas un Ķīnas Tautas Republikas Dzelzceļa ministrijas nolīgums par sadarbību dzelzceļa jomā; Latvijas Republikas valdības un Ķīnas Tautas Republikas Makao speciālā administratīvā reģiona valdības līgums par abpusēju vīzu režīma atcelšanu; Rīgas pilsētas domes un Pekinas pilsētas domes līgums par sadarbību ekonomikas, sociālajā un kultūras jomā.

Svētdien, 11. aprīlī, pievakarē Valsts prezidente ieradās Šanhajā un iepazinās ar pilsētu. Vizītes pirmā darba diena vakar, 12. aprīlī, sākās ar Šanhajas finanšu un speciālās ekonomiskās zonas Pudunas apmeklējumu un Šanhajas modernās ekonomiskās zonas prezentāciju.
Vaira Vīķe–Freiberga un Latvijas delegācija apmeklēja arī slaveno Šanhajas televīzijas torni “Austrumu pērle” un Šanhajas vēstures muzeju.
Dienas vidū Latvijas Valsts prezidente ieradās vizītē pie Šanhajas mēra.
Pēc tam Vaira Vīķe–Freiberga un Latvijas delegācija apmeklēja Šanhajas Mākslas vēstures muzeju un pasaulslaveno Yuyuan dārzu.
Vakar vakarā pēc iepazīšanās ar Šanhaju Latvijas Valsts prezidente ielidoja Sijaņā.

Latvijas uzņēmēju delegācija vakar Šanhajā piedalījās Latvijas un Ķīnas biznesa forumā. To atklāja Latvijas Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Juris Kanels teica uzrunu, kurā informēja par Latvijas ekonomiku un jaunajām sadarbības iespējām pēc mūsu valsts iestāšanās Eiropas Savienībā (ES). Pēc tam Šanhajas Starptautiskās tirdzniecības sekmēšanas padomes priekšsēdētājs informēja par biznesa iespējām ar Ķīnu.

Šodien, 13. aprīlī, Vaira Vīķe–Freiberga tiksies ar Sijaņas provinces gubernatoru Dzja Džibanu.
Pēc tam Latvijas Valsts prezidente piedalīsies provinces pārvaldnieka rīkotajā banketā par godu augstajiem viesiem.
Latvijas uzņēmēji šodien tiksies ar Šansi provinces un Sijaņas pilsētas darījuma aprindu pārstāvjiem, lai pārrunātu eventuālās sadarbības iespējas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!