• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ciemos aicina igauņus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.2004., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86898

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija kā iedarbīgs ierocis kontrabandas apkarošanā

Vēl šajā numurā

13.04.2004., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ciemos aicina igauņus

TURISMS.PNG (110009 bytes)
Zane Zeļenkova uzsvēra Latvijas un Igaunijas abpusējo ieinteresētību tūrisma attīstībā
Foto: Boriss Koļesņikovs, A.F.I.

15. aprīlī visi lielākā Igaunijas dienas laikraksta “Postimees” lasītāji saņems bezmaksas pielikumu “Apraugi kaimiņus latviešus!”. 24 lappuses biezais krāsainais izdevums vēstīs par ceļošanas, atpūtas un izklaides iespējām Latvijā. Pielikuma veidošana un izdošana ir sabiedrisko attiecību un tulkošanas biroja “Idea Media” iniciatīva, bet finansiālo atbalstu tā īstenošanai sniedza Tūrisma attīstības valsts aģentūra, Rīgas domes Attīstības departaments, Cēsu, Jūrmalas, Kuldīgas, Talsu, Tukuma un Valkas pašvaldības, kā arī virkne Latvijas uzņēmumu, kuru reklāmas būs aplūkojamas izdevumā.
2002. gadā analoģiska akcija jau tika veikta Lietuvā – toreiz Latvijai veltīts pielikums pavadīja kārtējo laikraksta “Lietuvos rytas” numuru. Konstatēts, ka pēc akcijas mūsu valsti apmeklējušo Lietuvas tūristu skaits salīdzinājumā ar 2001. gadu audzis par apmēram 65 procentiem, sasniedzot 144 600 cilvēku kopskaitu. Projekta realizētāji cer arī uz Igaunijas iedzīvotāju interesi. Tās radīšanai piesaistīti cilvēki, kuri ārvalstīs vislabāk reprezentē Latviju, – izdevumā lasāma intervija ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, aktrisi Rēziju Kalniņu, grupām “Prāta vētra” un “The Hobos”. Pielikuma radītāji apzināti centušies igauņu publikai atklāt arī tai mazāk pazīstamās Latvijas puses. Izdevumā speciāli iekļauta daudzpusīga informācija par Zemgali, Kurzemi un Latgali, jo šos reģionus igauņu viesi apmeklē reti. Tūrisma attīstības valsts aģentūras Mārketinga nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Zeļenkova solīja, ka tiks veiktas arī citas aktivitātes, piemēram, Latvijai veltītas vides reklāmas izvietošana Igaunijā.
Protams, par akcijas rezultātiem objektīvi spriest varēs tikai pēc tūrisma sezonas beigām, taču nav šaubu, ka tās mērķis ir pareizs – Igaunijas tūristi ir nopietna mērķauditorija. Par to liecina skaitļi – pērn Latviju apmeklēja 642 tūkstoši viesu no ziemeļu kaimiņvalsts, kas ir 26 procenti no visa ārvalstu tūristu skaita. Optimismu vieš arī fakts, ka ievērojami pieaudzis valsts pamatbudžetā tūrismam atvēlētais līdzekļu daudzums – no 457 tūkstošiem latu 2003. gadā līdz vairāk nekā miljonam šogad.

Juris Bārtulis, “LV”
juris.bartulis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!