• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Cenu kāpums Latvijā - lielākais Baltijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.2004., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86901

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ciemos aicina igauņus

Vēl šajā numurā

13.04.2004., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Cenu kāpums Latvijā – lielākais Baltijā

CENAS.PNG (43358 bytes)

Patēriņu cenu kāpums martā

Avots: CSP dati

Martā vidējais patēriņa cenu līmenis valstī, salīdzinot ar februāri, cēlies par 1%. Tāpat kā iepriekš, to visvairāk ietekmējusi pārtikas preču sadārdzināšanās. Krietni dārgāki kļuvuši apģērbi un apavi, kas skaidrojams ar atlaižu beigšanos ziemas sezonas precēm. Cenas cēlušās arī veselības aprūpei, transportam, alkoholam un tabakas izstrādājumiem. Iepriekšējo izmaksu līmenī saglabājušies vienīgi sakaru pakalpojumi, bet lētāks nav kļuvis nekas, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Kopumā mēneša laikā cenas precēm cēlušās par 1,3%, bet pakalpojumiem – par 0,2%.
Pēc šiem rādītājiem Latvijā ir augstākais patēriņa cenu kāpums starp Baltijas valstīm. Salīdzinājumā ar februāri Igaunijā martā cenas kāpušas par 0,2%. Tur visvairāk sadārdzinājušies augļi un dārzeņi, bet lētāki kļuvuši mobilo sakaru pakalpojumi. Savukārt Lietuvā martā cenas cēlušās par 0,5% galvenokārt uz pārtikas preču, tabakas, alkohola, apģērbu un apavu sadārdzināšanās rēķina.
Salīdzinot ar pagājušā gada martu, patēriņa cenu vidējais līmenis Latvijā audzis par 4,8%. Igaunijā šis skaitlis ir attiecīgi 0,4%, bet Lietuvā notikusi cenu samazināšanās par 1%.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv  

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!