• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004.gada 8.aprīļa sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.2004., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86912

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2004.gada 8.aprīļa sanāksmē

Vēl šajā numurā

13.04.2004., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 2004.gada 8.aprīļa sēdē

Noteikumi, kuri izdoti Latvijas Republikas Satversmes 81.panta kārtībā.

Pieņemti noteikumi “Grozījumi likumā “Par aviāciju””. Saeimā pieņemti un stājušies spēkā nepieciešamie grozījumi Latvijas Republikas valsts robežas likumā, kuri paredz NATO vadlīniju gaisa telpas apsardzības jomā iedzīvināšanu LR normatīvajā sistēmā, un LR var iesaistīties NATO gaisa telpas aizsardzības politikā. Ziemeļatlantijas līguma organizācijai ir tiesības veikt Latvijas gaisa telpas kontroli un apsardzību, lai nodrošinātu Latvijas gaisa telpas suverenitāti un neaizskaramību, bet ne likums “Par aviāciju”, ne citi spēkā esošie Latvijas Republikas aviācijas likumdošanas akti nenosaka kārtību, kādā ārvalstu valsts gaisa kuģi (militārie gaisa kuģi un gaisa kuģi, kurus lieto bruņoto spēku vajadzībām) izmanto Latvijas Republikas gaisa telpu. Likumprojekts Ministru kabinetam deleģē tiesības noteikt kārtību, kādā piešķir atļauju izmantot Latvijas gaisa telpu lidojumiem ar ārvalstu gaisa kuģiem militārajām vajadzībām. Minētais deleģējums attieksies uz visiem ārvalstu valsts gaisa kuģiem, kuri atbilstoši Starptautiskās konvencijas par civilo aviāciju (Čikāgas konvencija) terminoloģijai tiek apzīmēti ar vārdiem „gaisa kuģi militārajām vajadzībām”.
Pieņemti noteikumi “Likums “Par iepirkumu sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju vajadzībām””. Likumprojekts “Par iepirkumu sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju vajadzībām” sagatavots, lai saskaņotu Latvijas normatīvos aktus ar Eiropas tiesību aktu sistēmu. Pašlaik spēkā esošais likums “Par būvdarbiem, piegādēm, nomu un pakalpojumiem sabiedrisko pakalpojumu uzņēmumu vajadzībām” ir pieņemts 1999.gadā, daļēji pamatojoties uz Eiropas Savienības direktīvām 93/38EEC un 92/13EEC. 2004.gada 4. februārī ir pieņemta jauna Eiropas Parlamenta un Padomes direktīva, kas koordinē līgumu piešķiršanas procedūras subjektiem, kuri darbojas ūdensapgādes, enerģētikas, transporta un pasta pakalpojumu jomā. Pārejas periods, kad visām dalībvalstīm jāpārņem jaunais normatīvais akts, ir 21 mēnesis. Likumprojekts pārņem jauno regulējumu, tādējādi novēršot nepieciešamību turpmāk veikt kardinālas izmaiņas Latvijas normatīvajos aktos.
Pieņemti noteikumi “Grozījumi likumā “Par preču zīmēm un ģeogrāfiskās izcelsmes norādēm””. “Grozījumu likumā “Par preču zīmēm un ģeogrāfiskās izcelsmes norādēm”” izdošanas mērķis ir pilnveidot regulējumu preču zīmju aizsardzības jomā, nodrošinot stabilu saskarsmi starp Kopienas preču zīmju sistēmu un nacionālo preču zīmju sistēmu un precizējot tos likuma noteikumus, kas saistīti ar administratīvo procesu. Grozījumi ietver normas, kas nepieciešamas nacionālajās tiesībās papildus tiešā veidā piemērojamām ES tiesību normām un speciālām normām, kuras pievienošanās sarunu rezultātā tika iestrādātas Kopienas preču zīmju regulā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!