• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aicinot pašvaldību vadītājus katrā savā novadā svinīgi atzīmēt Latvijas pilntiesīgu dalību Eiropas Savienībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.2004., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86915

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

13.04.2004., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aicinot pašvaldību vadītājus katrā savā novadā svinīgi atzīmēt Latvijas pilntiesīgu dalību Eiropas Savienībā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga šonedēļ nosūtīs vēstules reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram Andrejam Radzevičam, kā arī Pašvaldību savienības priekšsēdim Andrim Jaunsleinim, lūdzot vērsties pie pašvaldību vadītājiem un novadu iedzīvotājiem, lai aicinātu svinīgi atzīmēt Latvijas pilntiesīgu dalību Eiropas Savienībā katrā Latvijas vietā, kurai ir savs vietvārds, iestādot koku par dzīvu liecību nākamajām paaudzēm no šīs valstij vēsturiskās dienas.

Valsts prezidentes aicinājums pašvaldībām

“Godātie Latvijas pašvaldību vadītāji!
Visā Latvijā katrā pašvaldībā šis pavasaris nāk ar jaunām cerībām un darbiem. Es novēlu, lai jums izdodas visi saimnieciskie darbi, lai ikviena pašvaldība – liela vai maza – arvien izvirzītu sev jaunus mērķus un jo drīz baudītu to īstenošanos.
Šis pavasaris visai mūsu valstij ir ilgi lolotu cerību piepildījuma laiks. Grūtā darbā esam nopelnījuši sev svētku brīdi. Latviešiem ir tradīcija svētku, īpaši svarīgu notikumu, reizē iestādīt koku. Arī šogad, 1.maijā, Latvijai ir īpaša svētku diena. Es aicinu visus pašvaldību vadītājus un iedzīvotājus katrā Latvijas vietā, kurai ir savs vietvārds, iestādīt koku par piemiņu un dzīvu liecību nākamajām paaudzēm no vēsturiskās dienas, kad 2004.gadā Latvija kļuva par pilntiesīgu Eiropas Savienības dalībvalsti. Esmu nodomājusi iestādīt liepu Daugavas krastā, Doles salā, vietā, kur savu bērnību un skolas gaitas vadīja mans tēvs. Ar šo vietu saistās sirsnīgas manas bērnības atmiņas, un es ceru, ka šis koks kļūs par dzīvu vēsturi šodienas Doles bērniem.
Lai ilgs mūžs mūsu stādītajiem kokiem, un lai tie kļūst par zaļojošu apliecinājumu šim svarīgajam Latvijas vēstures brīdim!”

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!