• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas ideju dzirnavas griežas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.04.2004., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86959

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Stāsts par cilvēka mūžu

Vēl šajā numurā

14.04.2004., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas ideju dzirnavas griežas

Sākusies kampaņas “Es daru Rīgu!” trešā nedēļa, kuras laikā visi pasākumi un akcijas ir veltītas tēmai “Vide”. Kampaņa tiks svinīgi slēgta 17.aprīlī Doma laukumā. Kā jau rakstījām “LV” B daļas 8.marta laidienā, kampaņas galvenais mērķis ir uzklausīt un apkopot rīdzinieku viedokļus, iegūstot vērtīgas idejas un radošus priekšlikumus galvaspilsētas attīstībai, kas palīdzētu tapt jaunajam Rīgas attīstības plānam 2006. – 2018.gadam.
Atskatoties, kā veicies aizvadītajā nedēļā, kad visi pasākumi bija veltīti tēmai “Kustība”, Rīgas dome pauž gandarījumu, ka dubultojusies iedzīvotāju aktivitāte ideju iesūtīšanā par pilsētas nākotnes redzējumu. Līdz 17.aprīlim ikviens vēl var savus priekšlikumus, novērojumus vai problēmjautājumus iesūtīt uz e-pastu info@rigai.lv vai kā īsziņu uz mobilā tālruņa numuru 9392000. Papildus priekšlikumiem par transporta un vides problēmu risināšanu iedzīvotāji aktīvāk pauduši idejas, kā, viņuprāt, uzlabot Rīgas tēlu. Daudzos ierosinājumos aicināts vairāk padomāt par iespaida radīšanu Rīgas viesos, uzsverot galvaspilsētas senatnīgumu, vēsturi un pilsētvides oriģinalitāti. Piemēram, ārzemju latvietis Matti raksta: “Rīdzinieku un tūristu labā garastāvokļa uzlabošanai ir jāizveido speciālas pilsētas reklāmas, kuras jāizvieto pilsētā. Reklāmu galvenā ideja – mēs mīlam mūsu Rīgu, mūsu Rīga ir skaista, viesi ir laipni gaidīti mūsu pilsētā.” Savukārt rīdziniece Elīna ierosina: “Ejot cauri Vecrīgas senatnīgajām šķērsieliņām, var just tā laika dvesmu. Lai šīs izjūtas pastiprinātu un darītu patīkamākas, ieliņās varētu klīst un darboties ļaudis senlaiku tērpos – amatnieki, tirgotāji, rātskungi utt. Tas nezinātājam stāstītu par Rīgas vēsturi.”
Arī trešā kampaņas nedēļa, kurā akcentēti ar vidi saistītie jautājumi, ir pārbagāta ar dažādiem pasākumiem. Piemēram, Kongresu namā notiks pēdējais diskusiju forums “Vide”, kurā piedalīsies Rīgas domes pārstāvji, vadošie atpūtas, izklaides, darba vides, kā arī kultūras un ekoloģijas speciālisti un atbildīgo institūciju pārstāvji. Paralēli šonedēļ noritēs anketēšana par vides sakārtošanu un ar to saistīto problēmu risināšanu, skolu talku čempionāts, dažādas akcijas un citi pasākumi. Un tas viss Rīgas nākotnes vārdā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!