• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijā ierodas Eiropas tiesībsargs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.04.2004., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86961

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nav jēgas pārpildīt mājas aptieciņu ar zālēm

Vēl šajā numurā

14.04.2004., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijā ierodas Eiropas tiesībsargs

Latvijai iestājoties Eiropas Savienībā (ES), mūsu valsts iedzīvotāji par nelikumīgu ES institūciju rīcību varēs sūdzēties Eiropas ombudam. Lai informētu Latvijas sabiedrību par šo institūciju un iespēju ES iedzīvotājiem iesniegt sūdzības, kā arī iepazītos ar iedzīvotāju tiesību nodrošināšanas galvenajām problēmām mūsu valstī, šodien Latvijā vizītē ieradīsies Eiropas ombudsmens Nikifors Diamanduruss, informē Valsts cilvēktiesību biroja (VCB) Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa.
Eiropas ombudsmens Latvijā viesosies līdz 17.aprīlim. Latvijā ieradīsies arī viņa biroja darbinieki Pēters Bonnors un Bens Hāgards. Vizīti pēc Eiropas ombuda lūguma organizē VCB.
Rīt, 15.aprīlī, plānota Eiropas ombudsmena un viņa pavadošo personu tikšanās ar ārlietu ministru Rihardu Pīku, Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā vadītāju Endrū Rasbašu, īpašu uzdevumu ministru sabiedrības integrācijas lietās Nilu Muižnieku, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāju Inu Druvieti. Paredzēta arī ombudsmena publiska lekcija interesentiem Rīgas Juridiskajā augstskolā. Savukārt 16.aprīlī Eiropas ombudsmens tiksies ar VCB darbiniekiem un Satversmes tiesas priekšsēdētāju Aivaru Endziņu.
Eiropas ombuds izskata sūdzības par Eiropas Kopienas institūciju un iestāžu, piemēram, Eiropas Komisijas, Eiropas Savienības (ES) Padomes un Eiropas Parlamenta, nelikumīgu vai nolaidīgu rīcību, liecina VCB sniegtās ziņas. Sūdzību šai amatpersonai var iesniegt katrs ES pilsonis, kā arī ikviena fiziska persona, kura oficiāli reģistrēta kādā no ES dalībvalstīm. Tā kā arī Latvija 1.maijā kļūs par ES dalībvalsti, šādas tiesības būs arī ikvienam Latvijas iedzīvotājam. Eiropas ombuda darba prakse rādot, ka lielākā daļa no iesniegtajām sūdzībām ir saistītas ar administratīvo lēmumu novilcināšanu, atklātības trūkumu vai atteikumiem piekļūt informācijai. Dažas sūdzības ir par darba attiecībām starp iestādēm un to pārstāvjiem, par pieņemšanu darbā un konkursu rīkošanu. Vēl citas saistītas ar līgumattiecībām starp iestādēm un privātām firmām, piemēram, piepešas līguma laušanas gadījumā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!