• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pasaules parlamentāriešu tikšanos Mehiko. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.2004., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87024

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2004.gada 13.aprīļa sēdē

Vēl šajā numurā

15.04.2004., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pasaules parlamentāriešu tikšanos Mehiko

No 15. līdz 23.aprīlim Mehiko, Meksikā, notiks Starpparlamentu savienības (SPS) 110.konference un SPS Padomes 174.sesija, kurā Latviju pārstāvēs Latvijas nacionālās grupas vadītāja, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre (ZZS) un grupas loceklis Jānis Reirs (JL).
Starpparlamentu savienības konferencē apmēram septiņi simti parlamentārieši no visas pasaules apspriedīs jautājumus, kas skar: starptautiskā izlīguma veicināšanu, stabilitātes nodrošināšanu konfliktu reģionos un palīdzību šo reģionu atjaunošanai, taisnīgu nosacījumu radīšanu starptautiskajā tirdzniecībā ar lauksaimniecības produktiem un pamatmedikamentu pieejamību, kā arī parlamentārās demokrātijas turpmāko attīstīšanu cilvēktiesību aizsardzības, tautu saprašanās un valstu partnerattiecību veicināšanas jomā.
Konferences laikā paredzētas vispārējās debates par politisko, ekonomisko un sociālo situāciju pasaulē “Samierināšanās un līdzdalība”, kurās piedalīsies arī Latvijas delegācijas vadītāja I.Ūdre.
Pasākuma laikā tiks izskatīti arī papildu un ārkārtas papildu jautājumi, ja tādi būs iesniegti, un delegāti nobalsos par to iekļaušanu darba kārtībā. Pašlaik Beļģijas delegācija sagatavojusi papildjautājumu, kurā ierosināts izveidot Starpparlamentu savienības komiteju par Āfrikas lielo ezeru reģiona valstu stabilitāti un attīstību. Savukārt Libānas delegācija iesniegusi ārkārtas papildjautājumu – Sadalošā siena (Separation wall) kā šķērslis ceļā uz mieru un veids, kā sadalīt tautas, un šo papildjautājumu atbalsta arī arābu ģeopolitiskajā grupā ietilpstošās valstis.
Konferencē plānotas paneļdiskusijas par bērnu seksuālo izmantošanu un par cilvēktiesībām no cīņas pret terorismu upuru viedokļa, kurā piedalīsies arī UNICEF labas gribas vēstniece, Džesika Lānža.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!