• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Svaru kausos divi priekšlikumi hokejhalles būvniecībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.2004., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87057

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 15.aprīlī

Vēl šajā numurā

15.04.2004., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Svaru kausos divi priekšlikumi hokejhalles būvniecībai

SIA “Multihalle” ir atkāpusies no pretenzijām par zemes gabala nomu Skanstes ielā, Rīgā, par labu piecu būvuzņēmumu apvienībai, kas savukārt apņēmusies veikt visus nepieciešamos darbus halles būvniecībai, bet projektu finansēt apņēmusies akciju sabiedrība “Parekss banka”. Proti, vakar, 14.aprīlī, “Multihalle” paziņoja, ka vienojusies ar pieciem būvuzņēmumiem par 2006.gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanai nepieciešamās daudzfunkcionālās halles celtniecības projektu iestrāžu un līgumsaistību nodošanu. Kā ziņots, gatavību īstenot hokeja čempionātam nepieciešamās halles projektu bez starpniekiem un ārzemju investoru piesaistīšanas izteikusi Latvijas būvnieku stratēģiskā partnerība (LBSP), kas apvieno piecas Latvijas lielākās būvsabiedrības.
Rīgas dome saņēmusi gan kompānijas “Merks” un akciju sabiedrības “Hansabanka” priekšlikumu par halles būvniecību Lucavsalā, kā kompensāciju iznomājot komercapbūvei gandrīz visu Lucavsalas teritoriju, gan “Multihalles”, LBSP un akciju sabiedrības “Parekss banka” priekšlikumu par halles būvniecību un finansēšanu. Partneri izvirza domei prasību apturēt zemes nomas līguma laušanu ar “Multihalli” un pāratjaunot šo līgumu ar LBSP, vienlaikus noslēdzot līgumu par rezervēto zemes gabalu nomu, kā arī prasību līdz 2006.gada 10.maijam iegādāties halli no tās īpašnieka par cenu, kas nav mazāka par 30 procentiem no halles projektēšanas un būvniecības izmaksām.
Ministru prezidents Indulis Emsis vakar atzinīgi novērtējis vairāku pretendentu gatavību īstenot 2006.gada pasaules čempionāta rīkošanai nepieciešamās daudzfunkcionālās halles celtniecības projektu, jo tādā gadījumā pastāv iespēja izvēlēties.
Tagad amatpersonām jāizšķiras, kurš no projektiem halles būvniecībai Skanstes ielā vai Lucavsalā ir izdevīgāks. Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks atzīst, ka priekšlikumi tiks rūpīgi analizēti kopā ar domes speciālistiem, taču izšķirošo lēmumu dome pieņems pēc konsultācijām ar Ministru kabinetu. “Bet jebkurā gadījumā no investora, lai kurš tas arī būtu, mēs prasīsim noteiktas garantijas. Ja halle netiks uzcelta paredzētajā laikā, piedzīsim no tā pietiekami lielu soda naudu,” uzsvēra domnieks.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!