• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lems par palīdzību ugunsnelaimēs cietušajiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.2004., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87058

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pārdoti nekustamie īpašumi 255 miljonu latu vērtībā

Vēl šajā numurā

15.04.2004., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lems par palīdzību ugunsnelaimēs cietušajiem

KULDIGA.PNG (124227 bytes)
Kuldīgas rajona policijas pārvaldes priekšnieks Ilgonis Heinackis, Kuldīgas domes priekšsēdētājs Edgars Zalāns un Ministru prezidents Indulis Emsis Kuldīgā, kur premjers ieradās, lai iepazītos ar situāciju pilsētā pēc notikušajiem ugunsgrēkiem
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

Gan Kuldīgā, kur 12. aprīlī izcēlās vairāki ugunsgrēki, gan Brocēnos, kur 31. martā dzīvojamajā ēkā notika gāzes eksplozija, pašlaik tiek lemts par turpmākās palīdzības sniegšanu cietušajiem.

Līdz vakardienai, 14. aprīlim, pēc palīdzības Kuldīgas pašvaldībā vērsušies trīs ugunsgrēkos cietušo mājokļu iemītnieki, informē pilsētas domes izpilddirektors Viktors Gotfridsons. Divos gadījumos prasība par pagaidu dzīvojamās platības ierādīšanu ir apmierināta, kā arī izsniegti 50 100 latu lieli pabalsti. Par trešā prasītāja, kurš pēc palīdzības vērsies pēdējais, lūgumu vēl vakar pēcpusdienā tika lemts pašvaldībā. Visi palīdzības lūdzēji ir no Liepājas ielas 28. un 30. nama, kur iedzīvotāju mājokļi daļēji cietuši no uguns, daļēji no ūdens, ar kuru tika dzēstas liesmas. Par turpmāko palīdzību ugunsgrēkos cietušajiem pilsētas dome lems 22. aprīlī.
Kopējā zaudējumu tāme pēc 14.aprīļa ugunsgrēkiem, kuri skāra deviņas ēkas Kuldīgā, tiks aprēķināta šodien, skaidro V. Gotfridsons. Pēc tam pašvaldība nolēmusi lūgt valdību piešķirt līdzekļus uguns nodarīto postījumu segšanai. Šobrīd pilsētā tiek likvidētas vieglāk novācamās degšanas sekas, bet par cietušo ēku nojaukšanu vai atjaunošanu lems vēlāk.
Nākamnedēļ, 21. aprīlī, par sociālo pabalstu apmēru un piešķiršanu gāzes eksplozijā cietušajiem iedzīvotājiem lems arī Brocēnu pašvaldība, informē tās priekšsēdētājs Arvīds Mēters. Tuvākajā laikā veiks daļēji izpostītās trīsstāvu dzīvojamās ēkas būvekspertīzi, bet pēc tam paredzēta cenu aptauja celtnes sagruvušās daļas nojaukšanai vai atjaunošanas darbu veikšanai. Kopumā sprādzienā cietuši 12 dzīvokļi, kuru iemītniekiem rasta pagaidu pajumte. Taču turpmāk tiem cilvēkiem, kuri nevarēs atgriezties savos bijušajos mājokļos, tiks atvēlēti dzīvokļi no pašvaldības dzīvojamā fonda.
Pašvaldība jau lūgusi Finanšu ministriju (FM) piešķirt 156 000 latu sprādzienā cietušās ēkas atjaunošanai. Taču pagaidām Brocēni naudu nav dabūjuši, jo atbilstoši šādos gadījumos noteiktajai kārtībai lūgums jāiesniedz Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā, kura to nodod FM. Kā pastāstīja A. Mēters, FM pašvaldību jau informējusi, kādi dokumenti iesniedzami prasības sagatavošanai.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv  

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!