• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Ķīnas Tautas Republikas prezidentu Hu Dziņtao. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.2004., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87167

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzrunājot Ciņhua universitātes vadību un studentus Pekinā 2004.gada 14.aprīlī

Vēl šajā numurā

16.04.2004., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Ķīnas Tautas Republikas prezidentu Hu Dziņtao

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar Pekinā tikās ar Ķīnas Tautas Republikas (ĶTR) prezidentu Hu Dziņtao. Sarunas laikā pēc oficiālās sagaidīšanas ceremonijas tika uzsvērta abu valstu interese paplašināt divpusējo un daudzpusējo dialogu. Abu valstu prezidenti uzsvēra to, ka gan Latvija, gan Ķīna ir ieinteresētas, lai tiktu padziļināts abu valstu politiskais dialogs, tiktu aktivizēti ekonomiskie sakari, kā arī sadarbība kultūrā un tūrismā.
V.Vīķe-Freiberga uzsvēra, ka Latvija vienmēr būs pateicīga Ķīnai par to, ka tā ir atbalstījusi Latvijas neatkarības centienus un valsts attīstību, kā arī vienmēr ar izpratni un atbalstu izturējusies pret Latvijas stratēģiskiem mērķiem. Arī Hu Dziņtao uzsvēra, ka Ķīna respektē Latvijas izvēli iet tādu attīstības ceļu, kādu tā sev izvēlējusies. Prezidente arī pauda gandarījumu par to, ka ĶTR starptautiskajās attiecībās atbalsta vienlīdzības principu sadarbībā starp valstīm, vai tās būtu lielas vai mazas. Viņa arī pauda Latvijas atbalstu ĶTR reformām dažādos valsts attīstības jautājumos, tajā skaitā cilvēktiesību un brīvību jautājumos, kā arī kultūras saglabāšanā.
Hu Dziņtao atzīmēja, ka Latvija ir panākusi milzīgu progresu pēc valsts neatkarības atgūšanas, ienākusi jaunā starptautiskā apritē un Ķīna, ļoti atzinīgi novērtējot šos sasniegumus, vēlas jaunās Eiropas ietvaros izvērst ciešu dialogu ar Latviju gan par divpusējiem jautājumiem, gan starptautiskās nozīmības procesiem. ĶTR prezidents Hu Dziņtao uzsvēra, ka Ķīna līdztekus aktīvam dialogam ar Latviju Eiropas Savienības (ES) kontekstā vēlas pastiprināt ekonomiskos kontaktus, tajā skaitā abpusējas uzņēmēju vizītes un abpusējus investīciju projektus. Hu Dziņtao atzīmēja, ka ir jāpaplašina kontakti transportēšanas un tūrisma jomā, kā arī jāveic tie praktiskie soļi, kas nepieciešami, lai padarītu efektīvāku jūras un sauszemes ceļu, vienojot Ķīnu un Latviju, kā arī abu valstu reģionus.
Prezidente uzsvēra, ka Latvija ir ļoti ieinteresēta tā dēvētā Zīda ceļa atjaunošanā starp Ķīnu kā reģiona svarīgāko partneri un Latviju kā jaunās Eiropas dalībnieci. “Latvija ir vārti starp Austrumiem un Rietumiem, Latvija ir ceļš uz 500 miljonu jaunās Eiropas patērētāju tirgu,” sacīja prezidente.
Abu valstu prezidenti bija vienisprātis, ka jāpaplašina sakari kultūras jomā, gan Ķīnas māksliniekiem apmeklējot Latviju, gan Latvijas māksliniekiem iepazīstinot Ķīnas iedzīvotājus ar latviešu kultūru.
Sarunas noslēgumā Valsts prezidente ielūdza Hu Dziņtao apmeklēt Latviju šobrīd, kad valsts jau ir jaunā statusā kā pilntiesīga ES un NATO dalībniece, un Ķīnas Tautas Republikas prezidents ar pateicību pieņēma ielūgumu.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!