• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības un Latvijas Apvienotās parlamentārās komitejas darbības izbeigšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.2004., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87170

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojumu sakarā ar izglītības reformu Latvijā

Vēl šajā numurā

16.04.2004., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības un Latvijas Apvienotās parlamentārās komitejas darbības izbeigšanu

Otrdien, 13.aprīlī, Briselē notika Eiropas Savienības un Latvijas apvienotās parlamentārās komitejas (APK) biroja sēde, kurā paziņots par komitejas darbības izbeigšanu.
Eiropas Savienības un Latvijas apvienotās parlamentārās komitejas biroja sēdē Eiropas Parlamentu pārstāvēja Alfreds Gomolka, Latvijas Saeimu – Guntars Krasts un Oskars Kastēns. Tās mērķis bija izvērtēt komitejas līdzšinējo darbu un sasniegumus, kā arī, pamatojoties uz ilggadējā darbā gūto pieredzi, izstrādāt rekomendācijas nākamajiem Eiropas Parlamenta deputātiem no Latvijas.
ES un Latvijas apvienotās parlamentārās komitejas birojs apsveica jaunos Eiropas Parlamenta deputātus no Latvijas un cita starpā vēlēja izmantot APK darbā uzkrātās zināšanas un pieredzi par Latvijas un ES sadarbības iespējām un mehānismiem; panākt vienprātību attiecībā uz jauno konstitucionālo līgumu; aktīvi attīstīt sakarus ar ES kaimiņvalstīm, īstenojot politiku par plašāku Eiropu; panākt pēc iespējas lielāku progresu Baltijas jūras jautājumu risināšanā.
Nobeigumā APK biroja sēdē tika uzsvērts, “ka jauno valstu pievienošanās Eiropas Savienībai ir abpusēji izdevīga, jo Eiropas atkalapvienošanās rezultātā kontinentā paplašināsies miera, labklājības un drošības telpa. Ir svarīgi tiklab vecajās, kā jaunajās dalībvalstīs izskaidrot paplašinātās ES priekšrocības gan no paaugstinātas politiskās stabilitātes, gan no ekonomikas ilgtspējīgas izaugsmes viedokļa, kā arī parādīt, cik ievērojams progress sasniegts kopš 1989.gada, reģionā veicot ekonomiskās un politiskās reformas. Eiropas Parlamenta deputātiem šo uzdevumu veikšanā var būt īpaši nozīmīga loma”.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!