• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nesankcionētajām protesta akcijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.2004., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87172

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Ķīnas Tautas Republikas prezidentu Hu Dziņtao

Vēl šajā numurā

16.04.2004., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nesankcionētajām protesta akcijām

Respektējot vecāku rūpes par viņu bērnu nākotni, sarunu grupa Izglītības un zinātnes ministrijas vadībā sākusi dialogu ar krievu skolu skolotājiem, skolēniem un viņu vecākiem. Viņiem tiek skaidrota izglītības reformas būtība un kopīgi meklēti tādi reformas iedzīvināšanas veidi, lai arī turpmāk izglītības kvalitāte netiktu apdraudēta nevienā Latvijas skolā. Sarunu grupa izveidota pēc Ministru prezidenta Induļa Emša iniciatīvas.
Vienlaikus valdības vadītājs uzsver: “Manis vadītais Ministru kabinets nepakļausies spiedienam, ko, iespējams, ar viltu, meliem un dažkārt pat ar draudiem, izmantojot bērnus, veicina tie nezināmu avotu finansēti politikāņi, kuru mērķiem nav nekā kopīga ar izglītības reformas jautājumu risināšanu.” I.Emsis norāda, ka Latvijas valdībai nav pieņemamas metodes, ar kādām skolēni tiek iesaistīti nesankcionētās protesta akcijās, kas vērstas pret kvalitatīvas izglītības sistēmas nodrošināšanu un Latvijas sabiedrības integrāciju.
Skolotāju, bērnu un viņu vecāku sniegtā informācija valdības vadītājam liecina par akciju organizētāju pārkāptajām robežām. Piemēram, lauku rajonu skolēni esot pierunāti autobusos doties uz Rīgu, jo solīta iepirkšanās Rīgas veikalos; pie vairākām galvaspilsētas skolām šorīt dežūrējuši, iespējams, Latvijai nedraudzīgu organizāciju pārstāvji, kuri draudējuši, nelaiduši bērnus skolās, bet sūtījuši uz nesakcionētām akcijām. Skolu direktori un skolotāji apliecina, ka vairākas vecāku sapulces pārtraukuši nepazīstami cilvēki, kuri salīdzinoši agresīvā formā pieprasījuši vecākiem aktīvi līdzdarboties pret izglītības reformu vērstajās protesta akcijās.
Ministru prezidents, iepazīstoties ar esošo situāciju, uzsver: „Esmu aicinājis tiesībsargājošās iestādes rūpīgi pārbaudīt skolotāju, skolēnu un vecāku sniegto informāciju, jo, iespējams, atsevišķas Latvijai nedraudzīgas grupas mēģina protesta akcijas ievirzīt vardarbīgā gultnē.”
I.Emsis valdības vārdā aicina krievu skolu pārstāvjus izturēt, nepadoties pret viņiem vērstajam spiedienam un turpināt izglītības procesu savu bērnu un valsts nākotnes interesēs.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!