• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Būvniecības izmaksas turpina pieaugt. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.2004., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87328

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iemūrēts pamatakmens jaunajam energoblokam

Vēl šajā numurā

21.04.2004., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Būvniecības izmaksas turpina pieaugt

Šā gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējā gada pirmo ceturksni būvniecības izmaksas Latvijā augušas vidēji par 2,4 procentiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Straujāks izmaksu kāpums bija ģimenes māju celtniecībā – par 5,5 procentiem, izglītības un veselības aizsardzības ēku renovācijā – par 3,6 procentiem – un biroju renovācijā – par 3,1 procentu. Savukārt rūpniecības, lauksaimniecības un tirdzniecības ēku rekonstrukcijā un celtniecībā būvniecības izmaksas palielinājās par 2,7, pazemes maģistrālo cauruļvadu izbūvē – par 2,3, transporta objektu būvē – par 1,2 procentiem. Šajā laikā izmaksas mašīnu un mehānismu uzturēšanai un ekspluatācijai pieauga par 4,7 procentiem, strādnieku darba samaksa – par 2,6, būvmateriālu cenas – par 2,2 procentiem.
Pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar pērnā gada nogali, būvniecības izmaksas pieauga vidēji par 0,1 procentu. Nozīmīgāka izmaksu celšanās bija vērojama izglītības un veselības aizsardzības ēku renovācijā, ģimenes māju celtniecībā un pazemes maģistrālo cauruļvadu izbūvē. Izmaksas samazinājās vienīgi biroju renovācijā. Būvniecības izmaksu pieaugumu šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, izraisīja mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksu celšanās, kā arī būvmateriālu cenu sadārdzināšanās. Vienlaikus diezgan ievērojami – gandrīz par pieciem procentiem – samazinājās strādnieku darba samaksa.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!