• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Starpparlamentu savienības konferenci Mehiko. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.2004., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87338

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2004.gada 20.aprīļa sēdē

Vēl šajā numurā

21.04.2004., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Starpparlamentu savienības konferenci Mehiko

Svētdien, 18.aprīlī, notikušajā Starpparlamentu savienības 110.konferences inaugurācijas ceremonijā piedalījās Meksikas prezidents Visente Fokss un Senāta prezidents Enrike Džeksons Ramiress, kuri savās uzrunās uzsvēra demokrātijas turpmākās attīstības padziļināšanas nepieciešamību, samierināšanos un līdzdalību saistībā ar politisko, ekonomisko un sociālo situāciju pasaulē, kā arī cīņu pret terorismu, kas šobrīd ir svarīga starptautiskajām organizācijām, katram indivīdam un visai pasaules sabiedrībai kopumā.
Pirmdien, 19.aprīlī, notika grupas “Twelve +” rīkotās speciālās debates par Eiropas Parlamenta statusu Starpparlamentu savienībā, kurās piedalījās arī Latvijas nacionālās grupas SPS vadītāja Ingrīda Ūdre un pārstāvis Jānis Reirs. Šajās debatēs savu viedokli pauda arī Eiropas Parlamenta (EP) viceprezidenti, norādot, ka Starpparlamentu savienības statusa maiņa saistīta ar vēlmi palielināt EP lomu globālo jautājumu risināšanā. Tomēr, neraugoties uz viedokļu dažādību, parlamentu deputāti debates par šo jautājumu nolēma turpināt nacionālajos parlamentos, īpaši saistībā ar Eiropas konstitucionālā līguma izstrādi, un atgriezties pie tā nākamajās sesijās. Šis bija arī Latvijas nacionālās grupas priekšlikums, ko atbalstīja lielākā daļa klātesošo Eiropas valstu parlamentu pārstāvju.
Uzturēšanās laikā Meksikā Latvijas nacionālās grupas SPS vadītāja I.Ūdre tikās ar ANO ģenerālsekretāra speciālo padomnieku politiskajos jautājumos Danilo Turku, pārrunājot jautājumu par ANO ieceri dibināt Starpparlamentu savienībai alternatīvu organizāciju – ANO parlamentāriešu tīklu. Latvijas parlamenta priekšsēdētāja izteica savu viedokli, kas sakrīt ar “Twelve +” grupas un otrās nacionālo parlamentu spīkeru sagatavošanas konferences dalībnieku nostāju šajā jautājumā, un lūdza to darīt arī zināmu ANO ģenerālsekretāram Kofi Annanam.
Saeimas priekšsēdētājas I.Ūdres tikšanās laikā ar Kuveitas un Latvijas parlamentu sadarbības grupas vadītāju Al Dikbasi pārrunātas abu valstu turpmākās sadarbības iespējas parlamentārajā un ekonomisko sakaru attīstīšanas jomā, kā arī saņemts ielūgums oficiālā vizītē apmeklēt Kuveitu.
Starpparlamentu savienības plenārsesijas laikā Latvijas nacionālās grupas vadītāja I.Ūdre ievēlēta par SPS asamblejas vicespīkeri, kā arī viņai tika uzticēta asamblejas vispārējo debašu plenārsēdes rīta sesijas vadīšana.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!