• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Itālijas attiecībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2004., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87421

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Jaunzēlandes sadarbību

Vēl šajā numurā

22.04.2004., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Itālijas attiecībām

Vakar, 21.aprīlī, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Artis Pabriks un komisijas deputāti tikās ar Latvijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Itālijas Republikā Jāni Lūsi.
J.Lūsis informēja Saeimas Ārlietu komisijas deputātus par aktualitātēm abu valstu attiecībās sakarā ar Itālijas Republikas prezidenta Karlo Adzeljo Čampi vizīti Latvijā.
Atbildot uz deputātu jautājumiem, J.Lūsis raksturoja Latvijas un Itālijas attiecības kā ļoti labas, uzsverot, ka tās ir partneres Ziemeļatlantijas aliansē un pēc šā gada 1.maija arī Eiropas Savienībā. “Līdz ar Latvijas iestāšanos NATO un drīzumā Eiropas Savienībā Itālijā būtiski pieaugusi interese par tūrisma iespējām mūsu valstī, kā arī par investīcijām un tirdzniecības sakaru paplašināšanu,” sacīja vēstnieks. J.Lūsis arī norādīja, ka tikai šā gada sākumā parādījusies pirmā informācija par Latviju itāļu valodā.
Sarunas gaitā uzmanība pievērsta arī jautājumiem par sadarbības iespējām ES kontekstā, tostarp pozīciju noskaidrošanā attiecībā uz kopīgajiem paziņojumiem, attiecībā uz situāciju Irākā, terorisma draudiem, kā arī izglītības politiku un minoritāšu problemātiku.
Ārlietu komisijas priekšsēdētājs A.Pabriks vēlēja veiksmi Latvijas vēstniekam Itālijā un aicināja uz turpmāku kopēju sadarbību.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!