• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieredze ISPA fonda apgūšanā Latvijai ļoti noderīga. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2004., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87432

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pirms izsludināt ES struktūrfondu projektu pieteikšanu

Vēl šajā numurā

22.04.2004., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pieredze ISPA fonda apgūšanā Latvijai ļoti noderīga

21.aprīlī Rīgā notika Latvijas un Eiropas Komisijas (EK) ISPA Uzraudzības komitejas sanāksme. Līdz šim to organizēja divas reizes gadā, lai novērtētu Eiropas Savienības kandidātvalstīm paredzētā ISPA fonda finansēto transporta un vides infrastruktūras un tehniskās palīdzības projektu īstenošanas progresu.

Lai nodrošinātu projektu īstenošanas publicitāti un kontroli, sanāksmē piedalījās arī pārstāvji no sabiedriskajām organizācijām un ISPA projektu īstenošanā iesaistītajām pašvaldībām un pašvaldību uzņēmumiem. Tā kā 1.maijā Latvija pievienosies Eiropas Savienībai un apstiprinātie ISPA projekti tiks administrēti Kohēzijas fonda ietvaros, tad šī bija pēdējā Latvijas ISPA Uzraudzības komitejas sanāksme, un turpmāk projektu uzraudzību un kontroli nodrošinās Kohēzijas fonda Uzraudzības komiteja, informē Finanšu ministrija. Pašlaik Latvijai ir apstiprināti 25 ISPA projekti ar kopējo finansējumu 491 682 824 eiro (tai skaitā ISPA finansējums 310 241 258 eiro), no tiem trīspadsmit vides nozares projekti, vienpadsmit transporta nozares projekti, kā arī viens ISPA EDIS tehniskās palīdzības projekts.
EK Reģionālās politikas ģenerāldirektorāta ISPA un pirmsiestāšanās pasākumu direktorāta pārstāvis Patriks Amblārs vakar preses konferencē žurnālistiem paudis pārliecību, ka Latvijai ISPA fonda apgūšana būs laba pieredze, lai efektīvi izmantotu tos līdzekļus, kas būs pieejami pēc ES paplašināšanās. Viņš izteicis cerību, ka Latvija, apgūstot ISPA finansējumu, ieguvusi nepieciešamo administratīvo kapacitāti un pieredzi. Par vienu no svarīgākajiem ieguvumiem EK pārstāvis uzskata spēju strādāt ar lieliem projektiem, kuriem nepieciešama ilga sagatavošanās. Noderīga pieredze būs prasme regulāri uzraudzīt īstenojamos projektus. Arī EK delegācijas Latvijā vadītājs Endrū Rasbašs norādījis, ka ISPA fonda apgūšana bijusi īpaši vērtīga iegūtās pieredzes dēļ. Pēc viņa domām, Latvija tādējādi varēs gūt labumu no iestāšanās ES, apgūstot Kohēzijas fondu un struktūrfondus.

“LV” un LETA informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!