• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pirms izsludināt ES struktūrfondu projektu pieteikšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2004., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87433

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Svētbildes atgriešanās

Vēl šajā numurā

22.04.2004., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pirms izsludināt ES struktūrfondu projektu pieteikšanu

Beigusies Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu otrā līmeņa starpniekinstitūciju pārbaude un tiek plānota projektu pieteikšanas izsludināšana, informē Finanšu ministrijas (FM) preses sekretāre Baiba Melnace.

Ministrija

Atklāto konkursa projektu skaits

Saņemto vadlīniju skaits

Vides
ministrija

1

1

Ekonomikas
ministrija

2

Satiksmes
ministrija

2

Reģionālās
attīstības un
pašvaldību
lietu
ministrija

1

1

Izglītības
un zinātnes ministrija

10

Zemkopības
ministrija

36

34

Labklājības
ministrija

3

3

Konkursa kārtībā izraudzīta neatkarīga auditoru kompānija ir pabeigusi darbu pie ES struktūrfondu otrā līmeņa starpniekinstitūciju – Lauku atbalsta dienesta, Centrālās finanšu un līguma aģentūras, Nodarbinātības valsts aģentūras un Profesionālās izglītības attīstības programmu aģentūras – pārbaudes un iesniegusi FM ziņojumus. Pārbaudes veiktas atbilstoši FM rīkojumam par prasībām Eiropas Savienības struktūrfondu vadības sistēmā iesaistītajām nozares ministrijām (pirmā līmeņa starpniekinstitūcijām) un starpniekinstitūcijām (otrā līmeņa starpniekinstitūcijām). Saskaņā ar minēto rīkojumu institūcijās ir jābūt nodrošinātai iekšējai kārtībai atklātu projektu konkursu izsludināšanai, projektu pieteikumu pieņemšanai, administratīvai pārbaudei un iesniegšanai nozares ministrijā izvērtējumam, līgumu slēgšanai ar struktūrfondu finansējuma saņēmēju par projektu īstenošanu, jābūt

noteiktām struktūrvienību funkcijām un darbinieku darba uzdevumiem u.tml. Par to arī bija jāpārliecinās auditoriem.
Lai arī katrai starpniekinstitūcijai ir jāizpilda vairāki mājas darbi, lai nodrošinātu pilnīgu atbilstību FM rīkojumā noteiktajām prasībām, trūkumu novēršanas plānu sastādīšana un īstenošana ļaus paralēli izsludināt pirmo projektu pieteikumu konkursus.
Papildus FM norāda, ka projektu pieteikšanas izsludināšanai priekšnosacījums ir arī projektu konkursa vadlīniju apstiprināšana vadības komitejā. Pirmās vadlīnijas apstiprināšanai Eiropas Lauksaimniecības virzības un garantiju fonda virzības daļas un Zivsaimniecības vadības finansēšanas instrumenta vadības komitejās 22.aprīlī virza Zemkopības ministrija. Neizstrādātās un neapstiprinātās vadlīnijas ir viena no nepilnībām, uz kuru norādīts arī akreditācijas ziņojumos. Vadlīniju izstrāde ir katras nozares ministrijas uzdevums, un šobrīd situācija ir šāda:

Akreditācijas ziņojumi norāda arī uz iepirkuma procedūras trūkumu attiecībā uz tiem palīdzības saņēmējiem, kam nav saistošs likums “Par iepirkumu valsts un pašvaldību vajadzībām”. Šobrīd Iepirkumu uzraudzības birojs kopīgi ar ES struktūrfondu vadībā iesaistītajām institūcijām izstrādā Ministru kabineta noteikumu projektu, kas paredz iepirkumu procedūras ES struktūrfondu finansējuma saņēmējiem, to piemērošanas kārtību, kā arī personas, kuras piemēro šo kārtību. Noteikumu projekts jau tuvākajā laikā tiks virzīts saskaņošanai ministrijām un apstiprināšanai valdībā.

Pēc FM informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!