• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Martā pieauga ražotāju cenas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2004., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87465

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Paldies par godprātīgu dienestu

Vēl šajā numurā

23.04.2004., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Martā pieauga ražotāju cenas

Cenu
indekss (2003. XII=100)

Cenu pārmaiņas,
salīdzinot ar

iepriekšējo mēnesi

iepriekšējā gada atbilstošo mēnesi

2004.g. janvāris

101,7

1,7

5,0

februāris

102,9

1,1

5,5

marts

103,7

0,8

5,7

Ražotāju cenas Latvijas rūpniecībā martā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, palielinājās par 0,8 procentiem. Gada laikā tās pieaugušas par vairāk nekā pieciem procentiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati (CSP).

Martā, salīdzinot ar februāri, ražotāju cenu kopējo līmeni visvairāk paaugstināja cenu kāpums pārtikas produktu un dzērienu ražošanā – galvenokārt gan zivju un zivju produktu pārstrādē un konservēšanā, kā arī gaļas izstrādājumu un konservu ražošanā. Cenu celšanās iekārtu, mehānismu un darba mašīnu ražošanā, kā arī gatavo metālizstrādājumu ražošanā arī būtiski ietekmēja kopējo cenu līmeni. Savu artavu ražotāju cenu kāpumā deva cenu pieaugums celulozes, papīra un papīra izstrādājumu, kā arī tekstilizstrādājumu ražošanā un elektroenerģijā, gāzes, tvaika un karstā ūdens apgādē. Savukārt lielākā pazeminošā ietekme bija cenu kritumam apģērbu ražošanā, kažokādu apstrādē un krāsošanā, koksnes un koka izstrādājumu ražošanā, mēbeļu un citur neklasificētā ražošanā, kā arī metālu ražošanā, norāda CSP.
Martā un pirmajā ceturksnī kopumā cenas straujāk cēlās produkcijai, ko realizēja vietējā tirgū. Pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējo – pērnā gada ceturto ceturksni, ražotāju cenas caurmērā pieaugušas gandrīz par trim porcentiem. Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējā gada pirmo ceturksni ražotāju cenas kopumā pieauga par vairāk nekā pieciem procentiem.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!