• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 30. marta noteikumi Nr. 203 "Veterinārās prasības svaigas gaļas apritei starp Latviju un citām Eiropas Savienības dalībvalstīm". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2004., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87486

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.215

Akcīzes preču pavaddokumentu aprites un kontroles kārtība

Vēl šajā numurā

23.04.2004., Nr. 64

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 203

Pieņemts: 30.03.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.203

Rīgā 2004.gada 30.martā (prot. Nr.17, 13.§)

Veterinārās prasības svaigas gaļas apritei starp Latviju un citām Eiropas Savienības dalībvalstīm

Izdoti saskaņā ar Veterinārmedicīnas likuma 25.panta 1.punktu

I. Vispārīgais jautājums

1. Noteikumi nosaka veterinārās prasības svaigas liellopu, cūku, aitu, kazu un nepārnadžu gaļas (gaļa, kas nav bijusi pakļauta nekāda veida apstrādei, kā arī nav atdzesēta vai saldēta) apritei starp Latviju un citām Eiropas Savienības dalībvalstīm.

II. Prasības svaigas gaļas ievešanai un nosūtīšanai

2. Latvijas teritorijā no Eiropas Savienības dalībvalstīm atļauts ievest svaigu gaļu, ja tā atbilst šādām prasībām:

2.1. gaļa ir iegūta no mājas aitām, kazām vai nepārnadžiem, kas Eiropas Savienības teritorijā atradušies vismaz 21 dienu pirms kaušanas vai kopš dzimšanas, ja dzīvnieks ir jaunāks par 21 dienu;

2.2. gaļa iegūta no dzīvniekiem, kas nāk no saimniecības vai teritorijas, kurai veselības apsvērumu dēļ nav noteikts aizliegums;

2.3. gaļa iegūta kautuvē, kurā nav reģistrēti mutes un nagu sērgas, klasiskā cūku mēra vai enzootiskā encefalomielīta (Tešenas slimības) saslimšanas gadījumi;

2.4. gaļa nav pakļauta dzīvnieku veselības aizsardzības pasākumiem.

3. Svaigu cūku, aitu un kazu gaļu drīkst sūtīt uz citu Eiropas Savienības dalībvalsti, ja attiecīgie dzīvnieki nav ievesti no izvedējvalsts saimniecības, uz kuru saistībā ar cūku, aitu vai kazu brucelozes uzliesmojumu veselības apsvērumu dēļ attiecas aizliegums. Šāds aizliegums ir spēkā vismaz sešas nedēļas pēc pēdējā oficiāli reģistrētā saslimšanas gadījuma.

4. Gaļu marķē atbilstoši normatīvajos aktos par gaļas un gaļas produktu marķēšanu noteiktajām prasībām.

5. Gaļai, kuru iegūstot nav ievērotas šo noteikumu 2. un 3.punktā noteiktās prasības, marķējumā norāda, ka gaļa nav paredzēta tirdzniecībai ar Eiropas Savienības dalībvalstīm.

6. Ja nav ievērotas šo noteikumu 2. un 3.punktā minētās prasības, Pārtikas un veterinārais dienests aizliedz ievest Latvijas teritorijā svaigu gaļu un pieņem lēmumu par kravas nosūtīšanu atpakaļ (pēc kravas pārstāvja lūguma, kā arī ja tas nav pretrunā ar veterinārajām prasībām un izvedējvalsts vai tranzītvalsts atļauj kravu nosūtīt atpakaļ) vai iznīcināšanu (ja izvedējvalsts vai tranzītvalsts neatļauj kravu nosūtīt atpakaļ).

7. Svaigai gaļai, kas nav paredzēta tirdzniecībai ar Eiropas Savienības dalībvalstīm, piešķir marķējumu saskaņā ar normatīvajiem aktiem par svaigas gaļas tirdzniecību ar Eiropas Savienības dalībvalstīm (kas ievieš Padomes 1964.gada 26.jūnija Direktīvas 64/433/EEK par veselības problēmām, kas ietekmē svaigas gaļas tirdzniecību Eiropas Savienībā (turpmāk — direktīva 64/433), I pielikuma IX nodaļas prasības) ar nosacījumu, ka šādu marķējumu piešķir nekavējoties.

8. Marķēšanas instrumentu uzglabāšanai un lietošanai piemēro normatīvos aktus par svaigas gaļas tirdzniecību ar Eiropas Savienības dalībvalstīm (kas ievieš direktīvas 64/433 IX nodaļas I pielikuma 39.punkta prasības).

9. Šo noteikumu 6.punktā minēto gaļu iegūst, sadala, transportē un uzglabā atsevišķi (vai citā laikā) no gaļas, kas paredzēta tirdzniecībai ar Eiropas Savienības dalībvalstīm.

III. Ievešanas atļaujas

10. Ja Latvija ir galamērķa valsts (Eiropas Savienības dalībvalsts, uz kuru nosūta svaigu gaļu no citas dalībvalsts), Pārtikas un veterinārais dienests var izsniegt izvedējvalstīm ievešanas atļauju vai atļaujas, kas nepieciešamas, ja Latvijas teritorijā ieved svaigu gaļu, kas iegūta no dzīvniekiem, kuri Eiropas Savienības teritorijā nav atradušies vismaz 21 dienu pirms kaušanas vai kopš dzimšanas, ja dzīvnieks ir jaunāks par 21 dienu.

11. Šo noteikumu 10.punktā minētās atļaujas var izsniegt arī tad, ja Latvija ir tranzītvalsts starp izvedējvalsti un galamērķa valsti.

IV. Īpašie noteikumi cūku mēra gadījumos

12. Svaigu cūkgaļu aizliegts izvest uz citām Eiropas Savienības dalībvalstīm, ja Latvijā iepriekšējo 12 mēnešu laikā reģistrēts Āfrikas cūku mēris.

13. Ja Latvija ir iekļauta Eiropas Savienības sarakstā par dalībvalstu vai to teritorijas daļu atzīšanu par cūku mēra neskartu, cūku mēra uzliesmojuma gadījumā Pārtikas un veterinārais dienests paziņo Eiropas Komisijai un citām dalībvalstīm par cūku mēra konstatēšanu.

V. Noslēguma jautājums

14. Noteikumi stājas spēkā ar 2004.gada 1.maiju.

Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvu

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no Padomes 1972.gada 12.decembra direktīvas 72/461/EEK par dzīvnieku veselības problēmām, kas ietekmē svaigas gaļas tirdzniecību Kopienā.

Ministru prezidents I.Emsis

Zemkopības ministrs M.Roze

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2004.gada 1.maiju.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!